Αλεξανδρής: «Τώρα, ελπίζουμε»

Αλεξανδρής: «Τώρα, ελπίζουμε»

Με ικανοποίηση δέχεται ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στους «αιωνίους» και τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο νέος τεχνικός του Άρη, αφού μόνο τα τυπικά έχουν απομείνει για την επιστροφή του στους «κίτρινους», μίλησε στο NOVAΣΠΟΡ FM 94,6 για το λόγο της καθυστέρησης της υπογραφής του συμβολαίου του, το επίπεδο της Α1 και τη μείωση του μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. «Η αλήθεια είναι ότι διαφημίζουν συνεχώς την Ελλάδα, αλλά ήταν δύσκολο για όλους τους υπόλοιπους να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε εμείς, οι υπόλοιποι, πως μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μίλησε ακόμα για την Εθνική Ανδρών και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την επιστροφή του στον Άρη: «Ύστερα από οχτώ χρόνια γυρίζω στον Άρη. Τα έσοδα, βέβαια, θα είναι λιγότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Προσωπικά, θα ήθελα να μείνω μόνο στην αποδοχή του κόσμου και στο οικονομικό κομμάτι. Έχω συμφωνήσει με την ομάδα εδώ και μία εβδομάδα, απλώς δεν έχω υπογράψει ακόμα».

Για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον Άρη: «Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούν λύσεις, ειδικά στις υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία και το ΙΚΑ. Από εκεί και πέρα, θα έχω και σήμερα (21/07) συνάντηση με τους διοικούντες. Στη συνέχεια θα πέσουν οι υπογραφές και μετά θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός».

Για το εάν θεωρεί πως έχει μείνει πίσω ο σχεδιασμός: «Υπάρχει χρόνος. Δεν έχουν γίνει ακόμα μεταγραφές στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξάλλου αυτό που πρέπει πρώτα να γίνει είναι να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι ομάδες. Η πολιτεία πρέπει να δει με ένα άλλο μάτι το θέμα, σε ένα άθλημα που έχει προσφέρει πολλά. Στην Ελλάδα, βέβαια, καταστρέφουμε ό,τι πάει καλά. Δύσκολα περνάνε όλοι, δύσκολα θα περάσουμε και εμείς».

Για τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους «αιώνιους» και τις υπόλοιπες ομάδες της Α1: «Η ψαλίδα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ευχή και κατάρα μαζί. Η αλήθεια είναι ότι διαφημίζουν συνεχώς την Ελλάδα, αλλά ήταν δύσκολο για όλους τους υπόλοιπους να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε εμείς, οι υπόλοιποι, πως μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο».

Για τη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες: «Τώρα, που μείωσαν τα μπάτζετ τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, έχει μικρύνει η διαφορά. Με έναν σωστό προγραμματισμό και οργάνωση, στο μέλλον μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δίνει τη δυνατότητα πιστεύω αυτή κατάσταση στις μικρότερες ομάδες να κάνουν νίκες. Τουλάχιστον στις έδρες τους».

Για την Εθνική Ανδρών και τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας: «Έχει πολλές απουσίες, αλλά υπάρχει το καλό. Θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις όπως κάνει σε κάθε περίπτωση. Σίγουρα, όμως, δεν θα έχει την ίδια δυναμική. Θέλω να δω σε τι κατάσταση θα είναι τα παιδιά. Έχει αλλάξει και η ομάδα κατά πολύ. Ο Ηλίας (σ.σ. Ζούρος), βέβαια, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι γνώστης. Νομίζω θα έχουμε μια καλή παρουσία. Οι απώλειες στα γκαρντ σίγουρα παίζουν ρόλο. Ο Διαμαντίδης είναι μεγάλη απώλεια. Χτύπησε και ο Καλάθης... Έχουνε μείνει λίγα παιδιά στην περιφέρεια. Ουσιαστικά, είναι ο Ζήσης και ο Σπανούλης,καθώς τα υπόλοιπα παιδιά είναι νέα. Πιστεύω, ωστόσο, ότι θα βρεθούν λύσεις. Θα δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά και στα σωματεία, ώστε να αποδείξουν ότι είναι άξιοι συνεχιστές της πορείας του ελληνικού μπάσκετ».

Για το εάν υπάρχουν ελπίδες μεταλλίου: «Δεν είναι δεδομένο ότι θα πάρουν μετάλλιο και αυτό δεν πρέπει να είναι κατακριτέο. Όλες οι ομάδες κάνουν έναν κύκλο. Οι αντίπαλοι, στην προκειμένη περίπτωση, έχουν προοδεύσει πολύ. Με ενδιαφέρει να έχουμε μια σωστή παρουσία, την οποία κατά τη γνώμη μου έχουμε πάντα. Να παίζουμε σωστά και να δείξουμε ό,τι διεκδικούμε μέχρι το τέλος τη νίκη. Έχουμε πολλά πλεονεκτήματα ως φυλή. Ωστόσο, από τη μία βαριόμαστε τις επιτυχίες και από την άλλη διαμαρτυρόμαστε αν δεν πηγαίνουμε καλά. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να οργανώνεις. Η επιτυχία θα είναι να υπάρχει μια συνέχεια».



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved