«Αιώνιος διεκδικητής»

«Αιώνιος διεκδικητής»

Ως μια ομάδα έτοιμη να προσθέσει άλλο ένα κεφάλαιο στην λαμπρή ιστορία της παρουσίασε τον Παναθηναϊκό η Ευρωλίγκα μέσα από το αφιέρωμα που έκανε στους πρωταθλητές Ελλάδος…

 «Επειτα από μια αξέχαστη σεζόν ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει στη νέα Ευρωλίγκα να προσθέσει άλλο ένα κεφάλαιο στην εντυπωσιακή κληρονομιά του. Την περασμένη σεζόν ο MVP της Euroleague και MVP του Final Four Δημήτρης Διαμαντίδης έλαμψε στη προσπάθεια των “πράσινων” να κερδίσουν τη πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ. Στην συνεχεία ο Παναθηναϊκός υπέταξε στον τελικό την Μακάμπι, ενώ διατήρησε τα κεκτημένα και στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και καιρό υπερδύναμη στον ελληνικό αθλητισμό και πήρε κεφάλι από την αρχή, καθώς είχε 12 εγχώριους τίτλους σε 17 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1967 έως και το 1984. Ακολούθησε μια ξηρά περίοδος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πάλι για να γίνει κορυφαία ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το 1996 με τους θρύλους Παναγιώτη Γιαννάκη, Ντομινίκ Ουίλκινς και Φραγκίσκο Αλβέρτη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το 2000 ο Παναθηναϊκός σήκωσε δεύτερο τρόπαιο της Ευρωλίγκας στην Θεσσαλονίκη, επικρατώντας ·Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Πράσινοι κέρδισαν πάλι το 2002, ανατρέποντας το ματς με τη Βίρτους στην Μπολόνια».

Εντός των συνόρων η συλλογή των τροπαίων συνεχίστηκε με νέα σειρά από εγχώριους τίτλους. Από το 1998, οι “πράσινοι” έχουν κερδίσει 13 πρωταθλήματα σε σύνολο 14 και οι συνολικές κατακτήσεις έχουν φτάσει στις 32.

Για την πορεία του σε Final Four μετά το 2005: «Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε Final Four της Euroleague το 2005 στην Μόσχα, αλλά η μετέπειτα πρωταθλήτρια Μακάμπι βρέθηκε στο δρόμο του και του έκοψε την πορεία προς τον τίτλο.

Το 2007 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καθώς οι πράσινοι κατέκτησαν τον τίτλο μέσα στο σπίτι τους, νικώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-91. Δύο χρόνια αργότερα οι Πράσινοι κατέκτησαν έναν ακόμη τίτλο, στο Βερολίνο με τον Βασίλη Σπανούλη να κερδίζει και τον τίτλο του MVP, σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία του μπάσκετ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Τον περασμένο Μάιο αναδείχθηκε πρωταθλητής μέσα στην Βαρκελώνη με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Με τον Διαμαντίδη, με «πανούργους» βετεράνους, με ελπιδοφόρα ταλέντα και με τον θρυλικό προπονητή, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατέκτησαν ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο βαριές φανέλες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει από την αλλαγή του αιώνα και μετά 5 τρόπαια, ενώ είναι 3ος στην λίστα με τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε φάιναλ φορ. Ολα τα σημάδια δείχνουν ο Παναθηναϊκός ήταν και θα παραμένει αιώνιος διεκδικητής του τίτλου. Και αυτό σημαίνει ότι και φέτος οι Πράσινοιθα αγωνιστούν για την δόξα».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved