Νέα ομάδα από την αρχή

Νέα ομάδα από την αρχή

Πώς θα είναι ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου; Αυτό το ερώτημα ταλανίζει τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

Από τη στιγμή που όλα δείχνουν πλέον ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα παραμείνουν στο τιμόνι του Ολυμπιακού, περίπτωση… καταστροφής δεν υπάρχει.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα μπουν σε μία νέα εποχή όπου τα μεγάλα συμβόλαια του παρελθόντος θα ανήκουν οριστικά στην… προηγούμενη ημέρα.

Ήδη από τους Πειραιώτες έχουν αποχωρήσει οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Γιάννης Μπουρούσης και Τζαμόν Γκόρντον, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα αποχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα και ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Αυτό σημαίνει ότι αμέσως – αμέσως ο Ολυμπιακός θα έχει εξοικονομήσει ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα επτά εκατ. ευρώ.

Παράλληλα κανείς δεν γνωρίζει αν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των Μαυροκεφαλίδη, Πελεκάνου, Γλυνιαδάκη και Πρίντεζη.

Πρόθεση των Πειραιωτών είναι να διατηρήσει σίγουρα τον Μαυροκεφαλίδη ο οποίος έχει στα χέρια του μία πολύ συμφέρουσα πρόταση από τη Ρωσία (Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης), ενώ για τους υπόλοιπους όλα θα κριθούν από τα χρήματα που θα ζητήσουν.

Η περίπτωση Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης πήγε πέρσι στον Ολυμπιακό, καθώς δέχτηκε καλύτερη οικονομικά πρόταση σε σχέση με εκείνη του Παναθηναϊκού, αλλά και επειδή όπως δήλωσε ήθελε να ηγηθεί της αντεπίθεσης των «ερυθρολεύκων».

Μία χρονιά μετά ο «V-Span» θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα φύγει από το λιμάνι, αλλά θα δεχτεί περικοπή, όχι όμως μεγάλη. Είναι βέβαιο ότι ο Λαρισαίος άσος θα έχει το πιο «βαρύ» συμβόλαιο και πως πάνω του θα είναι χτισμένος και ο νέος Ολυμπιακός.

Οι μεταγραφές

Για να εμφανίσει πλήρες ρόστερ ο Ολυμπιακός την αγωνιστική περίοδο (2011-2012) θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις…

Σίγουρα τα λεφτά που θα δαπανήσουν οι Πειραιώτες δεν θα έχουν καμία σχέση με εκείνα των προηγούμενων ετών και υπολογίζεται ότι το μπάτζετ θα ανέλθει περίπου στα 12-13 εκατ. ευρώ.

Πρόθεση των ιθυνόντων του Ολυμπιακού είναι να βρουν διάφορους παίκτες αξίας των οποίων όμως τα συμβόλαια δεν θα ξεπερνούν σε καμία περίπτωση τα 700-800 ευρώ.

Οι υποχρεώσεις

Όποια κι αν είναι τα σχέδια της διοίκησης, είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθούν παίκτες «πενταδάτοι» για τις θέσεις «1» (αν τελικά φύγει ο Τεόντοσιτς), «3» ακόμα και αν παραμείνει ο Κέσελ δεν έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, «4» (ο Νίλσεν δεν έπεισε και γίνονται προσπάθειες παραχώρησής του) και «5» αφού μόνο δεδομένη δεν μπορεί να θεωρηθεί  η παραμονή του Ράσο Νεστέροβιτς.

Η καταστροφολογία

Αρκετοί έχουν προσπαθήσει να περάσουν μία εικόνα… διάλυσης στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Από τη στιγμή όμως που παραμένουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εμφανίσουν ένα πλήρες ρόστερ, χαμηλότερο ποιοτικά από προηγούμενες χρονιές, αλλά σίγουρα πιο «σφιχτό». Στόχος τους θα είναι να επιστρέψουν στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, ενώ και στην Ευρωλίγκα οι στόχοι θα είναι υψηλοί, καθώς έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι τα χρήματα δεν παίζουν από μόνα τους μπάσκετ… Σχετικά με το θέμα του προέδρου, φαβορί προς το παρόν για τη θέση μοιάζει ο Παναγιώτης Φασούλας, αλλά τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.



Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved