Μπάνε: «Στόχος η βιωσιμότητα!»

Μπάνε: «Στόχος η βιωσιμότητα!»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε για όλους και για όλα στη σημερινή (14/07) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και έθεσε βασικό στόχο τη βιωσιμότητα…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρέλεβιτς…

«Μπορώ να ξεκινήσω σήμερα με δύο τρόπους. Με παραμύθια ή πραγματικότητα. Η πραγματικότητα λέει ότι για να υπάρχει αγωνιστικό τμήμα, πρέπει να είναι βιώσιμη η εταιρεία. Ο κόσμος δε νομίζω ότι το έχει καταλάβει αυτό. Λένε για την ομάδα, αλλά είναι στην ομπρέλα μιας εταιρείας. Και ειδικά δεν το έχουν πιάσει και κάποιοι που είναι να πάρουν χρήματα.

Μοναδικός τρόπος να υπάρχουμε είναι να προστατέψουμε αυτήν την εταιρεία και την κρατάμε βιώσιμη. Αυτή η εταιρεία ζει από τα έσοδα. Αυτά προέρχονται κυρίως από τους φιλάθλους. Βασική μας δύναμη είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Όσο περισσότερα έσοδα θα κρατήσουμε την ομάδα βιώσιμη και θα έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα.

Κάποιοι δε θέλουν να το καταλάβουν αυτό, Βασικός στόχος της διοίκησης είναι η βιωσιμότητα. Τα πρώτα έσοδα είναι έσοδα με τα οποία θα ταυτοποιηθούν υποχρεώσεις. Και αυτό θα γίνει, προκειμένου μία μέρα να ξαναζήσουμε τις παλιές δόξες. Εφόσον σε 4 χρόνια καταφέρουμε όλοι μαζί να έχουμε μία υγιή επιχείρηση η ομάδα θα γυρίσει στις παλιές δόξες. Αυτό είναι σίγουρο. Έχει γίνει μία καλή προσπάθεια από την προηγούμενη διοίκηση και ξέρουμε τι χρωστάμε, αλλά πρέπει και να ταυτοποιούμε τις υποχρεώσεις μας».

Για τις υποχρεώσεις με το άρθρο 99: «Δεν είναι μόνο το άρθρο 99. Υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις. Οι δύσκολες χρονιές είναι οι πρώτες τρεις και στην τέταρτη θα είναι καλύτερα. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δε θα υπάρχουν νέα ανοίγματα. Το ποσό που είναι να δώσουμε είναι γνωστό. Δυστυχώς είμαστε και δεσμευμένοι και με κάποιες ημερομηνίες και ξέρετε ότι σε μία ομάδα η ροή των χρημάτων δεν είναι και η καλύτερη, αλλά αναλυτικά θα τα πούμε μόλις είναι γνωστό το ακριβές νούμερο».

Για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της διοίκησης: «Ακόμα και στη διάρκεια της χρονιάς, μπορεί να υπάρξει ένας άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει. Οι πόρτες είναι ανοικτές. Εγώ θα είμαι κάποιες μέρες στο γήπεδο και όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να μου μιλήσει».

Για τις αρμοδιότητες του και αν πιάνουν το αγωνιστικό: «Όποια βοήθεια μου ζητηθεί εγώ είμαι διατεθειμένος, Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι του αγωνιστικού τμήματος. Καμία πρωτοβουλία δεν υπάρχει από τη διοίκηση για αυτό».

Για το στοίχημα της Ευρωλίγκα και τη διοργάνωση του ομίλου: «Δε με ανησυχεί τίποτα γιατί το μέλλον δεν εξαρτάται από την Ευρωλίγκα αλλά από τον τρόπο λειτουργίας μέσα στην επόμενη τετραετία. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι αύριο θα αποφασίσουν και ότι ο φάκελος μας είναι πλήρης και εξετάζουν πολύ σοβαρά τη Θεσσαλονίκη για τα προκριματικά».

Για το πρόστιμα και το πρόβλημα που φέρνουν: «Είναι ένα δικό μας φαινόμενο και έχει στοιχίσει στον οικονομικό τομέα. Βλέπεις ότι τα έσοδα πρέπει να πάνε σε πρόστιμα. Θα κάνουμε συζήτηση με τους συνδέσμους και τα παιδιά γνωρίζουν την κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα περσινά. Είναι ανάγκη να γίνει δουλειά και σε αυτό. Δεν έχουμε πολυτέλειες να δίνουμε τα έσοδα σε πρόστιμα».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Δε θέλουμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που έχει ορίσει η συμφωνία. Εμείς θα κάνουμε τα βήματά μας για το τηλεοπτικό συμβόλαιο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που μπορεί να κινηθεί».

Για το θέμα της παρουσίας του και στην ΠΑΕ: «Στην ΠΑΕ έχω κάνει μία συζήτηση με τον πρόεδρο. Έχω διάφορα ζητήματα τώρα, θα δούμε πως θα πάει».

Για την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει διαπιστωθεί: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πανέξυπνος. Με όσους έχω συζητήσει εγώ τόσα χρόνια ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Εμείς παραμύθι δε θα πουλήσουμε. Θα λέμε πάντα αυτό που έχουμε να πούμε».

Σταυρόπουλος: «Περιορισμένο μπάτζετ»

Από την πλευρά του ο Νίκος Σταυρόπουλος υπογράμμισε: «Είναι μια νέα αρχή. Τα τελευταία δύο χρόνια έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια στο αγωνιστικό τμήμα και σε αυτό έχουν συμβάλλει πολύ. Δε μπορώ να μην κάνω μνεία στην προηγούμενη διοίκηση που βοήθησαν πολύ το σύλλογο.

Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Μπάνε επικεφαλής με μία ομάδα φιλόδοξων παιδιών και την παρουσία του κ. Γαλατσοπουλου που έχει διατελέσει πρόεδρος και ξέρει τι σημαίνει ΚΑΕ. Η προσπάθεια θα είναι κοινή για το βήμα παραπάνω. Πρέπει να προχωρήσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω ονομάτων. Οσοι νομίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν πρέπει να είναι παρόντες. Οι πόρτες είναι ανοικτές.

Για το αγωνιστικό κομμάτι, τελειώσαμε με μία επιτυχία. Βγήκαμε στην Ευρωλίγκα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Στόχος που ήρθε γρήγορα και με την τύχη. Αυτό μας βάζει σε μεγάλες δυσκολίες. Όλοι μας περιμένουμε το παραπάνω και αυτό έχει να κάνει με το οικονομικό. Κυρίαρχο για τη νέα διοίκηση θα είναι η εξυγίανση και έπειτα να μπορέσουμε με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ να κάνουμε μία καινούργια ομάδα.

Το μπάτζετ δε θα είναι μεγάλο. Θα είναι περιορισμένο. Θα αρκεστούμε σε μεταγραφές με μικρό κόστος και καλούς παίκτες. Πέρσι ήμασταν τυχεροί, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί οι παίκτες ακούν για Ευρωλίγκα, ζητούν παραπάνω λεφτά. Εμείς θα κινηθούμε με αυτά που έχουμε και θέλουμε όλοι μας να πληρώνουμε στην ώρα μας. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Σε αυτό το κομμάτι θα παίξει ουσιαστικό ρόλο ο κόσμος.

Είμαστε πολύ τυχεροί που στα τελευταία παιχνίδια ζήσαμε τον κόσμο δίπλα μας. Στόχος μας είναι έχουμε 4.000-5.000 μέσο όρο θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχουμε πείσει ότι τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύουμε υγιώς και σε βάθος χρόνου. Έχουμε κάνει προεργασία, αλλά δε θα μπούμε σε ονόματα. Μιλάμε, αλλά έχουμε το πρόβλημα ότι η ομάδα θα πρέπει να σχηματιστεί πολύ γρήγορα. Είναι δύσκολο να κάνεις την ομάδα γρήγορα και με καλούς παίκτες.

Κανονίζουμε μία σειρά με φιλικά παιχνίδια μέσα στο Σεπτέμβριο για να μπορεί η ομάδα στις 29 να είναι έτοιμη. Αν πάρουμε τον όμιλο και έχουμε το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι στη Θεσσαλονίκη, όλα θα είναι ανοικτά. Αν δεν τα καταφέρουμε πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Έχουμε χάσει κάποιους παίκτες από τον κορμό μας. Είναι δύσκολο για τον προπονητή να κάνει κάθε χρόνο καινούργια ομάδα. Χάσαμε τον Μάρσαλ και είναι πιθανό να χάσουμε και άλλον παίκτη από τον κορμό μας. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε ότι καλύτερο και πιο φτηνό υπάρχει».

Για το αν θα χρειαστεί μία μεγάλη μεταγραφή: «Εμείς πρώτα κοιτάμε την ομάδα και μετά τους παίκτες. Το να φέρουμε έναν κράχτη ίσως είναι ελκυστικό για τα διαρκείας, αλλά εξυπακούεται ένα μεγάλο συμβόλαιο. Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις και προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν ξέρω πόσο σύντομα θα ανακοινώσουμε κάτι. Πέρσι καλύψαμε κενά που δημιουργήθηκαν μέσα στη χρονιά, αλλά τα λύσαμε. Με την προσπάθεια όλων νομίζω στο τέλος θα είμαστε επιτυχημένοι».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Δε μπορούμε μόνοι μας. Χρειάζεται βοήθεια πολλών ανθρώπων. Ήδη τα δύο τελευταία χρόνια δουλεύαμε... 15ωρα. Οι μόνοι σίγουροι είναι οι μικροί. Ο Γιαννακίδης, ο Αράπης, υπάρχει ενα ερωτηματικό για τον Καλλέ και ο ΜακΓκραθ. Όλοι οι άλλοι είναι στον αέρα και το ρόστερ θα είναι καινούργιοι».

Για τις μεταγραφές: «Δε μπορώ να σας πω για τον αριθμό μεταγραφών. Θα δούμε που θα στοχεύσουμε. Έχουμε δύσκολη δουλειά και στις επαφές με τους ατζέντηδες έχει φανεί αυτό».

Για την προώθηση νέων παιδιών: «Ο Μπάνε ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο. Μιλήσαμε με τον Μπάνε, τον Σούλη και το συμφωνήσαμε να προωθήσουμε νέα παιδιά. Έχουμε πάρει ήδη τον Σπυρόπουλο και τον υπολογίζουμε πολύ. Έχουμε παιδιά που είναι στις εθνικές ομάδες και έχουμε ακόμα πιο μικρούς στις άλλες ομάδες. Θα πάρουμε 4-5 παιδιά στις ανδρικές ομάδες για να βγάλουμε παιδιά που στα 18 τους θα είναι στην πρώτη ομάδα. Εμείς θα κάνουμε την παραγωγική διαδικασία συνέχεια. Αν τους φτιάξεις το θέμα είναι και πως θα τους κρατήσεις μετά».

Για οφειλές σε παίκτες που έπαιξαν πέρσι: «Είναι στόχος μας αυτό. Τα παιδιά που δουλεύουν να παίρνουν τα χρήματά τους. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις και προσπαθούμε μέσα από αυτό να συγχωνεύσουμε χρέη περσινά σε ένα νέο συμβόλαιο».

Για την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει διαπιστωθεί: «Οι ξένοι έχουν πληρωθεί από πέρσι. Για τους Έλληνες γίνεται προσπάθεια. Η προσπάθεια που γίνεται είναι ΠΑΟΚτσήδικη και αληθινή. Εμείς θέλουμε ο ΠΑΟΚτσής να έρχεται στο γήπεδο και να περνάει καλά».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved