Παρουσίαση και απολογισμός

Παρουσίαση και απολογισμός

Συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε και επισήμως ο νέος τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής και παράλληλα έγινε ένας απολογισμός για τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησαν σήμερα οι Λέσχη Φίλων Αρη και ΚΑΕ Αρης.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην οικογένεια του Αρη, στην οικογένειά μου όπως ξέρετε, γιατί κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα λέμε καθημερινά», δήλωσε ο «τίγρης» και συνέχισε: «Ο καθένας έχει μια ιστορία στον χώρο και ξέρουν όλοι που ανήκει. Εχουμε σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Δεν μου ήταν δύσκολο να αποδεχθώ τις σκέψεις και τους στόχους της ομάδας. Είναι ο μόνος σωστός τρόπος για να βγει η ομάδα από τη δύσκολη στιγμή και να βαδίσει εκ νέου στον δρόμο των επιτυχιών. Μεγάλωσα σε αυτό το γήπεδο, παρακολουθώντας τους αγώνες του ποδοσφαίρου.· Ο Αρης είναι η ιστορία του και ο κόσμος του. Είναι και οι άνθρωποι που έχουν ματώσει οικονομικά ή χρονικά δουλεύοντας για τον σύλλογο. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ευεργέτες του συλλόγου. Ο κόσμος πάντα ήταν περήφανος για το τμήμα μπάσκετ και είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί δίπλα. Το θεωρώ αυτονόητο, δεν θα κάνω έκκληση. Ζητώ την παρουσία τους στο γήπεδο. Κι όποιος έχει ενδοιασμό, από τις κινήσεις που θα κάνουμε θα αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει. Αυτά γιατί όπως λέει και ο κουμπάρος μου... τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Δαμιανίδης έκανε ένα απολογισμό από το 1999 ως σήμερα! «Είναι συμβολική αυτή η συνέντευξη Τύπου, βρισκόμαστε στα γραφεία του Αρη που βρεθήκαμε το 1999 όταν η Αυτοκρατορία δεν υπήρχε. Όταν ο σύλλογος δεν είχε γραφεία, το προσωπικό ήταν μαζεμένο σε ένα γραφείο γιατί δεν υπήρχαν καρέκλες και η κατάσταση ήταν δραματική. Σήμερα, είμαστε πάλι φιλοξενούμενοι από τη Λέσχη Φίλων Αρη και θέλω όπως τότε που ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια φέροντας την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, έτσι και τώρα να ξεκινήσει μια άλλη προσπάθεια για να συνεχίσει ο Αρης να είναι αυτό που όλοι θέλουμε.

Συνεχίζοντας την αναδρομή, το τμήμα μπάσκετ, η μεγάλη Αυτοκρατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με αποτέλεσμα ο κόσμος με μπροστάρη τον Super 3 να βγει στους δρόμους, να πιέσει τη Πολιτεία έτσι ώστε ο νυν υπουργός Οικονομικών να αναγκαστεί να κάνει ειδική εκκαθάριση βοηθώντας και άλλες ομάδες. Τότε ο Super 3 αναγκάστηκε να αναλάβει και χλευάστηκε. Κάποιοι άνθρωποι όμως καθίσαμε δουλέψαμε, ρισκάραμε πάρα πολύ σε πολλά προσωπικά θέματα και φτάσαμε το 2003, αφού είχαμε πετύχει ότι πετύχαμε, παίρνοντας κι ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Και πήραν την ομάδα πάλι φίλαθλοι οκτώ στον αριθμό που συγκρότησαν τη Γένεσις.
Δυστυχώς αυτό που περιμέναμε από το 1999 να χτυπήσει η πόρτα και να μπει κάποιος, δεν χτύπησε ποτέ. Η Γένεσις προχώρησε την ομάδα με τεράστια προσφορά, διότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, θα πήγαινε στράφι η δουλειά που είχε γίνει νωρίτερα. Αυτή η ομάδα ανθρώπων προχώρησε, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο. Μέσα από τη δουλειά έγιναν πολλά καλά και λάθη που κατά την κρίση μου μπορεί κι εσείς να μην ξέρετε. Γιατί εμείς που είμαστε αρειανοί από μικρά παιδιά, τα κριτήρια είναι διαφορετικά από έναν παράγοντα που δεν έχει το οπαδικό συναίσθημα. Μέσα στην προσπάθειά τους κατάφερε κι έπεισαν από ολόκληρο Αρη μόνο έναν άνθρωπο, τον Θανάση Τζεβελέκη που ήρθε κοντά. Ανέλαβε, είναι πάντα κοντά στην ομάδα, υπογράφοντας για την ομάδα. Εφθασε μέχρι το 2009 κι αυτός με την ίδια αγωνία να ικανοποιεί τον κόσμο του Αρη. Τον Ιούλιο του 2009, στις 27 του μήνα, έχοντας εξασφαλίσει τη wild card από την Ευρωλίγκα που αποτελούσε την επιβεβαίωση της δουλειάς, ιδρύθηκε η Σάρισα.

Κι αυτοί είναι μια ομάδα ανθρώπων αρειανών που ο μοναδικός λόγος ύπαρξης και σύστασης της εταιρίας ήταν να βοηθηθεί η ομάδα. Παρακάλεσαν και τον πρόεδρο να παραμείνει, αλλά δεν αποδέχθηκε για προσωπικούς λόγους. Παρακάλεσαν κι εμένα να μείνουν κι έτσι για να προχωρήσει ο Αρης, το 2009 διοικήθηκε από ένα τριμελές συμβούλιο. Φέτος η ομάδα διοικήθηκε από μέλη της Σάρισα που προς τιμήν τους δέχθηκαν να μπουν στη διοίκηση με πρόεδρο πάλι εμένα. Αν δούμε όλες τις φάσεις που είπα, θα καταλήξουμε ότι για να μην πάει όλη αυτή η προσπάθεια στράφι, θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία όμως δεν είναι μόνο ο Αρης».

Για την περίπτωση του επιχειρηματία, Πέτρου Πάλμα, είπε: «Είναι ένας αρειανός που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, δυστυχώς όμως κάποιοι9 εκμεταλλεύτηκαν τη μεγάλη ομάδα του για την ομάδα. Θεωρώ ότι τον παρέσυραν και απ' όλη τη δίμηνη παραφιλολογία στον Τύπο, δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποια ουσία. Συζητήσεις επί του προσωπικού έγιναν πολλές που έχουν να κάνουν με την κοινή γνώμη και είναι ενήμεροι οι πάντες. Πολλές φορές κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη θέλοντας να την επιβάλλουν κάνουν κακό στον σύλλογο. Αν το περιβάλλον, του φερόταν διαφορετικά τώρα ο Αρης θα είχε έναν δικό του άνθρωπο. Αν πιστεύει ότι είναι η επόμενη μέρα του Αρη, εμείς θα τον βοηθήσουμε για να την αποτελέσει».

Επίθεση κατά του Τύπου έκανε ο Θανάσης Τζεβελέκης! «"Μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε όλοι μαζί και στόχος είναι η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Για μας είναι η ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, αυτή η κρίσιμη στιγμή. Στην προσπάθειά μας να λύσουμε τα προβλήματα, δεν χάσαμε την ευκαιρία να δούμε στρατηγικά πώς πρέπει να κινηθεί η ομάδα. Είπαμε όλοι μαζί ότι η επόμενη 3ετία θα είναι συνολικής ανασυγκρότησης που σημαίνει τακτοποίηση όλων εκκρεμοτήτων και δημιουργούνται οι βάσεις για μεγάλο Αρη της επόμενης 3ετίας που δείχνει απίστευτο ρυθμό ωριμότητας.

Ταυτίστηκε με αυτή τη πολιτική ένας άνθρωπος από την οικογένειά μας, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Θα πρέπει να μπουν νέες βάσεις για να φτιάξουμε το μέλλον. Κι όταν υπάρχει αυτή η στρατηγική, ο προπονητής με ηρεμία και απόλυτη στήριξη θα κάνει τη δουλειά του. Υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης και κατανόησης που αποτελούν την προϋπόθεση για να πάνε καλά τα πράγματα. Εδώ και δύο μήνες παρακολουθώ πολλά πράγματα που λέγονται και γράφονται από συναδέλφους σας. Εκπληκτος είδα πώς παρουσιάζονται.

Υπογραμμίζω δύο σημαντικά πράγματα. Ο Αρης στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ η μόνη ομάδα που δεν έχει διοικήσεις Πρωτοδικείου. Για τα οικονομικά, όταν τακτοποιηθεί η οφειλή στην Εφορία η ΚΑΕ Αρης θα είναι η πιο υγιής εταιρία στην Ελλάδα. Με αυτά που λέτε και γράφεται δίνεται την εντύπωση ότι θα μπει η ομάδα στο άρθρο 99, στο άρθρο 44. Λάθος αγαπάτε τον Αρη με αυτά που γράφεται. Η εικόνα που υπάρχει προς τα έξω δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Είμαι αγανακτισμένος και ο κόσμος πρέπει να διαβάσει λιγότερο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνιδάκια στη πλάτη της ΚΑΕ Αρης. Διαβάζουμε ορισμένα πράγματα για ΚΑΕ που είναι από τις καλύτερες στη χώρα. Κακή υπηρεσία λοιπόν προσφέρουν αυτοί που τα γράφουν.

Δεν πρέπει να γίνει ανεχτό από την οικογένεια του Αρη. Υπάρχουν δύο εκκρεμότητες, η μία είναι η ρύθμιση που είναι οφειλή και το δεύτερο μια μαγιά οικονομική για να ξεκινήσει η ομάδα. Ολοι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο ή τάχθηκαν να βοηθήσουν, οφείλουν να σταθούν υπεύθυνα να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν και να πράξουν. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω αυτό που πρέπει, θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν και δίνω σύνθημα να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο. Αυτά τα νούμερα είναι αστεία για τις δυνάμεις του Αρη.

Αρα πρέπει να αποτελέσει ημέρα εκκίνησης η σημερινή. Εχω ακούσει του κόσμου τις ανοησίες για φύλλα εφορία και ότι κατεβαίνει στο μυαλό κάθε διεστραμμένου. Ο Τζεβελέκης όσο είναι όρθιος θα κάνει αυτό που πρέπει. Το λέω με παράπονο γιατί το μεγαλύτερο κακό σε ένα σωματείο είναι να υπάρχει αχαριστία απέναντι σε παράγοντες που έχουν προσφέρει και λειτουργεί ανασταλτικά προς τον επόμενο ενδιαφερόμενο. Να αγαπάμε λοιπόν την ομάδα με τον σωστό τρόπο. Το ανίκητο όπλο της ομάδας είναι ο κόσμος της που πάντα βάζει πλάτη. Υπήρχε πάντα μια αγωνία σε όλους να μα δημιουργήθηκε το φυτώριο των παραγόντων, μια νέα γενιά για να αναλάβει τα διοικητικά της ομάδας. Δυστυχώς, δεν γίνεται.

Ολοι ψιλοβολευόμαστε από αυτόν που μένει μπροστά. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι, ότι πολλές φορές, όταν ο Δαμιανίδης, αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη θέση του προέδρου δεν το ήθελε. Ηταν ο μοναδικός που αποδέχθηκε. Αυτά σας τα λέω γιατί είναι καλό να ξέρει ο καθένας όλα τα δεδομένα και τις παραδοχές. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Αρης είναι ο Αυτοκράτορας και είναι η ομάδα του συλλόγου που έδωσε περισσότερους τίτλους και δόξα. Ολοι έχουμε μια ηθική υποχρέωση να κρατήσουμε αυτόν τον τίτλο ψηλά. Μέτοχοι, παράγοντες, ΑΣ, Λέσχη και απλοί φίλαθλοι».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved