«Στην Α2 η ΑΕΚ»

«Στην Α2 η ΑΕΚ»

Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια συμμετοχής της ΑΕΚ στην Α2 ζητά, με ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ.

Παράλληλα, κάνουν έκκληση στο Γιάννη Φιλίππου να ασχοληθεί ξανά με την ΚΑΕ, δίνοντας ελπίδα στους φιλάθλους, ώστε «να ενεργοποιηθούν και να κάνουν την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη».

Η ανακοίνωση: «Με λύπη, για το κατάντημα της «Βασίλισσας ΑΕΚ», αλλά και αγανάκτηση, για τις συμπεριφορές των διαφόρων εμπλεκομένων στο δράμα της ομάδας μας, την οποία, από «Βασίλισσα» έκαναν «ζητιάνα», αναστέλλοντες, προς το παρόν, την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών για την κατάντια αυτή, θα προσπαθήσουμε με την παρούσα ανακοίνωσή μας να ενημερώσουμε, αντικειμενικά, τον κόσμο της ΑΕΚ για το τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου πρέπει να γίνει δήλωση συμμετοχής της ΚΑΕ ΑΕΚ, στο πρωτάθλημα της Α2 επαγγελματικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης, στο οποίο έχει υποβιβασθεί, αλλιώς η ομάδα μας κινδυνεύει με υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα. Ποιες λύσεις υπάρχουν, για να αποφευχθεί αυτό;

1. Να δηλώσει συμμετοχή, στο πρωτάθλημα της Α2 η ΚΑΕ ΑΕΚ.
2. Αλλιώς, να λυθεί η ΚΑΕ ΑΕΚ, μέχρι τις 29/07/2011 και το Α.Σ. ΑΕΚ (Ερασιτεχνική) να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, χωρίς τα χρέη της ΚΑΕ ΑΕΚ. Υπάρχει η δυνατότητα, σύμφωνα με τον νόμο (παρ. 6 άρθρου 115 Ν. 2725/1999), σε περίπτωση λύσης της ΚΑΕ ΑΕΚ, να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, με Τμήμα Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΤΑΚ), αλλά, στην περίπτωση αυτή, το ΤΑΚ υποκαθιστά την ΚΑΕ και στις υποχρεώσεις της (χρέη).

Πώς όμως, μπορεί να λυθεί η ΚΑΕ ΑΕΚ σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Η λύση της ΚΑΕ ΑΕΚ, με απόφαση της γενικής της συνέλευσης, στην οποία θα παραστεί το 100% των μετόχων της, οπότε μπορεί να συνεδριάσει, νόμιμα και αυθημερόν και χωρίς να απαιτούνται δημοσιεύσεις της πρόσκλησης. Οι άλλοι τρόποι λύσης, όπως η πτώχευση ή η λύση μέσω Δικαστηρίου, είναι χρονοβόρες διαδικασίες. Για να γίνει όμως δήλωση συμμετοχής της ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, απαιτείται νόμιμη εκπροσώπησή της, δηλαδή διοικητικό συμβούλιο.

Από την τελευταία καταχώρηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, που έχει γίνει στο ΦΕΚ ΤΑΕ και ΕΠΕ 12800/10-9-2009, προκύπτει, ότι, από τη Γ.Σ. των μετόχων της ΚΑΕ ΑΕΚ, που έγινε στις 17/09/2009, εκλέχθηκαν ως μέλη του Δ.Σ., οι: α) Χαρ. Καραμανλής, β) Κυρ. Χήνας, γ) Μιχ. Τσαγγάρης δ) Νικ. Γεωργατζόγλου, ε) Ιωάν. Αργυρόπουλος,στ) Γεώργ. Σουλτάνογλου, και ζ) Νικ. Γιαννίρης.

Από τα πιο πάνω μέλη, ο μεν Καραμανλής, όπως πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, υπέβαλε την παραίτησή του στον κ. Φιλίππου, οι δε Χήνας και Γεωργατζόγλου, παριστάμενοι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΕΚ (Ερασιτεχνική) της 17/07/2011, δήλωσαν ότι έχουν παραιτηθεί, αλλά τι έκαναν τα υπόλοιπα μέλη; Γιατί, αν και αυτοί έχουν παραιτηθεί και δεδομένου, ότι, σύμφωνα με το νόμο, απαιτούνται, τουλάχιστον, τρία μέλη, για να υπάρχει Δ.Σ., ποιος διοικούσε την ΚΑΕ ΑΕΚ; Και, ειδικότερα, ποιος θα εκπροσωπήσει την ΚΑΕ ΑΕΚ, για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα;

Ο κ. Φιλίππου, ως μεγαλομέτοχος, εκπροσωπούμενος μάλιστα από ειδικευμένο νομικό επιτελείο, δεν είναι άμοιρος ευθυνών, για την κατάσταση αυτή και πρέπει να λογικευθεί, για να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τη «Βασίλισσα». Η αφελής πρότασή του : «Πουλάω τις μετοχές μου, για ένα ευρώ», που προφανώς κάποιος άσχετος του διοχέτευσε, μοιάζει σαν να πουλάει κάποιος ένα πτώμα και να ψάχνει αγοραστή, για να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας. Είναι έξυπνος επιχειρηματίας ο κ. Φιλίππου, με αναμφισβήτητα ΑΕΚτζήδικα αισθήματα και πρέπει να αντιληφθεί, ότι κόσμος της ΑΕΚ δεν είναι μόνο αυτοί που τον πίκραναν, αλλά οι χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ, που έχουν αδρανοποιηθεί, γιατί έχουν χάσει κάθε ελπίδα, από αυτά που συμβαίνουν. Δώσε ελπίδα σε αυτούς, κ. Φιλίππου, για να ενεργοποιηθούν και να κάνουν την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη.

Υπάρχουν δύο τρόποι, για να γίνει αυτό, κ. Φιλίππου και συγκεκριμένα:

1. Ο πρώτος τρόπος είναι να καλέσεις, σήμερα κιόλας, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., για να δηλώσουν, αν έχουν και αυτά παραιτηθεί ή όχι. Κι αν έχουν παραιτηθεί, να ζητήσεις διορισμό προσωρινής διοίκησης, από το Πρωτοδικείο, για να νομιμοποιηθεί η ΚΑΕ, στην υποβολή δήλωσης συμμετοχής, στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Την αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης νομιμοποιείται να την υποβάλει και η Ερασιτεχνική, γιατί, ως μέτοχος της ΚΑΕ, έχει έννομο συμφέρον, αλλά, επιπλέον νομιμοποιείται και με την παρ. 5 του άρθρου 75 του αθλητικού νόμου, ως ιδρυτικό μέλος της ΚΑΕ. Η δήλωση συμμετοχής είναι αναγκαία, για να μην προκύψουν κυρώσεις, που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΟΚ.
2. Εναλλακτικός τρόπος είναι η λύση της ΚΑΕ ΑΕΚ, με ανάληψη της ικανοποίησης των πιστωτών, από τον κ. Φιλίππου και η συμμετοχή της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με ΤΑΚ, στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Οι πιστωτές της ΚΑΕ ΑΕΚ, στην περίπτωση της καθοιονδήποτε τρόπο λύσης της, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις, μπορούν να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει στην αγορά, δεδομένου, ότι οι πιστωτές δεν θα έχουν, πλέον, μέσο πίεσης την προσφυγή, σε διάφορα όργανα της καλαθόσφαιρας, κατά ανύπαρκτης ΚΑΕ. Πρέπει να προσεχθεί η πιο πάνω, κύρια και εναλλακτική πρόταση, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του πρωταθλήματος, λόγω, κυρίως, των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν πολλές από τις ομάδες και υπάρχει ενδεχόμενο να επανέλθει η ομάδα μας στην Α’ κατηγορία.

Τα πιο πάνω αναπτύξαμε, αναλυτικά, στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, στη συνεδρίαση της 17ης Ιουλίου 2011, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια, μετά την επιστολή-απάντηση του κ. Φιλίππου.

Ως προς τη συχνά αναφερόμενη στον Τύπο, πρόταση συγχώνευσης, με την Α.Ε.Κ. Άργους, επισημαίνουμε τα εξής:

-Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, ουδείς ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ., για τη σχετική πρόταση, ούτε παρέστη κάποιος από τους ενδιαφερόμενους, για ενημέρωση της συγχώνευσης και τους όρους της.
-Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι έχει προταθεί, κατ’ ιδίαν, σε μέλη του Δ.Σ. και εξωδιοικητικούς παράγοντες του σωματείου η συγχώνευση, με απορρόφηση της ομάδας μας από την ΑΕΚ Άργους.

Σεβόμαστε το «αδελφό σωματείο αλλά, αν, πράγματι, έχει γίνει αυτή η πρόταση, είναι εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την ομάδα μας, για τους εξής κυρίως λόγους:

α) Με την τυχόν απορρόφησή της, η ομάδας μας εξαφανίζεται και ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΕΝΤΕΛΩΣ, από τα μητρώα της ΕΟΚ (άρθρο 9 παρ. 4 αθλητικού νόμου). Δηλαδή, με άλλα λόγια, μπαίνει «ταφόπλακα» στην ιστορική και ένδοξη ομάδα μας, με εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και, πλέον, θα υπάρχει μόνο η… ΑΕΚ Άργους.
β) Ο ισχυρισμός, ότι, μετά από ένα έτος, θα μετονομασθεί η ΑΕΚ Άργους σε σκέτη ΑΕΚ, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, γιατί, την απόφαση αυτή πρέπει να λάβει η Γ.Σ. των μελών της ΑΕΚ Άργους και κανένας άλλος.

Για τις πιο πάνω συνοπτικές προτάσεις, κάνουμε έκκληση στον κ. Φιλίππου, αλλά και στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια συμμετοχής της ομάδας μας στην Α2 κατηγορία και, αφού επιτευχθεί αυτό, να γίνει προσπάθεια κοινωνικοποίησης της νέας ΚΑΕ, με ευρεία διασπορά μετοχών, στα μέλη της Ερασιτεχνικής, όπως προβλέπει ο νόμος».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved