Ιτούδης: «Ίσως η πιο γρήγορη ομάδα η Ζαλγκίρις»

Ιτούδης: «Ίσως η πιο γρήγορη ομάδα η Ζαλγκίρις»

Την ακτινογραφία της Ζαλγκίρις Κάουνας, που είναι η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, σκιαγράφησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα φιλοξενήσουν τους Λιθουανούς στο ΟΑΚΑ (04/11, 21.45), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον «πράσινο» πάγκο ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Ζαλγκίρις, εστίασε στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας της, καθώς τη θέση του Ηλία Ζούρου πήρε ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Ιτούδης

Για την αλλαγή προπονητή στη Ζαλγκίρις Κάουνας: «Σε όλη τη διαδρομή της ανάλυσης της Ζαλγκίρις Κάουνας είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το θέμα του προπονητή. Στους αγώνες μετά τον Ηλία Ζούρο, ο προπονητής που ήρθε έβαλε τις δικές του πινελιές και στην άμυνα και στην επίθεση. Μόλις στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Τριφούνοβιτς. Αντιδράσαμε άμεσα για να δούμε πώς και τι έκανε. Δεν ξεχνάμε ότι στην τελευταία του επίσκεψη εδώ, ως προπονητής με τη Λιέτουβος Ρίτας, είχαμε… περιπέτειες. Αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη, οι ατομικές τους δυνατότητες. Κι εκεί έχουμε επικεντρωθεί».

Για το ρόστερ της: «Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Μόνο οι δύο Αμερικάνοι, ο Λόουσον και ο Ουίμς δεν έχουν εμπειρία από τη διοργάνωση, αλλά έχουν εμπειρία από το ΝΒΑ».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της: «Συνολικά ως ομάδα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό. Είναι ίσως η πιο γρήγορη ομάδα στην ανάπτυξη του αιφνιδιασμού στον όμιλό μας. Και από την Μπάμπεργκ που τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και από την ΤΣΣΚΑ και από την Ουνικάχα Μάλαγα, την οποία ήδη αντιμετωπίσαμε. Από αυτά που έχουμε δει και αναλύσει, η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που στηρίζει πολλά, χάρη στους γκαρντ της, στο να πάει την μπάλα από καλάθι σε καλάθι, να κάνει το coast-to-coast. Οι Καλνιέτις, Πόποβιτς, Λόουσον, Κόλινς, ο Ντελινινκάιτις, αλλά και ο Ουίμς που παίζει στο «2», έχουν τέτοιες καταστάσεις, θα σπρώξουν την μπάλα μπροστά. Δεν νομίζω ότι θα το αλλάξει αυτό ο Τριφούντοβιτς, γιατί ακριβώς έχει τη δυνατότητα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο».

Για το παιχνίδι της στο μισό γήπεδο: «Όταν πάει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο είναι μια ομάδα η οποία στηρίζεται πολύ στη δημιουργία, αλλά και την εκτελεστική ικανότητα των γκαρντ της. Στο Λόουσον και τον Πόποβιτς, οι οποίοι μπορούν να παίζουν και ταυτόχρονα στο «1»-«2». Στον Ουίμς, ο οποίος έχει μέσο όρο 19 πόντους, έχει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα και μπορεί να πάρει σκορ από το low post, στον αιφνιδιασμό, με απομονώσεις… Είναι καλός σουτέρ, καλός στο ένας εναντίον ενός και είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ώστε να μην έχει τα ποσοστά τα οποία έχει και την παραγωγικότητα την οποία έχει στα άλλα παιχνίδια».

Για τους ψηλούς της: «Είναι μαχητική ομάδα, που έχει αλλάξει ήδη τον τρόπο άμυνάς της από τον Ηλία Ζούρο και μετά και λογικά θα αλλάξει πάλι με την παρουσία νέου προπονητή. Διαθέτει παίκτες στο «4» που είναι πολύ αθλητικοί. Και ο Γιανκούνας και ο Κλιμαβίτσιους είναι καλοί αμυντικοί, μπορούν να αλλάζουν πολλές φορές παίκτες σε μία άμυνα. Στο «5» έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Γιαβτόκας και ο Ράκοβιτς».

Για τη διαχείριση των παικτών της: «Υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία μένει να τα δούμε: ο Καλνιέτις με τον προηγούμενο προπονητή ήταν σαν να ήταν ο τρίτος πόιντ γκαρντ. Η διαχείριση των παικτών είναι κάτι που θα δούμε, καθώς δεν έχουμε δει αγώνες που έχει κοουτσάρει τη Ζαλγκίρις Κάουνας ο Τριφούνοβιτς. Αλλά πιστεύω, ότι σε σχέση με το μέσο όρο των λεπτών και τις ατομικές ικανότητες των παικτών, εκεί θα πάει το παιχνίδι της Ζαλγκίρις. Σίγουρα έχουμε ερωτηματικά για τον τρόπο που θα κοουτσάρει, αλλά θα επικεντρωθούμε στις ατομικές ικανότητες και αδυναμίες των παικτών».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και παίζουμε στο ΟΑΚΑ. Θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο, όπως στην εκπληκτική πρεμιέρα με την Ουνικάχα Μάλαγα, όταν έκανε αισθητή την παρουσία του και βοήθησε όλους τους παίκτες. Όλοι μας ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο στον αγώνα της Παρασκευής (04/11), που την εγκαινιάζουμε και θα μπορούσε να είναι μια άκρως μπασκετική ημέρα».

Για τον τρόπο επίτευξης της νίκης επί της Ζαλγκίρις Κάουνας: «Για να φτάσουμε στη νίκη χρειαζόμαστε να σταματήσουμε τις ατομικές ικανότητες των παικτών που ανέφερα, κυρίως των Πόποβιτς, Λόουσον και Ουίμς, από τους οποίους παίρνουν πολλούς πόντους, όπως χρειαζόμαστε και την παρουσία του κόσμου».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved