Κατσογιάννης: «Ο κόσμος θέλει κάτι καινούριο»

Κατσογιάννης: «Ο κόσμος θέλει κάτι καινούριο»

Ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που θα δώσει εντός έδρας αγώνα της στην Ευρωλίγκα ημέρα Παρασκευή (04/11, 21.45).

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της «πράσινης» ΚΑΕ, Ηλίας Κατσογιάννης, μιλώντας στην εφημερίδα «Goal» υπογράμμισε την ανάγκη του κόσμου για κάτι καινούριο: «Ο κόσμος είναι κορεσμένος ψυχολογικά και χρειάζεται κάτι καινούριο. Θα πρέπει, λοιπόν, να προχωρήσει σε ενέργειες που θεωρούνται… τομή. Μία από αυτές είναι η Παρασκευή, η οποία μέχρι στιγμής δεν ήταν μπασκετική ημέρα και γενικότερα δεν είχε άλλα γεγονότα.

Το μπάσκετ ψάχνεται, το Φάιναλ Φορ από Τρίτη - Πέμπτη πήγε Παρασκευή - Κυριακή. Έπρεπε οπωσδήποτε να φύγουμε από τις ημέρες του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν πρόκειται για ήττα ή για υποχώρηση, αλλά για στρατηγικό ελιγμό, να κάνουμε μια νέα κίνηση και ψυχολογικά να δώσουμε στον κόσμο κάτι νέο, κάτι φρέσκο. Όταν θες να αλλάξεις κάτι, βασικά πρέπει να πιστεύεις σε αυτό και να ζητάς τη συμπαράσταση του κόσμου. Ως μάρκετινγκ προσπαθείς πάντα για κάτι νέο, άρα φρέσκο, άρα καλύτερο». Είπε ακόμα…

Για την Παρασκευή ως ημέρα διεξαγωγής των αγώνων της Ευρωλίγκας: «Πρώτον, η Παρασκευή είναι μια ημέρα όπου την επομένη δεν υπάρχει σχολείο για τους μαθητές, ενώ ο περισσότερος κόσμος δεν εργάζεται. Αυτό σημαίνει ότι σε αγώνα της Παρασκευής θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε νεολαία, εργαζομένους και οικογένεια.

Δεύτερον, τα τηλεοπτικά θέματα. Η Παρασκευή είναι μια μέρα παρθένα γενικότερα για τον αθλητισμό. Δεν είναι Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη που πάντα υπάρχει ένα γεγονός. Πας να την καθιερώσεις ως μέρα μπάσκετ.

Τρίτον, για εμάς το μπάσκετ είναι θέαμα, είναι διασκέδαση. Η Παρασκευή είναι ημέρα που ο κόσμος βγαίνει, πάει σινεμά, πάει θέατρο, γενικότερα… βγαίνει. Θέλουμε λοιπόν να έρθει στο γήπεδο, να δει τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης και να περάσει καλά, να διασκεδάσει. Είναι θέαμα το μπάσκετ!».

Για το εάν στον Παναθηναϊκό έχουν προετοιμαστεί: «Ακόμα δεν έχουμε κάνει έρευνα, αλλά στα πλάνα μας είναι να κάνουμε. Θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες για του χρόνου, όπου επισήμως πλέον θα έχει καθιερωθεί η Παρασκευή. Σε πρώτη φάση και στον αγώνα που έχουμε άμεσα θα δούμε πώς θα πάει η ιστορία από πλευράς προσέλευσης κόσμου ή τηλεθέασης και θα διακρίνουμε αν θα ήταν καλό να ξαναπαίξουμε φέτος Παρασκευή. Από του χρόνου, που θα είναι καθιερωμένη ημέρα, θα έχουμε δειγματολόγιο κι έρευνα».

Για το εάν υπάρχει δυσκολία στους Έλληνες να αποδεχτούν νέα πράγματα στην καθημερινότητά τους: «Δεν είναι λάθος αυτή η σκέψη. Θεωρούμε ότι διαθέτουμε ένα προϊόν που λέγεται μπασκετικός Παναθηναϊκός. Αν υπάρχει ένα αθλητικό brand name που μπορεί να αλλάξει κάτι, αυτό δεν είναι άλλο από τον Παναθηναϊκό! Λαμβάνω ως δεδομένα κάποια πράγματα που κάναμε στο γήπεδο, στις πρώτες μας ημέρες. Ο κόσμος δεν το απολάμβανε, το αντιμετώπιζε ως… αμερικανιές. Στην πορεία δεν τα αφομοίωσε απλώς, αλλά τα επιζητούσε και συμμετείχε με χαρά σε αυτά. Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε προσπάθεια».

Για το εάν η σημερινή (04/11) αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας είναι «κρας τεστ»: «Ναι, είναι έτσι… Για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την Ευρωλίγκα. Παρότι έχει ήδη γίνει ένα ματς Παρασκευή το κριτήριο δεν είναι ασφαλές. Στο Μπιλμπάο και στο ματς με τον Ολυμπιακό η πληρότητα ήταν δεδομένη, πολύ δε περισσότερο επειδή ήταν ο πρώτος αγώνας της Μπιλμπάο στην Ευρωλίγκα. Εδώ έχουμε έναν αγώνα του πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ζαλγκίρις σε μια δύσκολη αγορά. Οπότε ναι, είναι κρας τεστ».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved