Ροδόπουλος: «Άριστοι παίκτες»

Ροδόπουλος: «Άριστοι παίκτες»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, τον Κέιλιν Λούκας και το Ματ Χάουαρντ, ο Θόδωρος Ροδόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός, που έχει παρακολουθήσει διά ζώσης 28 Φάιναλ Φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος, εξέφρασε στην εφημερίδα «Γαύρος» τη γνώμη του για τους δύο Αμερικανούς τόσο ως παίκτες όσο και ως ανθρώπους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τους Κέιλιν Λούκας και Ματ Χάουαρντ: «Πρόκειται για πάρα πολύ καλούς παίκτες με διαφορετικό στιλ. Αμφότεροι έχουν πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά και γνωρίζουν άριστα τα βασικά του μπάσκετ, προέρχονται από δύο προγράμματα πολύ δυνατά, που βασίζουν τη δουλειά τους στην πειθαρχία. Αυτός ακριβώς είναι και ο οδηγός του κόουτς Ίβκοβιτς».

Για το τι μπορούν να προσφέρουν: «Ο Ματ Χάουαρντ κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο. Θα τον χαρακτήριζα ρολίστα πολυτελείας και να είστε σίγουροι ότι αν ήταν πέντε εκατοστά ψηλότερος θα έκανε σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ. Μην περιμένετε να βάζει 20 πόντους, αλλά να κάνει πολύ σημαντικές δουλειές στο γήπεδο για την ομάδα. Ο Λούκας είναι δυνατός παίκτης, είχε έναν τραυματισμό σοβαρό στον αχίλλειο τένοντα, αλλά τον έχει ξεπεράσει πλήρως, κάτι που φάνηκε πέρυσι. Του αρέσει πάρα πολύ να κάνει ντράιβ (διείσδυση) και να δημιουργεί ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, κάτι που αρέσει και στο Σπανούλη. Η διαφορά είναι ότι ο Σπανούλης σουτάρει πολύ καλύτερα από το Λούκας.

Υπάρχει βέβαια και ένα πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ίβκοβιτς. Όταν αμύνεται και παίζουν στην ίδια πεντάδα οι δυο τους θα μαρκάρουν αναγκαστικά τουλάχιστον ένα ψηλότερο γκαρντ. Αυτό ίσως είναι πρόβλημα, αλλά το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού είναι τόσο έμπειρο που θα βρει τρόπο να το λύσει».

Για το εάν θα είναι εύκολη η προσαρμογή τους: «Οι παίκτες που προέρχονται από το κολεγιακό πρωτάθλημα έχουν πολλά καλά κι ένα μεγάλο κακό. Έχουν συνηθίσει να παίζουν στα 35’’ και όχι στα 24’’ που παίζουμε στην Ευρώπη. Βέβαια, ο Λούκας θα προσαρμοστεί πιο σύντομα γιατί το Μίτσιγκαν Στέιτ τα τελευταία 7-8 χρόνια έπαιζε γρήγορο μπάσκετ, παρόμοιο με αυτό του ΝΒΑ. Και οι δύο θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής και θα πρέπει να βοηθηθούν από τον Ολυμπιακό σε αυτόν τον τομέα για να γίνει αυτό πιο ομαλά και γρήγορα.

Αν βοηθηθούν όπως πρέπει δεν θα υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής. Αγωνιστικά, πάντως, θα βοηθήσουν και οι δύο την ομάδα, αφού πλέον έχουν μάθει και στο NCAA να παίζουν διαφορετικών ειδών άμυνες, σύνθετες επιθέσεις και ξέρουν να κάνουν όλα όσα χρειάζεται η Ευρώπη και το ΝΒΑ».

Για το χαρακτήρα τους: «Ο χαρακτήρας αποτελούσε πρόβλημα προηγούμενων δεκαετιών, πλέον έχει πάψει να προβληματίζει τους προπονητές. Στα κορυφαία κολέγια σπάνια βρίσκεις κακό χαρακτήρα ή κακό μαθητή γιατί τους βοηθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Στο NCAA αν δεν περάσεις μάθημα ή αν δημιουργήσεις πρόβλημα «κόβεσαι» αυτομάτως από την ομάδα και αυτό δεν το θέλουν οι προπονητές. Για αυτό προσέχουν πολύ. Σας είπα όμως και πριν ότι τόσο το Μίτσιγκαν Στέιτ όσο και το Μπάτλερ στηριζόντουσαν στην πειθαρχία και αυτό θα λύσει τα χέρια του Ίβκοβιτς».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved