Ομπράντοβιτς: «Να δώσουμε ό,τι έχουμε μέσα μας»

Ομπράντοβιτς: «Να δώσουμε ό,τι έχουμε μέσα μας»

Συνέντευξη Τύπου για τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής Ευρωλίγκας, κόντρα στη Μάλαγα, παρέθεσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το Onsports βρέθηκε εκεί!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα ξεκινήσουν την προσπάθεια υπεράσπισης του στέμματός τους από το ΟΑΚΑ, όπου αύριο·(20/10, 21.45) θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Ισπανούς. Ο Σέρβος τεχνικός, που μαζί του στην αίθουσα είχε και τον άμεσο συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη, μίλησε τόσο για την αναμέτρηση με τη Μάλαγα όσο και, γενικότερα, για τη φετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου.

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πρόλογό του: «Επιτέλους, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να παίζουμε. Έχουμε αγωνιστεί μόνο με το Μαρούσι, για το Κύπελλο Ελλάδας. Πέρασαν πέντε μήνες από την κατάκτηση του τίτλου, στη Βαρκελώνη, κι από τότε έχουν γίνει πολλά. Κατ’ αρχάς, είμαστε διαφορετική ομάδα πλέον. Το καλοκαίρι προσπάθησα να κρατήσω την ομάδα, αλλά αυτό ήταν αδύνατο, ενώ είχαμε κι ένα πρόβλημα που δεν περίμενε κανείς. Αύριο (20/10) θα παραταχθούμε χωρίς πέντε παίκτες, που τους είχαμε πέρυσι στην ομάδα και ήταν σημαντικοί για εμάς, το Φώτση, το Νίκολας και τον Τέπιτς, συν τον Τσαρτσαρή που είναι άρρωστος και τον Περπέρογλου που είναι τραυματίας. Στεναχωριέμαι για τον Περπέρογλου, θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει.

Τα είπα όλα αυτά για να καταλάβουμε όλοι πως οι παίκτες θα πρέπει να δώσουν πάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε μια ομάδα όπως η Μάλαγα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μία ώρα για τη Μάλαγα. Είναι η μόνη αήττητη ομάδα στην Ισπανία, ενώ έχει αγωνιστεί και στο Κύπελλο Ανδαλουσίας. Έχει δώσει σημαντικά παιχνίδια πριν από την έναρξη της φετινής Ευρωλίγκας. Έχει κάνει μεν αλλαγές στο ρόστερ της, στις θέσεις των ψηλών, απέκτησε τον Ντάρντεν και το Ζόριτς. Θα είναι ενδιαφέρουσα η αυριανή (20/10) αναμέτρηση. Εμείς προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά στο διάστημα μετά το παιχνίδι με το Μαρούσι. Οι παίκτες μου καταλαβαίνουν. Ελπίζω μια ημέρα να είμαστε όλοι μαζί. Ελπίζω επίσης ο κόσμος να βρίσκεται κοντά μας, να μας στηρίξει, όπως έκανε πριν από τέσσερις μήνες με τον Ολυμπιακό. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν και να στηρίξουν την ομάδα».

Ολοκληρώνοντας την αρχική τοποθέτησή του, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις…

Για το εάν η πρεμιέρα με τη Μάλαγα είναι η δυσκολότερη έως τώρα για τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα είναι η πιο δύσκολη πρεμιέρα που είχα ποτέ στην Ευρωλίγκα».

Για την κρισιμότητα της αναμέτρησης: «Δεν υπάρχει αγώνας στην Ευρωλίγκα που να μην είναι σημαντικός. Έχουμε δέκα παιχνίδια μπροστά μας. Ο κάθε πόντος είναι σημαντικός. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να προχωράμε αγώνα τον αγώνα. Ίσως να προκαλεί έκπληξη πως ο στόχος μας είναι να περάσουμε στο Top 16. Σε όλη τη ζωή μου υπήρξα αισιόδοξος, προσπαθώ πάντα να βρίσκω θετικά πράγματα. Ωστόσο, όταν μέρα με τη μέρα η κατάσταση χειροτερεύει, δεν μπορείς παρά να προετοιμάζεται μόνο για τον επόμενο αγώνα».

Για τις δυσκολίες: «Είναι διαφορετικό να έχεις 14 παίκτες στην προπόνηση. Αυτό ελπίζω, μια μέρα να καταφέρουμε να προπονηθούμε όλοι μαζί. Δεν κλαίγομαι, απλώς έτσι έχει η κατάσταση. Πρέπει οι παίκτες να καταλάβουν πως δεν είναι αρκετό να παίξουμε στο 100%, θέλει περισσότερο. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματά μας και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα. Η σεζόν που τελείωσε ήταν η δυσκολότερη, τώρα κοιτάμε πώς θα είμαστε στο μέλλον».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Θα έλεγα ψέματα εάν ισχυριζόμουν πως είμαστε στο 50% αυτού που θα ήθελα. Έχουν έρθει και νέοι παίκτες, που θα πρέπει να μάθουν καινούρια πράγματα. Έχουμε κάνει τόσες πολλές προπονήσεις με τόσες απουσίες. Οι νέοι παίκτες, αν και δεν μου αρέσει να το λέω αυτό για παίκτες του Παναθηναϊκού, αν δεν καταλαβαίνουν πως τους έχει δοθεί μια ευκαιρία ζωής, δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ. Κάθε χρόνο είμαστε όλοι εδώ και τους βοηθάμε. Από όλους τους νέους παίκτες μόνο ο Γιασικεβίτσιους γνωρίζει τι συμβαίνει. Οι υπόλοιποι, και όλοι οι άλλοι βέβαια, θα πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να το τονίζουμε καθημερινά αυτό. Θα μπορούσαμε να μιλάμε δέκα ημέρες για αυτό. Οι παίκτες έχουν δικαίωμα να παίζουν ή να μην παίζουν καλά, όπως όμως θα τους πω και αύριο (20/10) πριν από τον αγώνα θα πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν μέσα τους, και την ψυχή τους ακόμα».

Για τις νέες εντολές στη διαιτησία και την αυστηρότητά τους ως προς τις διαμαρτυρίες παικτών και προπονητών στις αποφάσεις τους: «Στην τελευταία συνάντηση προπονητών και διαιτητών, στην Κωνσταντινούπολη, έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση επί του θέματος. Καταλήξαμε πως στην πράξη δεν έχει αλλάξει κάτι. Ειπώθηκε πως θα πρέπει να τηρούν τον κανονισμό και στα 40 λεπτά του αγώνα κι ελπίζω αυτό να ισχύσει για όλους. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τη νέα κατάσταση, το πιο σημαντικό όμως είναι να εστιάσουμε στο παιχνίδι και μόνο σε αυτό. Στο μοναδικό που διαφωνήσαμε εμείς, οι προπονητές, ήταν στις αντιδράσεις των παικτών. Πλέον, εάν κάποιος κάνει φάουλ και κάνει τον έκπληκτο, θα χρεωθεί με τεχνική ποινή. Τι να του πεις; Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί».

Ομπράντοβιτς: «Να δώσουμε ό,τι έχουμε μέσα μας»



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved