«Τρομάζει ο ρυθμός της Κάχα!»

«Τρομάζει ο ρυθμός της Κάχα!»

Ο «Βάσκος» Δημήτρης Μαυροειδής μιλάει στο Onsports για τους Βάσκους της Κάχα Λαμποράλ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Βιτόρια.

Ο Παναθηναϊκός μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο TOP-16 κόντρα σε Λιέτουβος Ρίτας και Μάλαγα ενώ με «διπλό» στη Βιτόρια επί της Κάχα Λαμποράλ «κλειδώνει» ουσιαστικά την πρώτη θέση στον Ε’  όμιλο της Ευρωλίγκα. Το έργο των «πράσινων» στη Fernando Buesa Arena μόνο ως εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απέναντι στους Βάσκους που παίζουν τα… ρέστα τους για την πρόκριση στα πλέι οφ μετά την ήττα-σοκ από τη Λιέτουβος Ρίτας την προηγούμενη αγωνιστική.

 

Ο σέντερ της Μπιλμπάο, Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος φέτος αντιμετώπισε την Κάχα Λαμποράλ στην ACB ενώ θα την αντιμετωπίσει ξανά στα προημιτελικά του Copa del Rey, μιλάει στο Onsports για το μεγάλο παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης στη Βιτόρια.

-Οι εντυπώσεις σου από την Κάχα Λαμποράλ όπως την αντιμετώπισες στην 11η αγωνιστική της ACB;

«Σίγουρα είναι μια ποιοτική ομάδα με παίκτες υψηλού επιπέδου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ισπανίας και ότι έχει έναν μεγάλο προπονητή στον πάγκο της, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Αυτή την εποχή η Κάχα Λαμποράλ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, έχασε από τη Λιέτουβος στη Βιτόρια ενώ κέρδισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο τη Μάλαγα όμως είναι πάντα υπολογίσιμη».

-Ξέρεις καλά τον Παναθηναϊκό, φέτος έμαθες την Κάχα Λαμποράλ και τη Μάλαγα. Θεωρείς φυσιολογική την εξέλιξη του ομίλου;

«Ναι, αφού ο Παναθηναϊκός και η Κάχα Λαμποράλ ήταν από την αρχή τα φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε για τον όμιλο στο TOP-16 αλλά πιστεύω ότι τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για την πρώτη θέση. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, αν θέλει να βγει πρώτος και να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα».

-Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια; Υπάρχει συγκεκριμένος παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Κάχα;

«Συγκεκριμένος όχι. Η Κάχα Λαμποράλ έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάνω απ’ όλα να προσέξει τον ρυθμό, αφού πρόκειται για μια κλασική ισπανική ομάδα που θέλει να τρέξει, να πετύχει εύκολα καλάθια και να ανοίξει το σκορ. Δεν πρέπει να την αφήσει να κάνει το τρελό παιχνίδι της, αφού κάποιες φορές ο ρυθμός της σε τρομάζει!».

- Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι στη Βιτόρια;

«Αν ο Παναθηναϊκός είναι συγκεντρωμένος και δεν δώσει εύκολα καλάθια, πιστεύω θα είναι μέσα στο παιχνίδι και στο τέλος μπορεί να το πάρει. Η Κάχα αρέσκεται σε ένα γρήγορο τέμπο, που δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην εκδήλωση αιφνιδιασμών αλλά στο γρήγορο παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος στο σετ παιχνίδι οπότε πρέπει να το πάει εκεί».

-Η Κάχα Λαμποράλ έχει αδυναμίες που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός;

«Ναι, αφού πρόκειται για μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ, στο τρίποντο επομένως σε μια μέρα που σουτάρει με κακά ποσοστά, μπορεί να χάσει. Πρόσφατα πήρε τον Εστεμπάν Μπατίστα στη ρακέτα για να ενισχύσει το inside game αλλά συνεχίζει να παίζει πολύ με το σουτ».



Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved