«Στοίχημα η Ευρωλίγκα»

«Στοίχημα η Ευρωλίγκα»

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 που ολοκληρώθηκε και η Ευρωλίγκα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο περιοδικό «All Star Basket» και αναφέρθηκε στην επιθυμία του να κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα, για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν σηκώνει ήττες και για το χαμηλό προφίλ που διατηρεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου…

Για το πώς αντιλαμβάνεται τον όρο επιτυχία στην φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ: «Όταν πιάνεις έναν στόχο που στην αρχή φαίνεται. άπιαστος, σίγουρα αισθάνεσαι μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση για την όλη προσπάθεια που έχεις κάνει. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι και τρίτος να μην έβγαινε ο ΠΑΟΚ, η προσπάθεια που έγινε ήταν μεγάλη, οι παίκτες προσπάθησαν πολύ, υπήρχε πολύ μεγάλη βελτίωση στην ομάδα κι αυτό φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια, σε άμυνα και επίθεση, που ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα στάνταρ της ομάδας κι έτσι όπως είχαμε ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν προπονητή είναι να βλέπει το έργο που έχει στο μυαλό του να πραγματοποιείται μέσα στο γήπεδο».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει ο ΠΑΟΚ μέχρι την κατάκτηση της 3ης θέσης και πόσο μεγάλη πίεση υπήρχε από κάποιο σημείο και μετά: «Είχαμε πολλές δυσκολίες. Δεν είχαμε στόχο την 3η θέση, αλλά όταν στα δύο τελευταία παιχνίδια ξεφύγαμε, είπαμε ότι τώρα ήρθε η στιγμή να κρατήσουμε αυτή την θέση κι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από μας. Και έτσι στο τέλος ήρθε η επιτυχία. Πιο μπροστά όμως, όσο κι αν το είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, δεν μπορούσαμε να βάλουμε ως στόχο την 3η θέση, ούτε να πιέσουμε τους παίκτες για κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που άρχισαν οι αποχωρήσεις των παικτών».

Για το αν υπήρξε κάποιο παιχνίδι κομβικής σημασίας και όπου η ομάδα του ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω: «Πολλά παιχνίδια ήταν σημαντικά από τη στιγμή που έφυγε ο Λάζαρος, αλλά κομβικής σημασίας θεωρώ ότι ήταν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ικαρο. Νικήσαμε και οι παίκτες πίστεψαν ότι μπορούμε και χωρίς τον Λάζαρο και χωρίς τον Μακ Γκραθ».

Για το ότι έφθασε με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 1994-95, με το Μαρούσι πριν δύο χρόνια και τώρα πάλι με τον ΠΑΟΚ στο κατώφλι της Ευρωλίγκα αλλά δεν συμμετείχε: «Κάθε προπονητής θα ήθελε να κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα, που είναι και η κορυφαία διοργάνωση. Πρέπει να δημιουργηθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί. Αυτό είναι ένα στοίχημα».

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση της 3η θέσης με τόσο χαμηλό μπάτζετ: «Το θέμα είναι να είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου κι από εκεί και πέρα να φτιάξεις μία καλή ομάδα, μία αξιόμαχη ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου θα αντιμετωπίσεις δύσκολους αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που δεν σηκώνει τις ήττες και για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δυσκολίες».

Για το αν θεωρεί ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του όντας χαμηλών τόνων: «Δεν ξέρω τι λέει ο καθένας. Πολλές φορές μου έχουν πει ότι ο τάδε κάνει αυτό, ο δείνα κάνει το άλλο. Μα ο κάθε προπονητής κάνει αυτό που πρέπει να κάνει όχι γιατί πρέπει να το κάνει, αλλά γιατί έτσι νιώθει. Εγώ είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό από όλα».



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved