Σούπερ… ήρωες αντί «Batman»!

Σούπερ… ήρωες αντί «Batman»!

Η πρώτη απώλεια για τον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι είναι η φυγή του Αντώνη Φώτση ο οποίος θα συνεχίσει στο Μιλάνο.

Ο «Batman» πήρε την απόφαση να φύγει για τρίτη φορά στην καριέρα του από τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να σκέφτονται ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα τον αντικαταστήσουν.

Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης θα προχωρήσει σε περικοπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ομάδα δεν θα είναι ανταγωνιστική την προσεχή σεζόν.

Άλλωστε αξίζει να θυμηθούν όλοι ότι και μετά το τέλος της περσινής σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει το μπάτζετ του, είχε τρεις σημαντικές απώλειες (Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς, Σπανούλη), αλλά η επιτυχία της ομάδας ήταν τεράστια, καθώς δεν κατέκτησε μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και το έκτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο…

Στόχος των ιθυνόντων του «τριφυλλιού» είναι να διατηρηθούν όλοι οι παίκτες οι οποίοι έχουν συμβόλαιο, με την προϋπόθεση ότι θα δεχτούν τις προτάσεις που θα τους γίνουν.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιθυμεί να αλλάξουν όσοι λιγότεροι παίκτες γίνεται και μετά τη φυγή του Φώτση, αν Κώστας Τσαρτσαρής και Στράτος Περπέρογλου ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, τότε οι διαφορές του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρσι θα είναι ο παίκτης ο οποίος θα έρθει στη θέση «4» για να αντικαταστήσει τον «Μιλανέζο Batman».

Τα συμβόλαια

Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν αρκετά «βαριά» συμβόλαια, τα οποία είναι γεγονός ότι είναι πολύ πιθανό να «ελαφρύνουν» από λίγο έως αρκετά.

Πρώτος υποψήφιος για να κληθεί για μείωση αποδοχών είναι ο Ρομέιν Σάτο ο οποίος στην πρώτη του σεζόν είδε τον λογαριασμό του να «φουσκώνει» κατά 1,8 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνει το ίδιο. Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ πάντως θεωρείται απίθανο να μη δεχτεί τη μείωση αποδοχών που θα του προταθεί, καθώς γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί και το γεγονός ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί και ο ίδιος καλύτερος στη δεύτερη χρονιά του στους πρωταθλητές.

Οι μεταγραφές

Μετά τη μετακόμιση του Φώτση στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, είναι δεδομένο ότι θα γίνει κίνηση που θα αφορά τη θέση «4». Η επιλογή θα είναι πολύ προσεκτική –όπως πάντα άλλωστε- ενώ το όνομα που ακουγόταν και γραφόταν πολύ έντονα μέχρι στιγμής, αυτό του Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς δεν υπάρχει στη λίστα, αφού θα συνεχίσει για τρίτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο στην Ισπανία με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν δεν παραμείνουν στην ομάδα οι Τσαρτσαρής και Περπέρογλου, οι «πράσινοι» θα κινηθούν τόσο για έναν σμολ φόργουορντ όσο και για έναν δεύτερο πάουερ φόργουορντ.

Βέβαια οι παίκτες που θα έρθουν δεν υπάρχει περίπτωση να κοστίζουν πολύ ακριβά, αλλά αυτό δεν σημαίνει από την άλλη ότι δεν θα είναι αξιόλογοι…

Οι στόχοι

Ό, τι και αν συμβεί και εφόσον δεν διαφοροποιηθεί φοβερά η κατάσταση, ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα έχει τους ίδιους στόχους με φέτος. Δηλαδή την κατάκτηση και των τριών τίτλων που διεκδικεί.

Παρά τη μείωση, οι ομάδες σε όλη την Ευρώπη είναι κοντά και δεν υπάρχει… απαγόρευση στα όνειρα! Μοναδικές ομάδες άλλωστε οι οποίες δεν… περιορίζουν το μπάτζετ τους, είναι οι Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι!



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved