Καϊμακόγλου: «Δε θα είναι εύκολο»

Καϊμακόγλου: «Δε θα είναι εύκολο»

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας, στη δύσκολη πρεμιέρα των  Πρωταθλητών Ευρώπης με αντίπαλο τη Μάλαγα.

Αναλυτικά το όσα έγραψε στο προσωπικό του blog (paobcblog.gr) ο Κώστας Καϊμακόγλου:

«Από σήμερα θα βρίσκομαι κι εγώ στην «παρέα» σας και θα τα λέμε και διαδικτυακά… Εύχομαι μόνο να είμαι… γουρλής και να φέρω τύχη στην ομάδα! Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που πολλοί θα βιώνετε… Η μεγαλύτερη ευχή είναι να είστε καλά και να είμαστε καλά, να είμαστε υγιείς… Και μιλώντας πια για μπάσκετ, αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε και –γιατί όχι;- να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους, κάνοντας ότι λέει ο προπονητής μας.

Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά έχει ήδη αρχίσει λίγο περίεργα με τους τραυματισμούς, αλλά και την αναβολή της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας πια μπροστά μας την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και την αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα. Θα ήταν καλό να έχουμε κάποιους αγώνες επιπλέον στα πόδια μας, έστω κι έναν αγώνα παραπάνω. Ο αντίπαλος έρχεται έχοντας ήδη βρει ρυθμό από το ισπανικό πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και όπως δείξαμε και στα φιλικά χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι και όταν είσαι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, η αλήθεια είναι πως ακόμη και στο τέλος της χρονιάς μπορείς να μην είσαι έτοιμος, γιατί οι απαιτήσεις είναι πολλές. Κάθε φάση και στην άμυνα και στην επίθεση, έχει τις δικές της λεπτομέρειες, στις οποίες πρέπει να στρέφεις την προσοχή σου. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως είναι δύσκολο να φτάσεις στο 100%. Αυτό που είναι που θέλουμε όμως, προσπαθώντας κάθε μέρα να είμαστε και καλύτεροι.

Αυτή την εβδομάδα κάπως μειώθηκαν οι απόντες, οπότε τα πράγματα έγιναν αυτομάτως λίγο καλύτερα, αν και χρειάζεται χρόνος ακόμη. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί να κάνουμε προπόνηση. Σταδιακά επιστρέφουν κάποιοι από τους συμπαίκτες μας και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε τη χημεία μας. Τα προβλήματα αυτά δεν αλλάζουν το στόχο που είναι η νίκη απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα. Τη χρειαζόμαστε για να κάνουμε μια καλή αρχή και να μας βοηθήσει να δούμε καλύτερα τη συνέχεια.

Ο αγώνας με την Ουνικάχα Μάλαγα δεν θα είναι εύκολος. Είναι η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και είμαστε στην έδρα μας. Είναι βασικός για εμάς να έχουμε εσάς δίπλα μας. Τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Χρειαζόμαστε την παρουσία σας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι κάτι που το βίωσα και πέρυσι. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η γεμάτη εξέδρα, αλλά κι εμείς θα πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο παρκέ. Όπως κάνουμε πάντα, όπως έχουν μάθει να κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε κάθε αγώνα.

Προσωπικά, πρέπει να πω ότι χάρηκα πάρα πολύ που βρέθηκα και πάλι ανάμεσα στους συμπαίκτες μου μετά το Ευρωμπάσκετ. Όπως έγιναν και τα πράγματα, τους είδα απευθείας στο αεροδρόμιο, στην αναχώρηση για το τουρνουά στη Σόφια. Είχα τόση ανυπομονησία, που πήγα μισή ώρα πριν το ραντεβού, ενώ συνήθως φτάνω πέντε λεπτά νωρίτερα. Ήθελα να τους δω όλους, να συζητήσουμε, να μάθω νέα τους. Χάρηκα πάρα πολύ που τους ξαναείδα! Τα είπαμε, είπαμε τα νέα μας… Με ρωτούσαν για την Εθνική, τις πλάκες που έγιναν, τους ρωτούσα κι εγώ για την προετοιμασία, τα πρώτα φιλικά, τις δικές μας πλάκες στον Παναθηναϊκό και σιγά-σιγά μπήκαμε και στο γήπεδο. Κι εγώ και ο Νικ επιστρέφοντας από την Εθνική γνωρίζαμε τη φιλοσοφία της Εθνικής, όπως και ο Σάρας, ο οποίος ήταν εδώ τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν κάτι που μας βοήθησε.

Το σημαντικό είναι ότι οι προπονητές μας εδώ καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται και ο αθλητής κάποιες μέρες ξεκούρασης. Δεν είναι πολλοί προπονητές που το καταλαβαίνουν αυτό. Αλλά νομίζω ότι οι δικοί μας προπονητές έχουν μεγάλη εμπειρία στο θέμα. Γνωρίζουν ότι έρχεται μια δύσκολη και επίπονη χρονιά και όταν είσαι το καλοκαίρι σε μια άλλη ομάδα, όπως είναι η Εθνική, καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μεγάλη κούραση και στο μυαλό και στο σώμα. Κατανοούν λοιπόν ότι είναι προτιμότερο να «χάσουν» κάποιες μέρες και να είναι υγιείς σε μυαλό και σώμα. Γι’ αυτό είχαμε αυτές τις μέρες ξεκούρασης μετά το Ευρωμπάσκετ. Είναι και θέμα κινήτρου. Άλλο κίνητρο έχεις όταν παρουσιαστείς στην προετοιμασία ξεκούραστος και με πιο φρέσκο μυαλό κι άλλο αν φτάσεις κουρασμένος, έχοντας καθίσει μια – δυο μέρες.

Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν. Μπροστά μας βρίσκεται η νέα αγωνιστική περίοδος. Ξέρουμε τι ζητά ο προπονητής μας, ξέρουμε τι θέλετε εσείς, αλλά και τι θέλουμε εμείς. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε… Κάνοντας την αρχή αυτή την Πέμπτη και απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα….

Θα σας δω στο γήπεδο… Μέχρι τότε, να είστε καλά!».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved