Ίβκοβιτς: «Είμαστε έτοιμοι»

Ίβκοβιτς: «Είμαστε έτοιμοι»

Τα προβλήματα δεν λυγίζουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα εμφανιστεί έτοιμος στην αυριανή (27/10) αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Αυτό παραδέχθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μιλώντας σήμερα (26/10) στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Χρόνια πολλά σε όλους. Σήμερα (26/10) γιορτάζουμε, αύριο (27/10) όμως έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι να δώσουμε. Παίζουμε με μια δυνατή και γνωστή σε εμάς ομάδα, την είχαμε αντιμετωπίσει και πέρυσι στους «16». Φέτος έτυχε να συναντηθούμε από νωρίς. Πιστεύω πως πάνω κάτω έχουν την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι, εξάλλου κράτησαν τον προπονητή τους και σχεδόν τον ίδιο σκελετό. Εμείς, πάλι, κάναμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας.

Θα έχουμε ένα καλό ματς, όπως ήταν και όλα τα περσινά. Δεν ξέρω εάν χρειάζεται να σας πω κάτι παραπάνω. Η Φενέρ είναι μια ομάδα ισορροπημένη, ξέρει να παίζει καλό μπάσκετ, και στην άμυνα και στην επίθεση. Οι Ούκιτς και Τζέρελς είναι καλοί στο ανοικτό γήπεδο, ενώ υπάρχουν και ο Ονάν με τι Σεφολόσα, τον οποίο πήραν μέχρι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Τόμας. Οι Πρέλτζιτς και Μπογκντάντοβιτς κάνουν πιο επιθετική την περιφέρεια και ο Βίντμαρ δίνει εμπειρία. Ο Τζιστ, επίσης, είναι αλτικός κι έχει πολλή ενέργεια.

Εμείς θα είμαστε έτοιμοι αύριο (27/10), στον πρώτο αγώνα στην Ευρωλίγκα στην έδρα μας. Στο προηγούμενο παιχνίδι μας, στο Μπιλμπάο, ήταν φανερό πως δεν είχαμε το επίπεδο που χρειάζεται μια αναμέτρηση Ευρωλίγκας. Σίγουρα, υπήρχαν και σοβαροί λόγοι. Παρά τα προβλήματα, όμως, είμαι αισιόδοξος πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι αύριο». Είπε ακόμα…

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα: «Δεν έχει αλλάξει σημαντικά, αν και δεν έχει καμία σχέση το αυριανό (27/10) παιχνίδι με αυτό του ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας, για να κατακτήσουμε την πρώτη νίκη μας. Θα πρέπει να είμαστε πιο ομάδα από ποτέ».

Για το εάν είναι αισιόδοξος: «Και στο Μπιλμπάο ήμουν. Δεν περίμενα πως θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό με τον Παπαδόπουλο, θα είχα προετοιμάσει αλλιώς το παιχνίδι. Πίστευα θα είχαμε μις ματς στη θέση «5». Δεν το βρήκαμε και αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Τώρα, είναι πιο έτοιμος. Πιστεύω στα παιδιά πως στο παιχνίδι με τη Φενέρ θα παίξουν και για τον Παπαδόπουλο και θα δείξουν μεγάλο χαρακτήρα».

Για τους Μάντζαρη και Κατσίβελη: «Είχα πει πως εάν ο Λούκας πάει καλά, τότε θα πάνε και εκείνοι καλύτερα. Έχουν καλά χαρακτηριστικά. Θέλαμε να πάρουμε κι έναν έμπειρο γκαρντ, αλλά δεν βρήκαμε κάτι που να μας ικανοποιήσει. Θα πρέπει να τους δείξουμε εμπιστοσύνη».

Για το Ματ Χάουαρντ: «Είναι ρούκι, παίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Είναι, πάντωςμ, μαχητής. Εάν παίξουμε καλό και ελεγχόμενο μπάσκετ θα μπει πιο εύκολα στην ομάδα. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Για το Μάρκο Κέσελ: «Δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες και για αυτό δεν έπαιξε ελεύθερα στον Ολυμπιακό. Δεν αντιλήφθηκε την πίεση που υπάρχει. Δεν θέλω να πω δικαιολογίες».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγαπάει τον ομάδα. Δεν μπορώ να βγω και να ζητήσω βοήθεια. Ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ξέρει πως πρέπει να βοηθήσει αυτά τα νέα παιδιά. Εμείς θέλουμε απλώς πίστωση χρόνου».

Για την απόφαση της Ευρωλίγκας να μεταφέρει τα παιχνίδια Πέμπτη και Παρασκευή: «Πρόκειται για ένα θέμα που χωράει πολλή συζήτηση, δεν είναι εύκολο. Αυτά τη στιγμή υπάρχουν πολλά προβλήματα, περνάμε μεγάλη κρίση όχι μόνο στην Ελλάδα, και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε με 13 ομάδες και δεν ξέρουμε με πόσες θα ολοκληρώσουμε. Στην Κροατία η Ζαντάρ δεν παίζει καν Αδριατική Λίγκα. Στη Βοσνία είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Πώς να παίξεις εάν δεν έχεις στήριξη. Η απόφαση να παίζουμε Παρασκευή είναι πολύ κίνηση μάρκετινγκ, θα έχουμε γεμάτα τα γήπεδα, αφού το μπάσκετ θα αποφύγει το ποδόσφαιρο. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία στα νέα παιδιά να παίξουν στο ανώτατο επίπεδο. Να έχουμε πάλι παραγωγή ταλέντων. Στην Ευρώπη έχει μεγάλα ταλέντα».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved