«Cool Hand Lucas»

«Cool Hand Lucas»

Το Onsports σας παρουσιάζει το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του μπασκετικού Ολυμπιακού, τον Καλίν Λούκας!

Πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ μεγάλες δυνατότητες ο οποίος είχε αξιοπρόσεκτη τετραετή παρουσία σε ένα αξιόλογο αμερικανικό κολέγιο…

«Too easy»

Το παρατσούκλι του 22χρονου πλέι μέικερ του Ολυμπιακού είναι «Cool Hand Lucas» ή αλλιώς «Too easy». Ο λόγος είναι ο προφανής. Η εξαιρετική του επαφή με το αντίπαλο καλάθι από μέση και μακρινή απόσταση τον κάνει άκρως επικίνδυνο, ιδιαίτερα για τις άμυνες που θα τον αφήσουν αμαρκάριστο και δεν θα του δώσουν την πρέπουσα σημασία.

Σεζόν με τη σεζόν ο Λούκας βελτιωνόταν περισσότερο στον τομέα του σουτ. Μάλιστα στην τελευταία του χρονιά στο Μίσιγκαν Στέιτ σούταρε έξω από τη γραμμή του τριπόντου με ένα πολύ αξιόλογο ποσοστό (39%). Κάπως έτσι και εξαιτίας της έφεσής του στο σκοράρισμα με μακρινά «γλυκά» σουτ πήρε το προσωνύμιο «Too easy» δηλαδή πολύ εύκολο ή αλλιώς «Cool Hand Lucas» που σημαίνει ο Λούκας το ήρεμο χέρι.

Κοντός αλλά… αλτικός!

Το ύψος του (1,84μ.) δίνει την αίσθηση ενός παίκτη ο οποίος θα αντιμετώπιζε προβλήματα με ψηλούς αντιπάλους. Ο Λούκας τα καταφέρνει καλά στην άμυνα κυρίως χάρη στα γρήγορα πόδια του τα οποία του επιτρέπουν να μη χάνει τους αντιπάλους του, ενώ κατά μέσο όρο πραγματοποιούσε ένα κλέψιμο ανά αγώνα. Στις ΗΠΑ δεν συνηθίζεται τα γκαρντ να ποστάρουν οπότε αν τυχόν συμβεί αυτό είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει. Βέβαια είναι σίγουρο ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα τον βοηθήσει στους τομείς που χρειάζεται βελτίωση.

Οι διεισδύσεις σίγουρα δεν είναι το φόρτε του και ο αγαπημένος του τρόπος για να σκοράρει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τις αποφεύγει. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα δοκιμάσει ντράιβ και το άλμα του είναι αρκετά καλό για το ύψος του. Άλλωστε γι’ αυτόν τον λόγο είχε πάντοτε στο ενεργητικό του πολλά κερδισμένα φάουλ. Εκτός από αυτό όμως του αρέσει να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ηγέτης του Μίσιγκαν Στέιτ

Το γεγονός ότι από την πρώτη του σεζόν στους Μίσιγκαν Στέιτ Σπάρτανς πήρε τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του λέει πολλά. Μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 βοήθησε το κολέγιό του να φτάσει μέχρι τους Sweet Sixteen του τουρνουά του NCAA όντας μάλιστα και ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του με 13,5 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Στη δεύτερή του χρονιά (2008-2009) είχε ξανά εξαιρετική παρουσία. Μάλιστα έφτασε μαζί με τους Σπάρτανς μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος εκεί όπου ηττήθηκαν από το κολέγιο της Νορθ Καρολάινα με 89-72.

Την ευκαιρία να παίξει ξανά σε Φάιναλ Φορ του NCAA έχασε την επόμενη χρονιά (2009-2010) όταν τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα για τον δεύτερο γύρο στον αχίλλειο τένοντα και η σεζόν ολοκληρώθηκε σε εκείνο το σημείο.

Τα ρεκόρ του!

Ο Καλίν Λούκας ολοκλήρωσε την τετραετή του παρουσία στο Μίσιγκαν Στέιτ έχοντας πετύχει 1996 πόντους με την επίδοση αυτή να μην αποτελεί ρεκόρ.

Ρεκόρ όμως στην ιστορία του κολεγίου οι 507 εύστοχες βολές και οι συνολικά 637 που εκτέλεσε.

Παράλληλα μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων παικτών οι οποίοι ολοκλήρωσαν την καριέρα τους στους Μίσιγκαν Στέιτ Σπάρτανς έχοντας περισσότερους από 1500 πόντους και περισσότερες από 500 ασίστ!

«Cool Hand Lucas»



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved