Ομπράντοβιτς: «Το απολαμβάνω»

Ομπράντοβιτς: «Το απολαμβάνω»

Δώδεκα χρόνια έχει κλείσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Και να φανταστεί κανείς πως όταν ήρθε, θεωρούσε πως θα φύγει σύντομα!

Ο Σέρβος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα στη «La Vanguardia» και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πόσο απολαμβάνει τη ζωή του στη χώρα μας, αλλά και γιατί δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα όσα είπε…{textlink}

Για το γεγονός πως δεν έχει μάθει να μιλάει ελληνικά: «Είναι μια συνειδητή επιλογή. Στην Αθήνα κυκλοφορούν 14 αθλητικές εφημερίδες. Αν γνώριζα ακριβώς τι γράφουν, το πιο πιθανό είναι να τρελαινόμουν! Έτσι νιώθω προστατευμένος, αφού ό,τι κι αν γράφεται στον Τύπο δεν με επηρεάζει καθόλου».

Για το εάν θα επέστρεφε στην Ισπανία: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν συζητάω με άλλη ομάδα όταν έχω συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή δεσμεύομαι με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν πρόκειται να μιλήσω με καμία ομάδα. Σε αυτό το επάγγελμα δεν είναι εύκολο να σχεδιάσεις το μέλλον. Όταν είχα υπογράψει στη Χοβεντούτ, είχα σκεφτεί πως θα μείνει για πολύ καιρό εκεί. Έφυγα, όμως, ένα χρόνο μετά. Το αντίθετο συνέβη στην Αθήνα. Πίστευα ότι θα μείνω για λίγο, αλλά είμαι ήδη 12 χρόνια εδώ και συνεχίζω. Απολαμβάνω την ομάδα, την πόλη, τους οπαδούς…».

Για όσους λένε πως το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας είναι μία διοργάνωση τεσσάρων ομάδων, στην οποία κερδίζει πάντα ο Ομπράντοβιτς: «Κατ’ αρχάς, δεν κερδίζω πάντα. Έχω χάσει αρκετά φάιναλ φορ, σε κάποια μάλιστα δεν καταφέραμε καν να προκριθούμε. Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύεις στις δυνατότητές σου. Να μην ενθουσιάζεται εύκολα, αλλά και να μην κινδυνολογείς ύστερα από κάθε ήττα».

Για το μέντορά του: «Με όλους όσοι δούλεψα, ακόμα κι όταν ήμουν παίκτης, πήρα κάτι. Με θυμάμαι να σημειώνω κάθε άσκηση που κάναμε, να προσπαθώ να καταλάβω γιατί την κάναμε. Το σημείο «κλειδί» στην καριέρα μου ήταν η άφιξη του Νίκολιτς, ενός ιδιοφυούς ανθρώπου, ο οποίος ήταν πολύ μπροστά από την εποχή. Ένα από αυτά που μου είπε ήταν ότι ο προπονητής μαθαίνει από τους παίκτες. Όταν πήγα στη Χουβεντούτ, αμέσως κατάλαβα πως δεν μπορούσα να δουλέψω όπως στην Παρτιζάν. Μόνο ένας χαζός δεν μπορεί να αλλάξει».

Για το εάν τον κουράζει το μπάσκετ: «Ποτέ! Κάθε καλοκαίρι κάνω ένα μήνα διακοπές. Πηγαίνω στο σπίτι μου στην Αλέγια, αλά από τη δεύτερη ημέρα αναζητώ κάποιον να μιλήσω για μπάσκετ. Ή, έστω, να δω βίντεο. Έχω την τύχη να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Όταν κερδίσαμε το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, έδωσα δύο ημέρες ρεπό στους παίκτες μου. Περίμενα, όμως, να επιστρέψω στη δουλειά σαν τρελός».

Για τους παίκτες-αστέρια που είχε στις ομάδες του: «Είχα πολλούς. Οι μεγάλοι παίκτες χαρακτηρίζονται έτσι λόγω της ικανότητας που έχουν να αντιδρούν σωστά στις κρίσιμες στιγμές».

Για το εάν τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το ταλέντο ή η δουλειά: «Και τα δύο… Το ταλέντο χωρίς δουλειά είναι ασήμαντο».



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved