Όνειρο ήταν και πάει

Όνειρο ήταν και πάει

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, αλλά δεν τα κατάφερε (64-77), αποχαιρετώντας το όνειρο της Ευρωλίγκας.

Οι Θεσσαλονικείς πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά λύγισαν στην επανάληψη κόντρα σε μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά και ετοιμότητα, έτσι αποχαιρέτησαν τον α’ προκριματικό όμιλο που διεξάγεται στη «Siemens Arena» του Βίλνιους. Η ευρωπαϊκή πορεία τους θα συνεχιστεί πλέον στο Eurocup. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι περιμένουν να μάθουν τον αυριανό (01/10) αντίπαλό τους, ο οποίος θα είναι ο νικητής της βραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στη Βιλερμπάν με την Γκραβελίν.

Με κινητήριο μοχλό τον Ρασάντ Ράιτ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει ανώδυνα τις «κακοτοπιές» του πρώτου επταλέπτου, όταν βρέθηκε να χάνει με 11-6. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ πήρε πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα και σε συνδυασμό με τη σταθερή απόδοση του Μάρκους Γκόρι δόθηκε στο συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου η δυνατότητα να τρέξει σερί 8-0 και να προηγηθεί με 14-11. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο Αμερικανοί έπαιξαν μόνοι τους τη Γαλατάσαραϊ στο πρώτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας τους 16 από τους συνολικά 18 πόντους της ομάδας της Θεσσαλονίκης!

Με πρωταγωνιστές τους Ασίκ, Άντριτς και Αντεμίρ, η τουρκική ομάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (18-21), αλλά ο Μάρκους Γκόρι δήλωσε ξανά «παρών», δίνοντας εκ νέου προβάδισμα (22-21) στο «Δικέφαλο του Βορρά», στο 15ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκε στην άμυνα και δεν επέτρεψε στη Γαλατάσαραϊ να φτάσει σε εύκολα καλάθια και παράλληλα έλεγξε το ρυθμό του αγώνα, πηγαίνοντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Μεγαλύτερη απειλή για το καλάθι του συγκροτήματος του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν ο Κροάτης Λούκσα Άντριτς, αλλά με διαδοχικά τρίποντα των Καλαμπόκη και Ντικούδη ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα με 32-31. Ένα τρίποντο του Αρσλάν στην εκπνοή από τα εννέα μέτρα, όμως, έδωσε το προβάδισμα στην τουρκική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο (32-34).

Η Γαλατάσαραϊ εμφανίστηκε ανώτερη στα πρώτα λεπτά της τρίτη περιόδου και με τον Αρσλάν να δίνει λύσεις από την περιφέρεια κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ με διαφορά εννέα πόντων (43-52, 27’). Η «ψαλίδα» δεν άργησε να ανοίξει στο +11 (43-54), λίγο αργότερα, με το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου να πληρώνει το γεγονός πως ξέμεινε από λύσεις στο σκοράρισμα.

Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε ακόμη και με +12 (46-58), δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, παρά τις προσπάθειες του Γιάννη Καλαμπόκη, που είχε πάρει τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους Ρασάντ Ράιτ και Μάρκους Γκόρι. Με δικό του σουτ τριών πόντων στην εκπνοή της περιόδου οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 60-51.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος γύρισε σε άμυνα ζώνης 2-1-2 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Τζαμόν Γκόρντον τον τιμώρησε και με τρίποντο έδωσε στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της στο 33’ (53-67). Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού αποδείχθηκε καθοριστικός και βοήθησε την τουρκική ομάδα να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας στο σκορ μέχρι και το φινάλε, φθάνοντας στη νίκη με το τελικό 77-64.

Διαιτητές: Γιούγκεμπραντ, Ρόκα, Ρίτερ.
Δεκάλεπτα: 18-15, 32 -34, 51-60, 64-77.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):
Γκίντενς, Στίγκερς 6 (2), Αράπης, Γκόρι 17 (1), Ντικούδης 10 (1), Καλαμπόκης 16 (4), Αντριουσκεβίτσιους, Ράιτ 11 (1), Γιαννακίδης, Καλλές 4, Τσακαλέρης.
Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Σιπ 4, Λάκοβιτς 2, Τοπάλογλου, Σούμπερτ 2, Ασίκ 3 (1), Άντριτς 15, Αντεμίρ 11, Γκόρντον 21 (2), Σονγκάιλα 5, Αρσλάν 11 (2), Οζέρ.

Θυμηθείτε μέσα από το live το Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης...

{coveritlive}8341f4b238{/coveritlive}



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved