Γλυνιαδάκης: «Μόνο Ολυμπιακό...»

Γλυνιαδάκης: «Μόνο Ολυμπιακό...»

Για το ενδεχόμενο παραμονής του στον Ολυμπιακό μίλησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sport – fm Κρήτης 87, 6:

«Τελείωσε το διετές συμβόλαιο που είχα με τον Ολυμπιακό και είμαι ελεύθερος, μελετάω αρκετές προτάσεις που έχω και θα δω. Στην Ελλάδα μόνο με τον Ολυμπιακό συζητώ και μόνο για αυτόν θα παραμείνω, αλλιώς θα κοιτάξω για το εξωτερικό από όπου είναι όλες οι άλλες προτάσεις που έχω.

Ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟ σε κάθε αγώνα που παίξαμε και θέλαμε σε όλη σειρά των αγώνων να είχαμε καλά αποτελέσματα. Θεωρώ όμως ότι σε μια σειρά αγώνων όπως είναι οι τελικοί παίζει μεγάλο ρόλο και το πόσο συγκεντρωμένος είσαι όπως φυσικά και το πόσο καλύτερος σαν ομάδα. Εμάς όμως μας έλειπε η συγκέντρωση και φυσικά μας κόστισε η ήττα στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Στην Ευρώπη είχαμε γενικά μια πολύ καλή παρουσία, μέχρι τα παιχνίδια που είχαμε με τη Σιένα. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε μια τρομερή παρουσία και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Αυτό μας έκανε, χωρίς να το λέμε, να πιστεύουμε ότι ότι είχαμε δεδομένη την πρόκριση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με το ότι πρόκειται για μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, με καλούς παίκτες και τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια μας οδήγησε στον αποκλεισμό.

Το μπάσκετ έχει μία φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τώρα που οι μεγάλες ομάδες περιορίζουν το μπάτζετ τους και θα παρουσιασθούν με παίκτες μικρότερης αξίας, η πορεία του να γίνει ακόμα χειρότερη. Παράλληλα έχουν γίνει και πολλά λάθη σε ότι έχει να κάνει με το μπάσκετ σε ότι έχει να κάνει με το πώς θα επενδύσουν σε αυτό στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ένα πρωτάθλημα που επιτρέπει να μην πληρώνουν τους παίκτες όλη τη χρονιά. Μόνο δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πληρώσει τους παίκτες τους, όλες οι άλλες έχουν σημαντικές οφειλές. Στις άλλες ομάδες οι παίκτες φεύγουν απλήρωτοι και βλέπουμε το παράδειγμα του Ηρακλή ο οποίος υποβιβάστηκε και οι παίκτες του τώρα θα χάσουν τα χρήματά τους. Αυτό έχει γίνει και με άλλες ομάδες όπως με το Περιστέρι και το Μακεδονικό παλαιότερα. Έτσι το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό και φερέγγυο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα κανείς να μην θέλει να επενδύσει σε αυτό. Οι ομάδες είχαν αποδεχθεί ότι δεν μπορούσαν να έχουν τον προϋπολογισμό του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά να παίζουν σε ένα δεύτερο πρωτάθλημα για το ποια ομάδα θα κατακτούσε την τρίτη θέση. Από τη στιγμή που αποδυναμώνονται οι δύο μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν βλέπω να ενισχύονται ούτε οι άλλες με αποτέλεσμα η ψαλίδα να παραμένει με το επίπεδό τους όμως να είναι ακόμα χαμηλότερο.

Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή όταν έχει δέκα μήνες στην πλάτη του να έχει άλλο ένα μήνα στην πλάτη με τους αγώνες της Εθνικής. Είναι πολύ δύσκολο και επίπονο για τους αθλητές, δεν ξέρω τους προσωπικούς λόγους του καθενός. Πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να ξεπεράσεις ίσως κάποιον τραυματισμό ή θα ξεκουραστείς. Θα έπρεπε ίσως να βρεθεί μία καλύτερη φόρμουλα, ώστε και οι χώρες να απολαμβάνουν την Εθνική τους ομάδα όπως θέλουν, αλλά και οι αθλητές να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Πολλοί αθλητές σε όλη την Ευρώπη εγκαταλείπουν την Εθνική τους ομάδα λόγω κούρασης, χρειάζεται καλύτερος σχεδιασμός από τη FIBA, τόσο στα διεθνή όσο και στα Εθνικά πρωταθλήματα».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved