Σμιθ: «Νιώθεις την περηφάνια στον Παναθηναϊκό»

Σμιθ: «Νιώθεις την περηφάνια στον Παναθηναϊκό»

Η μεταγραφή του Στίβεν Σμιθ στον Παναθηναϊκό, την κορυφαία ομάδα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν ήταν κάτι που μπορούσε καν να φανταστεί!

Ο Αμερικανός φόργουορντ, που ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του σε Κολοσσό Ρόδου και Πανελλήνιο, κατάφερε να ξεπεράσει τον προ διετίας σοβαρό τραυματισμό του και να εξασφαλίσει θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης, όπου μπορεί πλέον να αισθάνεται άνετος, εξαιτίας των συμπαικτών του. Ο Στίβεν Σμιθ παραχώρησε συνέντευξη στο «Match Program» της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν προτιμάει την Αθήνα ή τη Ρόδο: «Αθήνα γιατί έχει… buffalo wings! Η Ρόδος είναι σίγουρα πιο μικρή και ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς. Τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν στην Ευρώπη, ενώ η αγωνιστική περίοδος είχε ήδη αρχίσει. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και στη Ρόδο, αλλά και αργότερα στην Αθήνα».

Για τον τραυματισμό του: «Αν κάποιος πιστεύει ότι όταν τραυματίζεσαι, ε, απλά ξεκουράζεσαι, τότε ναι, ξεκουράστηκα πολύ! Ήταν μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν 11 μήνες. Χρειάστηκε να αφήσω μια ομάδα και μία πόλη όπου ήμουν πολύ καλά, να επιστρέψω στις ΗΠΑ, να υποβληθώ σε επέμβαση και μετά να αρχίσω μια μακρά διαδικασία αποθεραπείας. Έκανα ό,τι ακριβώς έλεγαν οι γιατροί. Το να σκεφτώ κάτι αρνητικό δεν υπήρχε στο… πλάνο, γιατί ήδη είχα περάσει το χειρότερο στην περίπτωση. Εστίασα σε αυτό που είχα μπροστά μου. Η θετική σκέψη με βοήθησε περισσότερο, το ότι είχα καλούς γιατρούς, αλλά και την οικογένειά μου και φίλους που με βοήθησαν πολύ, με ενθάρρυναν σε κάθε βήμα».

Για την επιστροφή του στη χώρα μας και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι ήθελα να επιστρέψω. Ήθελα να παίξω. Ήξερα ότι θα βρω δουλειά κάπου. Το να έρθω στην πραγματικά κορυφαία ομάδα δεν ήταν κάτι που περίμενα ή καλύτερα που σκεφτόμουν τότε. Δουλεύεις και πετυχαίνεις αυτά που θες. Το μυαλό μου είχε απλά εστιάσει στο να είμαι έτοιμος να παίξω. Γιατί αγαπώ να παίζω μπάσκετ. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν. Δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό, παίζω για την καλύτερη ομάδα! Οπότε είμαι απλά χαρούμενος… Χαρούμενος… Δεν υπάρχει άλλη λέξη…».

Για την προ τριετίας δήλωσή του για την άμυνα και το πόσο σημαντική είναι: «Όταν έπαιζα στο κολέγιο σκόραρα πολύ. Αλλά αυτό που πάντα ήθελα ήταν να παίζω το παιχνίδι. Να είμαι κομμάτι της ομάδας. Ξέρω ότι μπορώ να σκοράρω, αλλά αν μπεις στο παιχνίδι με αυτό στο μυαλό δεν έχεις τύχη. Αν σκέφτεσαι θα μπω και θα βάλω 20 πόντους, το πιθανότερο είναι να βάλεις… 2. Αν το αφήσεις όμως, αν αφήσεις το παιχνίδι να σε οδηγήσει και να έρθει σε εσένα, όλα μπορεί να γίνουν. Δεν χρειάζεται να πιέζεις τα πράγματα. Η ομάδα τα κάνει όλα πιο εύκολα. Και στο κολέγιο, όταν άρχισα να σκοράρω είδα κάθε είδους άμυνες. Νταμπλ τιμ, ζώνες, παγίδες.. Ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι έμαθα να κάνω άλλα πράγματα. Να πασάρω κυρίως, να πηγαίνω στο ριμπάουντ, να βοηθάω με κάθε τρόπο τους συμπαίκτες μου. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής τα πράγματα πήγαν καλά για εμένα και έχω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση με τον Παναθηναϊκό».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Σε αυτή την ομάδα με έναν ιδιαίτερο τρόπο μπορείς να είσαι πιο άνετος, εξαιτίας των παικτών που έχεις δίπλα σου. Τους βλέπω, τους παρακολουθώ έχοντας τόσο μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα και αφήνω το παιχνίδι να κάνει τα υπόλοιπα. Εννοείται ότι θα συνεχίζω τη δουλειά. Είναι ωραίο όμως να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου ήδη νιώθεις άνετα».

Για την προοπτική να αγωνιστεί στο ΝΒΑ: «Αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί. Το μυαλό μου είναι εδώ. Προσπαθώ να μην προτρέχω ιδιαίτερα. Για να έχω την όποια ευκαιρία για το ΝΒΑ, πρέπει να δουλέψω εδώ, να αποδώσω εδώ, και να κάνω το καλύτερο δυνατό εδώ. Να κάνω το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Αν συμβεί, συνέβη. Αν όχι δεν θα είναι απογοήτευση σίγουρα. Η ευκαιρία που έχω εδώ είναι ήδη μεγάλη».

Για το εάν έχει σκεφτεί τι θα κάνει όταν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Το σκέφτομαι για το τι θα κάνω αργότερα… Όσο μεγαλώνω το σκέφτομαι περισσότερο. Έχω κάποιες μικρές ιδέες, αλλά… Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα έκανα όμως αν δεν υπήρχε το μπάσκετ στη ζωή μου. Μορφώθηκα εξαιτίας του μπάσκετ. Πήρα υποτροφία και σπούδασα Business management, είχα την ευκαιρία να γυρίσω τον κόσμο, να δω πράγματα… Δεν περίμενα καν να παίξω κολλεγιακό μπάσκετ με υποτροφία…».

Για την ανάμνηση που του έχει μείνει πιο έντονη από τη θητεία του στο NCAA: «Ήταν η αναμέτρηση με το Κονέκτικατ. Κρίθηκε στις τέσσερις παρατάσεις. Νικήσαμε με ένα δέκατο του δευτερολέπτου να υπολείπεται. Χάναμε με έναν πόντο, κέρδισε φάουλ στο τρίποντο και ήταν δύσκολο να βρουν ένα πλάνο που να έχει ταυτόχρονα το φάουλ και το χρόνο. Το βρήκαν ύστερα από ένα πεντάλεπτο αγωνίας. Ευστόχησε σε 2/3 βολές και πήραμε τη νίκη. Δεν νομίζω να ξεχάσω αυτό το παιχνίδι ποτέ!».

Για τη θητεία του στην Ευρώπη, σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ και Γερμανία: «Κάθε λίγκα είναι διαφορετική, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η Ισπανία διαθέτει ίσως το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη ισορροπία, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το πιο σκληρό. Έχει περισσότερες επαφές, χρειάζεται δύναμη και στο σώμα, αλλά και στο μυαλό. Το άθλημα είναι το ίδιο παντού, αλλά και διαφορετικό από χώρα σε χώρα. Αν αφήσουμε το μπάσκετ, σίγουρα οι εμπειρίες που κέρδισα ήταν πολλές. Ήθελα να μαθαίνω, να βλέπω τις διαφορετικές κουλτούρες, τον διαφορετικό τρόπο ζωής. Απλά απολαμβάνω την εμπειρία, τις διαφορετικές εμπειρίες και καταστάσεις… Όπως απολαμβάνω και το ότι τόπους που έβλεπα στην τηλεόραση μεγαλώνοντας τους γνώρισα από κοντά. Είναι όμορφο…».

Για το γεγονός πως φέτος θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το ντέρμπι «αιωνίων», ως μέλος του Παναθηναϊκού: «Για την ώρα έχω δει αυτά τα παιχνίδια μόνο από την τηλεόραση. Είναι κάτι ιδιαίτερα έντονο και θα είναι εκπληκτική εμπειρία να είμαι κομμάτι ενός τέτοιους αγώνα με 20.000 φιλάθλους δίπλα μας. Ανυπομονώ για αυτό, αλλά και γενικότερα για να προχωρήσουμε στη χρονιά, να γινόμαστε καλύτεροι, να νικήσουμε… Θέλω να έχω να λέω πολλές ιστορίες από τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό. Πολλές όμορφες ιστορίες».

Για το τι σημαίνει η παρουσία στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε μια ευκαιρία να ανήκω σε αυτή την ομάδα με αυτή την παράδοση, τους τίτλους, να νιώσω αυτή την περηφάνια που έχει χαρίσει σε όλους σας, που νιώθετε όλοι σας. Μια περηφάνια, μια ιστορία που τη νιώθεις μπαίνοντας απλά στο γήπεδο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved