Αλεξανδρής: «Μέτρησε το συναίσθημα»

Αλεξανδρής: «Μέτρησε το συναίσθημα»

Το συναίσθημά του για τον Άρη ήταν αυτό που οδήγησε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του Άρη όπως τόνισε ο ίδιος ο «Τίγρης».

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΡΗΣ FM 92,8» και την εκπομπή «Δυνατά, πιο Δυνατά» και τόνισε αναλυτικά…

Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του: «Γυρίζω με πολύ μεγάλη χαρά στον Άρη, ήταν κάτι που το ήθελα πολύ και το περίμενα. Η διαίσθησή μου δεν κάνει λάθος κι αν κάτι το θέλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, στην πορεία πραγματοποιείται. Νιώθω διπλά χαρούμενος που έρχομαι στην οικογένεια του Άρη, στην οποία ανήκω. Κάποια πράγματα δε χρειάζεται να επαναλαμβάνονται, γιατί είμαι προπονητής, είμαι επαγγελματίας και πρέπει να είμαι προσεκτικός στις δηλώσεις που κάνω» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε η πλευρά του Άρη…

«Είμαι άνθρωπος, που αν κάποιος προσπαθεί να με αδικήσει, λειτουργώ επιθετικά. Τον  Γιάννη τον Δαμιανίδη, τον σέβομαι πάρα πολύ. Όταν με πήρε τηλέφωνο, ήμουν εκνευρισμένος, γιατί έπαιζαν πολλά ονόματα για τη θέση του προπονητή και του είπα «τώρα με θυμήθηκες; Θα πάω στο Μαρούσι».  Μετά, όμως, βγήκε το συναίσθημα και όταν ελευθερώθηκα από το Μαρούσι και με πήραν από το ΔΣ της ΚΑΕ, συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα, αφού πρωτίστως μού είχαν αναλύσει το σκεπτικό για τα επόμενα χρόνια για να μπει ο Άρης και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών».

Ερωτηθείς για το αν έχει ένα όνειρο ακόμη να πραγματοποιήσει, απάντησε: «Έχω ένα απωθημένο. Όπου δουλεύω βάζω υψηλούς στόχους και επειδή έχω κερδίσει σαν παίκτης το Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη, θα ήθελα να κερδίσω κι ένα Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη, σαν προπονητής».

Σχετικά με το γεγονός ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μειώσουν τα μπάτζετ τους τη νέα χρονιά , ο «τίγρης» είχε να πει: «Παρ’ όλο που μειώθηκε κατά 50% ο προϋπολογισμός των δύο ομάδων της Αθήνας, παραμένει μεγάλη η διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Η ψαλίδα, ενώ είχε ανοίξει υπερβολικά, αρχίζει να κλείνει σταδιακά. Αυτό σημαίνει ότι με ένα λογικό προϋπολογισμό, μπορείς να φτιάξεις μια καλή ομάδα και να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτό είναι σχέδιο για τα επόμενα χρόνια. Τώρα προέχει η ρύθμιση».

Αναφορικά με τις ακαδημίες μπάσκετ του Άρη και τα νεαρά παιδιά που πρωταγωνιστούν σε αυτές, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είχε να πει: «Είδα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Ερασιτέχνη. Ο ΑΣ έχει ανθρώπους που όλη τη μέρα τρέχουν για την ομάδα, να την ενισχύσουν, όχι μόνο για να κατακτήσουν τα Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων, αλλά και για να υπάρχει η παραγωγική διαδικασία,  ώστε αυτά τα παιδιά να ενταχθούν στο δυναμικό της μεγάλης ομάδας. Ήδη έχω κάνει δύο συναντήσεις για παιδιά που ενδιαφέρουν άμεσα να ενισχύσουν τα Παιδικά-Εφηβικά τμήματα. Τα παιδιά πρέπει από μικρά να τα γαλουχείς σωστά, για να μπορούν να ακολουθούν την πορεία και την Ιστορία του Άρη. Τα παιδιά που γύμνασα μου άρεσαν πολύ και κάποια θα είναι στην προετοιμασία. Στα υπόλοιπα μίλησα και τους είπα να μην τα παρατήσουν και να συνεχίσουν, γιατί έκαναν όνειρα μέσα στην οικογένεια του Άρη και παίζοντας μπάσκετ» και συνέχισε, λέγοντας:

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε στα μικρά παιδιά. Οι εθνικές παιδικο-εφηβικές ομάδες, είδαμε ότι δεν τα πήγαν πολύ καλά. Τα τελευταία χρόνια όλα τα σωματεία, επένδυσαν σε ξένους παίκτες. Δε δίνεται χρόνος και χώρος στα νέα παιδιά. Εκ των πραγμάτων τώρα, θα δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αρκεί να έχουν υπομονή. Πρέπει πρώτα να παίξουν, να εδραιωθούν και μετά να ενδιαφέρονται για τα λεφτά.  Πολλά στα 19 τους κυκλοφορούν με μάνατζερς. Είμαστε και παθόντες σα σωματείο. Κάποια παιδιά δεν εκτίμησαν τον Σύλλογο».

Σχετικά με τους στόχους του ΑΡΗ τη νέα αγωνιστική σεζόν, ο κόουτς τόνισε: «Ο πρώτος στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση. Μία ομάδα δεν μπορεί να έχει χρέη και στόχους. Στο αγωνιστικό, πρέπει να κάνουμε μία βάση παικτών, να είναι Έλληνες και μικρής ηλικίας. Πάνω σε αυτούς θέλουμε να κτιστεί ο νέος Άρης. Αν δώσεις όραμα στον κόσμο του Άρη, θα στηρίξει την προσπάθεια. Θα βρεθούν οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν. Μετά από το οικονομικό πλάνο της 3ετίας, η ομάδα έχει στόχο από εκεί και μετά να πρωταγωνιστεί. Ο προϋπολογισμός μας θα είναι μικρός, αλλά στόχος μας δεν είναι να σωθούμε. Θα διεκδικήσουμε πάλι την 3η θέση. Αυτός θα είναι ο στόχος για μένα».

Για τα ονόματα παικτών που έχουν ήδη ακουστεί και αφορούν το ενδιαφέρον από την πλευρά της ΚΑΕ Άρης, σχολίασε: «Αυτή είναι μία συνήθης τακτική και δημιουργείται από το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. Ψάχνουν πιθανά ονόματα. Εγώ έχω να δηλώσω ότι έχουμε κάνει κάποιες επαφές, γιατί πάντα οι μάνατζερς μάς στέλνουν λίστες βάσει των οικονομικών, που  μπορούμε να τους πλησιάσουμε. Μας ενδιαφέρουν οι Έλληνες πρωτίστως, αλλά τα ποσά που ζητούν είναι απαγορευτικά και σε αυτό το σημείο μείναμε. Αν δε συνετιστούν κάποια παιδιά και δεν προσαρμοστούν, θα μείνουν από έξω και στο τέλος, θα έρθουν κοψοχρονιά.

Ένας από τους λόγους που το μπάσκετ έχει την πτωτική πορεία-το είχα προβλέψει εδώ και δέκα χρόνια- είναι γιατί ήμασταν όλοι υπερεκτιμημένοι, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν το βάρος με την εφορία και αυτόματα δημιουργείται μεγάλο βάρος στα σωματεία να αντέξουν το οικονομικό κόστος. Μιλάμε για τον ελληνικό χώρο, τα σωματεία στην Ευρώπη, στην Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες, κοιτούν πολύ τα έσοδα κι από άλλες πηγές, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλότερο επίπεδο θεάματος».

Για το πώς βλέπει το ελληνικό μπάσκετ στο μέλλον, δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής: «Θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση αυτό το θέμα. Με ενδιαφέρει λόγω αγάπης η βιωσιμότητα των σωματείων. Δουλεύοντας στη Ρόδο, για παράδειγμα, οι άνθρωποι ης ομάδας, με 107 μικρούς και μεγάλους χορηγούς, κάλυπταν όλο το ποσό του προϋπολογισμού τους».

Σε σχετική ερώτηση ποια είναι η εικόνα και η στιγμή που του έχει μείνει ανεξίτηλη, σε όλη την μακρόχρονη πορεία του στο μπάσκετ, επεσήμανε: «Οι επιτυχίες που είχαμε. Το Πρωτάθλημα ήταν όνειρο ζωής για εμάς. Εκείνη η διαδρομή, ήταν η καλύτερη στη ζωή μου. Ήταν γεμάτη, είχαμε τόσο πάθος να πετύχουμε αυτό στόχο, που λέγαμε άντε να περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο και τελικά πέρασε ένας χρόνος μέχρι να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας. Και φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω το Ευρωπαϊκό, γιατί ένας τέτοιος τίτλος είναι ξεχωριστός και δε συμβαίνει πάντα» και υπογράμμισε εν συνεχεία…

«Πιστεύω ότι το μπάσκετ δε θα πεθάνει ποτέ, από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που το υπηρετούν με θέρμη και αγάπη. Επειδή γενικά τα ΜΜΕ κάνουν υπερπροβολή του ποδοσφαίρου, στρέφουν το ενδιαφέρον προς τα εκεί. Αν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, θα ανακάμψει το μπάσκετ, πιο κάτω δε θα πάει. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλα τα μήκη πλάτη της χώρας. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, που όλοι το βλέπουμε και το παρακολουθούμε, που δεν έχει καμιά μεγάλη επιτυχία που να συγκρίνεται με το μπάσκετ. Το μπάσκετ θα ανακάμψει, γιατί βλέπω κινήσεις από τους φορείς, που με κάνουν να αισιοδοξώ».

Μιλώντας για τους αθλητές μπάσκετ που αποφασίζουν να μη μετέχουν στην Εθνική ομάδα, ο τεχνικός του Άρη είπε: «Από τα 19 μέχρι τα 33 μου, δεν είχα κάνει ούτε ένα καλοκαίρι διακοπές, τόσο εγώ, όσο και άλλα παιδιά. Το θεωρούσαμε την ύψιστη τιμή να εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Τώρα, στο όνομα του επαγγελματισμού, των οικονομικών απολαβών, βλέπουμε τους αθλητές να αρνούνται τη συμμετοχή στην Εθνική. Αυτό το θεωρώ ασέβεια. Όλοι τα «κονομήσανε» από το μπάσκετ και έχουν υποχρέωση να την τιμούν, όσο αυτή τους έχουν ανάγκη. Με εξέπληξε, πάντως, η απόφαση του Διαμαντίδη, γιατί αγαπά το μπάσκετ και δεν είχε δώσει στο παρελθόν την εντύπωση ότι θα πάρει μια τέτοια απόφαση. Για κάποιους άλλους, ίσως ήταν αναμενόμενο. Έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα τα παιδιά, αλλά θα ήθελα να τους έβλεπα όλους μαζί να αγωνίζονται για το μεγάλο στόχο που βάζει πάντα η Εθνική».

Στέλνοντας, τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανέφερε: «Είπα και χθες ότι ο Άρης είναι η Ιστορία του και ο κόσμος του και αυτός είναι που έχει στηρίξει την ομάδα και στις επιτυχίες , αλλά και στα δύσκολα. Έζησα και αγώνες μπαράζ για να κρατηθεί η ομάδα την Α’ εθνική, όταν ήμουν τότε 13 χρονών. Θέλω να πω ότι ο κόσμος στάθηκε κοντά στην ομάδα. Ξέρω την προσφορά του SUPER 3, όλων των συνδέσμων και της ευρύτερης περιφέρειας. Θέλω να συζητήσω με τους ανθρώπους που διοικούν αυτούς τους συνδέσμους για να είμαστε όλοι ενωμένοι και να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν δεν είμαστε ενωμένοι, δεν θα πετύχουμε όσα θέλουμε. Και στα ευχάριστα και στις δύσκολες στιγμές, θα είμαι παρών. Αν κάνουμε κάποιο λάθος, είμαστε άντρες, φοράμε παντελόνια και θα το παραδεχτούμε».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved