Πάτησε γκάζι με τον αρχηγό!

Πάτησε γκάζι με τον αρχηγό!

Με καλή άμυνα στην επανάληψη και το Δημήτρη Διαμαντίδη να δίνει το… σύνθημα από τα 6,75μ., ο Παναθηναϊκός επικράτησε και της Ζαλγκίρις Κάουνας με 92-75.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης παραμένουν αήττητοι στη φετινή Ευρωλίγκα, έχοντας ήδη κάνει το «τρία στα τρία» και πλέον περιμένουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και πάλι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, για να θέσουν τις βάσεις της πρωτιάς στο Β’ Όμιλο της διοργάνωσης. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Λιθουανούς ήταν απλώς απολαυστικό και με ηγέτη το Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και άξιους συμπαραστάτες το Νικ Καλάθη, τον Ντέιβιντ Λόγκαν, το Ρομέιν Σάτο και τον Ίαν Βουγιούκα, έβαλε το πόδι στο… γκάζι και χάθηκε από τα μάτια των αντιπάλων του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στην αναμέτρηση (4-7 στο 3'), με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να είναι ο παίκτης που, με την είσοδό του στο παρκέ, άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Λιθουανός μπήκε με πολλά κέφια στο παρκέ, έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα και τη δυνατότητα στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δώσει στην υπέρ του διαφορά τη μεγαλύτερη τιμή της στο 9ο λεπτό (25-18).

Η Ζαλγκίρις, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Επέστρεψε άμεσα στο παιχνίδι κι όχι μόνο έκλεισε γρήγορα γρήγορα την ψαλίδα, αλλά πήρε ξανά το προβάδισμα στο 13’, με 30-27, έχοντας πρωταγωνιστές τους Λόουσον και Ράκοβιτς. Σε εκείνο το σημείο ήρθε ο Βουγιούκας να δώσει λύσεις στη ρακέτα, αλλά το συγκρότημα του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς δεν τα έχασε και κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία στο σκορ (32-35).

Ο διεθνής σέντερ συνέχισε να φορτώνει το καλάθι των φιλοξενούμενων με πόντους, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους πρωταθλητές Ευρώπης να ανακτήσουν εκ νέου το προβάδισμα (38-37), δύο λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Ωστόσο, με σουτ τριών πόντων του Ουίμς οι Λιθουανοί πήγαν με καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα με 42-38.

Με δύο διαδοχικές τρίποντες βόμβες του Δημήτρη Διαμαντίδη, στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 22’ (44-42), σε μια αναμέτρηση που όσο περνούσε η ώρα έδειχνε πως θα εξελιχθεί σε ντέρμπι. Μπαίνοντας στο τελευταίο εξάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι δυνάμωσαν την άμυνά τους κι αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να αποσπαστούν στο +5 (50-45).

Η Ζαλγκίρις αδυνατούσε σε εκείνο το σημείο να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι κι αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Διαμαντίδης είχε πάρει «φωτιά» από τα 6,75 μέτρα, έδωσε στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την ευκαιρία να στείλει τη διαφορά στους 8 πόντους στο 26’ (53-45). Λόγκαν, Καλάθης και Βουγιούκας ήρθαν να σιγοντάρουν τον αρχηγό στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να κλείνουν με διαφορά ασφαλείας την τρίτη περίοδο (64-55).

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει τα πατήματά του στο παρκέ και έλεγχε απόλυτα τον αγώνα, με την τριάδα των Σάτο, Λόγκαν και Καλάθη να δίνει ρεσιτάλ και το Βουγιούκα να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Με εξαίρεση τον Ουίμς, η Ζαλγκίρις ξέμεινε από λύσεις, με τη διαφορά να φθάνει τους 15 πόντους (77-62) και τους πρωταθλητές Ευρώπης, επί της ουσίας, να «καθαρίζουν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου, παίρνοντας ακόμα μία πειστική νίκη. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους φιλάθλους, όρθιους, να χειροκροτούν το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του!

Δεκάλεπτα: 25-21, 38-42, 64-55, 92-75.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Μάριτς 2, Μπατίστ 14, Λόγκαν 13 (3), Σάτο 8 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (4), Βουγιούκας 13, Καλάθης 7, Σμιθ 7, Καϊμακόγλου 5 (1), Γιασικεβίτσιους 5.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Τριφούνοβιτς):
Λόουσον 14 (2), Πόποβιτς 8 (1), Καλνιέτις 8 (1), Ντελινικάιτις 3 (1), Ράκοβιτς 12, Κλιμαβίτσιους 3, Γιανκούνας, Γιαβτόκας 2, Κουζμίνσκας 4, Ουίμς 21 (3), Κόλινς.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Πάτησε γκάζι με τον αρχηγό!



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved