Ομπράντοβιτς: «Επιτυχία όλων»

Ομπράντοβιτς: «Επιτυχία όλων»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέδωσε για μία ακόμη φορά την επιτυχία της κατάκτησης της Ευρωλίγκας σε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Σέρβος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξή στο «Periodico de Catalunya» και μίλησε για την επιτυχία των «πράσινων», το αύριο του Παναθηναϊκού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η ομάδα του, όσο και γενικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς…

-Έχετε γίνει θρύλος μετά τα οκτώ ευρωπαϊκά τρόπαια που έχετε κατακτήσει με τέσσερις ομάδες, τους Παναθηναϊκό, Παρτιζάν, Μπανταλόνα και Ρεάλ.
«Ό,τι έχω πετύχει οφείλεται σε πολλούς ανθρώπους, στους ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, που μου έχουν δώσει τη δυνατότητα να είμαι προπονητής σε αυτό το επίπεδο, στους βοηθούς μου, καθώς χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρω  και φυσικά οφείλεται στους παίκτες μου. Αυτοί είναι που έχουν κάνει τα πάντα δυνατά. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους τους, όχι μόνο σε μένα».

-Ποιο είναι το μυστικό της νίκης;
«Δεν υπάρχει μυστικό. Πρέπει να παλεύεις συνέχεια και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι σε όλους τους τομείς. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος. Και φυσικά να σου αρέσει η δουλειά σου. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, όλοι οι συνεργάτες σου να έχουν την ίδια φιλοσοφία για τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους. Οφείλω στους παίκτες μου ό,τι έχω καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Χωρίς εκείνους, θα ήταν πολύ δύσκολο».

-Και πού βρίσκεται κίνητρο μετά από 20 χρόνια στην κορυφή;
«Μου αρέσει η δουλειά μου. Απολαμβάνω τη δουλειά και την προπόνηση με τους παίκτες μου».

-Δεν θα θέλατε να γνωρίσετε νέες προκλήσεις και να γίνετε προπονητής στο ΝΒΑ;
«Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ευρώπη. Έχω δουλέψει στη Σερβία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους φίλους που έχω κάνει σε αυτά τα 20 χρόνια σαν προπονητής. Έχω μία ευτυχισμένη ζωή και αυτό είναι το παν για μένα».

-Πάντα λέγατε πως είστε ευχαριστημένος στην Ελλάδα και δεν θέλετε κάτι περισσότερο. Όλα όμως άλλαξαν με την κρίση και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ θέλουν να την πουλήσουν. Πώς είναι η κατάσταση;
«Έχουν ακόμη αυτή την πρόθεση, αλλά είναι δύσκολο και αποφάσισαν να παραμείνουν για την προσεχή χρονιά. Υπάρχουν δέκα παίκτες με συμβόλαιο, ενώ συμβόλαιο έχω κι εγώ. Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση. Όμως θα βρούμε τη λύση. Όλα αυτά οφείλονται στην κρίση που επηρεάζει τους πάντες. Η μόνη λύση για να βγούμε από αυτή την κατάσταση είναι να βοηθήσουμε όλοι, να κάνουμε θυσίες και να παραχωρήσεις. Παραμένω αισιόδοξος».{textlink}

-Θεωρείτε απαραίτητο να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα στο μπάσκετ, όπως και στην κοινωνία γενικότερα;
«Δεν ξέρω. Μάλλον εξαρτάται από την ποιότητα της διοργάνωσης. Η κρίση πάντως επηρεάζει τους πάντες, άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο».

-Πριν μερικές μέρες, ο Τζόρντι Μπερτομέου έριξε την ιδέα για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής λίγκας. Πώς το βλέπετε αυτό;
«Συμφωνώ. Είναι κάτι που υποστηρίζω εδώ και 10 χρόνια. Χρειαζόμαστε περισσότερα ματς επιπέδου Ευρωλίγκας. Η διοργάνωση εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα κάθε χρόνο και πρέπει να είναι δυνατή. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα κάποια ομάδα θα πάει στο ΝΒΑ και τότε αυτό θα είναι καταστροφή για το μπάσκετ στην Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε γρήγορα μία λύση».



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved