Το «πράσινο» αίμα των Γιαννακόπουλων

Το «πράσινο» αίμα των Γιαννακόπουλων

Μετά από περισσότερα από 40 χρόνια ανιδιοτελούς  προσφοράς στον Παναθηναϊκό και 24 χρόνια προσφοράς στο μπάσκετ, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, έχοντας δαπανήσει και επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προχώρησαν στην απόφαση να κινήσουν τις διαδικασίες πώλησης της ΚΑΕ, αφού έκριναν ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, κυρίως λόγω κόπωσης, για την αποχώρησή τους από την ιδιοκτησία της.

Εχοντας οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη δημιουργία μιας μοναδικής αυτοκρατορίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχοντας εξασφαλίσει σε ετήσια βάση ένα από τα τρία υψηλότερα μπάτζετ στην Ευρώπη, επεδίωξαν να εξασφαλίσουν -ως απαραίτητη προϋπόθεση- την ιδανική διάδοχη κατάσταση που θα εγγυηθεί τη συνέχιση αυτής της πορείας συνεχών θριάμβων, που όμοιά της δεν έχει κατορθώσει να πετύχει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι εξέφρασαν σε όλο αυτό το διάστημα της αναζήτησης επενδυτή, την κόπωσή τους από τη συνεχή ενασχόληση με την ομάδα μπάσκετ, ενώ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο δημοσιοποίησε την απεριόριστη αγάπη του για το σύλλογο, αλλά και την αδυναμία του να αφιερώσει το χρόνο που αξίζει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, την ίδια ώρα που ο ίδιος αναλαμβάνει το «τιμόνι» των επιχειρήσεων της οικογένειας.

Όπως είναι γνωστό, η προσπάθειά για την ανεύρεση νέου, αξιόπιστου και απόλυτα σοβαρού επενδυτή, εντός και εκτός Ελλάδας, δεν έχει αναδείξει μέχρι στιγμής κάποιον ενδιαφερόμενο με το απαιτούμενο κύρος και επιφάνεια, αφού οι κάκιστες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας δεν επιτρέπουν επενδύσεις ανάλογου επιπέδου στο χώρο του αθλητισμού.

Και ενώ πολλοί φαντάζονταν -και ακόμη περισσότεροι, ίσως, περίμεναν- ότι η οικογένεια των Γιαννακόπουλων θα άφηνε την ΚΑΕ στην τύχη της, αυτή όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά αποφάσισαν να συνεχίσουν την πράσινη αιμοδοσία, βάζοντας και φέτος βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ασφαλώς, το φετινό μπάτζετ είναι μικρότερο από πέρσι –όπως επιβάλλουν και οι συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης- δεν παύει όμως να παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Ένα μπάτζετ της τάξεως των εικοσιπέντε εκατομμυρίων δολαρίων παραμένει τεράστιο, ακόμα και για τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, που στη νέα σεζόν θα κατεβεί με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα του, εντός και εκτός συνόρων.

Μπορεί το φετινό μπάτζετ να μην είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μπορεί να μην συγκαταλέγεται σε αυτά της πρώτης τριάδας, αλλά δεν πέφτει και κάτω από την πρώτη πεντάδα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η οικονομία της Ελλάδας καταρρέει καθημερινά… Σε μια περίοδο όταν και ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός, προχωρά στο δικό του πρόγραμμα μείωσης του μπάτζετ, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εκείνο των πρασίνων.

Αυτό που αξίζει σε κάθε περίπτωση να τονιστεί και που αποδεικνύει περίτρανα την πρόθεση της οικογένειας των Γιαννακόπουλων να διατηρήσουν τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι η απόφασή τους να τιμήσουν ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκαν όλα τα τελευταία χρόνια και η μείωση του μπάτζετ, σε καμία απολύτως περίπτωση, να μην αγγίξει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για παράδειγμα.

Στο δια ταύτα; Η δεδομένη απόφαση της οικογένειας των Γιαννακόπουλων για τη συνέχιση της παρουσίας τους στην ηγεσία της ΚΑΕ, με πολύ υψηλό –αν και κατά τι μειωμένο- μπάτζετ, ήρθε να πιστοποιήσει πως αποτέλεσαν και θα εξακολουθήσουν για ένα ακόμη χρόνο, τουλάχιστον, να αποτελούν τον «αιμοδότη» της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Το «πράσινο» αίμα των Γιαννακόπουλων



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved