«Ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ»

«Ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ»

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Ολυμπιακός πριν αναλάβουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θυμήθηκε ο Σταύρος Ελληνιάδης.

Ο μάνατζερ του Αμαρουσίου, που βρέθηκε επί χρόνια στο αντίστοιχο πόστο της πειραϊκής ΚΑΕ, μίλησε στο Sentra FM 103.3 για την παρουσία τους στον Ολυμπιακό, αλλά και τα αίτια της απόφασής τους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον ερχομό των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό: «Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, επειδή ο πρόεδρος, Σωκράτης Κόκκαλης, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από το μπάσκετ. Ήταν ένα διάστημα τραγικό, δεν είχαμε ούτε καν νερό στην προπόνηση! Το αγοράζαμε μία εγώ, μία ο Τόμιτς. Εμείς που ζήσαμε αυτή την εποχή, δεν θέλουμε να ξαναζήσει ο Ολυμπιακός αυτές τις καταστάσεις. Ήρθαν οι Αγγελόπουλοι κι έδειξαν πόσο αγαπάνε τον Ολυμπιακό».

Για τη μεταγραφή του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Με το Διαμαντίδη είχαμε τότε συμφωνήσει σε όλα, αλλά δεν προχώρησε η μεταγραφή επειδή ο πρόεδρος ήθελε να αποχωρήσει. Πίστευε πως υπήρχε μεγαλύτερη προοπτική, επειδή ο Ολυμπιακός δεν είχε το βάθος του Παναθηναϊκού οπότε ήταν για αυτόν μια καλή περίπτωση. Ήταν ένα γεγονός που άλλαξε την ιστορία. Θεωρούσα πως μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να αλλάξει τα δεδομένα».

Για την παρουσία των αδερφών Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό: «Από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές πως ήθελαν ο Ολυμπιακός να φθάσει στην κορυφή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κάτι που απέδειξαν με πράξεις. Σπατάλησαν πολύ χρόνο και χρήμα. Είμαστε στενοχωρημένος και σοκαρισμένος για το μπάσκετ, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Σείεται το οικοδόμημα του μπάσκετ. Αυτοί οι άνθρωποι δαπανούν τόσα χρήματα χωρίς να περιμένουν τίποτα πίσω. Ζήτημα είναι εάν έχουν πάρει πίσω το 1/4. Έχουν ματώσει αυτοί οι άνθρωποι. Είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ, νομίζω θα είναι αλυσιδωτές οι αντιδράσεις».

Για το εάν θεωρεί πως η αποχώρησή τους μπορεί να είναι επικοινωνιακό τρικ: «Δεν νομίζω, είναι σοβαροί άνθρωποι. Είχαν μεγάλα όνειρα, είχαν χτίσει τη βάση, νομίζω το μέλλον τούς ανήκει. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να αφήσουν τα όνειρά τους στη μέση».

Για τα αίτια της απόφασής τους να αποχωρήσουν: «Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός αδικήθηκε, αλλά για το δικό μου σκεπτικό δεν είναι λόγος αυτός να αποχωρήσεις. Νομίζω είναι υπερβολικό. Έχουν γαλουχηθεί έτσι στον Πειραιά που θεωρούν πως ο Ολυμπιακός θα αδικηθεί. Θα πω ένα παράδειγμα. Είχε έρθει ο Τσίλντρες και μου είχε πει: «Πόσα δώσατε στους διαιτητές;». Αυτή η νοοτροπία έχει περάσει στους παίκτες, είναι πολύ κακό αυτό που έχει δημιουργηθεί από τον περίγυρο, πως μονίμως ο Ολυμπιακός είναι αδικημένος. Στο παιχνίδι Σιένα - Ολυμπιακός, το τελευταίο, ποιος αδικήθηκε; Η Σιένα. Αλλά ο Ολυμπιακός έχασε».

Για το εάν θεωρεί πως επηρεάστηκαν από όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα: «Είναι οικογένεια-κόσμημα στην ελληνική κοινωνία. Όλα έχουν παίξει ρόλο, έχουν στεναχωρηθεί, είναι σίγουρο. Αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα, έκαναν τόσο πολλά κι όμως τα άκουσαν. Σίγουρα, όλα επηρεάζουν. Το κίνητρό τους είναι η αγάπη τους για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ, δεν υπάρχει ιδιοτέλεια, βάζω το χέρι μου στο ευαγγέλιο. Ούτε αυτά που γίνονταν στα γήπεδα, με τις φασαρίες, δεν τους άρεσαν. Αγαπάνε το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, αυτό τα λέει όλα».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved