«Εμφανής η διαφορά με Ολυμπιακό»

«Εμφανής η διαφορά με Ολυμπιακό»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε σε ισπανική ιστοσελίδα ότι η διαφορά του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι εμφανής, όσον αφορά στις κατακτήσεις των τροπαίων.

Ο Σέρβος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο «elcorreo.com» λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την Κάχα Λαμποράλ και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό από την αρχή της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Για την πρώτη θέση του ομίλου του Παναθηναϊκού: «Διαφωνώ πως έχει ήδη κριθεί η πρώτη θέση στον όμιλο του Top 16. Η εμπειρία μού έχει μάθει ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν εύκολα. Πριν λίγα χρόνια αρχίσαμε με τρεις ήττες το Top 16 και τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο. Πολλά μπορούν να συμβούν και οι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν μέχρι θανάτου για να μπουν στα προημιτελικά».

Για την Κάχα Λαμποράλ: «Η Κάχα Λαμποράλ άλλαξε αρκετά σε σχέση με πέρυσι. Έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, όπως ο Σπλίτερ, αλλά ήρθαν άλλοι και χρειάζεται χρόνος. Πέρυσι η ομάδα έπαιξε καλά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στο τέλος κατέκτησε κόντρα στα προγνωστικά το πρωτάθλημα με 3-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που ήταν το μεγάλο φαβορί. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δουλεύει πάντα σκληρά και η Κάχα Λαμποράλ παραμένει ομάδα που πρέπει να υπολογίζεις».

Για το τη δήλωση του προέδρου της Κάχα Λαμποράλ που είπε πως η ομάδα του δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό: «Ειλικρινά, πιστεύω πως το είπε αυτό για να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Ο Χοσεάν Κερεχέτα είναι πολύ έξυπνος και ξέρει πώς να το κάνει αυτό. Μάλλον δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να το κάνει. Πιστεύω, πάντως, πως η Κάχα Λαμποράλ σίγουρα έχει το επίπεδο για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό».

Για τους παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι: «Το καλοκαίρι χάσαμε σημαντικούς παίκτες όπως ο Πέκοβιτς, ο Γιασικεβίτσιους και ο Σπανούλης και αποκτήσαμε άλλους. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα, από τον τρόπο που δουλεύει και το πώς αγωνίζεται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας είναι πως αντιμετωπίσαμε πολλούς τραυματισμούς».

Για του Διαμαντίδη, Φώτση, Μπατίστ και Τσαρτσαρή: «Είναι παίκτες που είναι πολύ αφοσιωμένοι στο σύλλογο και χαίρομαι πολύ που τους έχω στην ομάδα. Η παρουσία τους βοηθά πολύ έναν προπονητή για να προσαρμόσει καλύτερα τους νέους παίκτες στο σύνολο. Είναι πολύ θετικό ότι δεν αποφάσισαν να φύγουν, παρότι είχαν προσφορές. Έρχονται κάθε μέρα στην προπόνηση και στα παιχνίδια με τον ίδιο ενθουσιασμό και αυτό είναι ανεκτίμητο».

Για το θέμα του Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένα θέμα που τελείωσε και θέλω να μιλάω μόνο για την ομάδα που έχω τώρα στα χέρια μου. Έχω σταματήσει να μιλάω για αυτό εδώ και καιρό».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Νιώθω πολύ όμορφα εδώ. Η σχέση μου με τη διοίκηση, τους αδερφούς Γιαννακόπουλος, είναι εξαιρετική. Βοήθησε πολύ το γεγονός ότι στην πρώτη μου χρονιά κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Αυτό δημιούργησε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω με τον τρόπο που θέλω. Μου αρέσει να εργάζομαι εδώ και βρίσκομαι σε μία ομάδα με παίκτες που με κάνουν να θέλω να παραμείνω κι άλλο. Η σχέση μου με τον κόσμο είναι μοναδική και δεν θα το ξεχάσω. Καθένας θέλει να αναγνωρίζεται η δουλειά του. Είναι ξεκάθαρο πως με αγαπούν, όπως κι εγώ το ίδιο. Η Αθήνα είναι μία πολύ όμορφη πόλη για να ζει κανείς κι έτσι έχω κάθε λόγο να βρίσκομαι εδώ».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ισπανία: «Είναι δύσκολο να σκεφτεί ένας προπονητής τέτοια πράγματα στη μέση της σεζόν. Έχω σπίτι κοντά στη Βαρκελώνη και τα καλοκαίρι περνώ αρκετό καιρό εκεί. Λατρεύω την Ισπανία, αλλά έχω συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό. Τώρα αυτό που με απασχολεί είναι το παρόν και το επόμενο ματς με την Κάχα Λαμποράλ. Έτσι βλέπω τα πράγματα εγώ».

Για το πάθος του για το μπάσκετ: «Αγαπώ τη δουλειά μου, αγαπώ το μπάσκετ και λατρεύω να βλέπω τους παίκτες μου να ευχαριστιούνται που προπονούνται μαζί μου. Έχω κατακτήσει πολλούς τίτλους, αλλά κάθε χρονιά είναι μία νέα πρόκληση για μένα. Στον αθλητισμό πρέπει να ξεχνάς τι έχεις κάνει στο παρελθόν».

Για το αν πιστεύει πως είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη: «Όχι, όχι, όχι... Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό. Ξέρω τι έχω καταφέρει και είμαι χαρούμενος για αυτό. Η ζωή μού έχει δώσει την ευκαιρία να κάνω μία δουλειά που αγαπώ. Είναι προνόμιο αυτό για μένα. Τίποτα περισσότερο».
Για τη διαφορά μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Για τους οπαδούς μπορεί να είναι... Όμως σε αυτά τα 11 χρόνια έχουμε κατακτήσει 20 τίτλους κι εκείνοι δύο Κύπελλα Ελλάδος. Η διαφορά είναι εμφανής».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved