Ο Μαυροκεφαλίδης στο Onsports

Ο Μαυροκεφαλίδης στο Onsports

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μιλάει στο Onsports για το ενδιαφέρον της Σπάρτακ, για την επιθυμία του να παραμείνει «ερυθρόλευκος», για τον Γιάννη Μπουρούση, αλλά και την Εθνική.

Το συμβόλαιο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη με τον Ολυμπιακό έληξε, όμως πρόθεση τόσο του ίδιου παίκτη, όσο και των «ερυθρολεύκων» είναι να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τη νέα σεζόν. Μάλιστα για τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ, η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί έξτρα κίνητρο για εκείνον να παραμένει στην ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός αποτελεί την πρώτη του επιλογή, παρά τη δελεαστική πρόταση που έχει από την Σπάρτακ Αγίας Πετρούπουλης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports. 

Για το αν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό: «Όχι ακόμη. Περιμένω. Δεν έχει γίνει ακόμη κάποια συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας».

Για το αν επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό: «Φυσικά. Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό για μένα αποτελεί έξτρα κίνητρο».

Για το ενδεχόμενο να δοκιμάσει να αγωνιστεί ξανά στο εξωτερικό: «Αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις δεν θα έλεγα όχι. Η προσπάθειά μου να αγωνιστώ στο εξωτερικό στο παρελθόν, δεν είχε στεφθεί με επιτυχία και θα ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω ξανά και να πετύχω».

Για το ενδιαφέρον της Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης: «Εντάξει, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, είναι μία προοπτική, όμως για μένα προτεραιότητα έχει ο Ολυμπιακός. Για μένα αυτή είναι η καλύτερη επιλογή και αν μόνο δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη με τον Ολυμπιακό θα εξετάσω άλλες προτάσεις».

Τι παίζει για εκείνον σημαντικότερο ρόλο, πριν υπογράψει σε μια ομάδα: «Το αγωνιστικό κομμάτι βάζω πάνω απ΄ όλα και μετά το οικονομικό. Με ενδιαφέρει να είμαι ενεργό μέλος μιας ομάδας, που έχει υψηλούς στόχους. Σίγουρα παίζει ρόλο και το οικονομικό, είναι ένας συνδυασμός, όμως το αγωνιστικό είναι ένα κλικ παραπάνω όσον αφορά την τελική μου επιλογή».

Αν θα έμενε στον Ολυμπιακό με μειωμένες αποδοχές: «Εξαρτάται από το τι θα μου προτείνουν συνολικά. Είμαι ανοιχτός στη συζήτηση. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Τι γεύση του άφησε η φετινή σεζόν: «Όπως και σε όλους μας πιστεύω, πικρή γεύση. Αποτύχαμε, διότι στόχος μας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και να περάσουμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και δεν τα καταφέραμε. Εντάξει η κατάκτηση του κυπέλλου μας χαροποίησε, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το πρωτάθλημα».

Για το τι πήγε στραβά και χάθηκαν οι δύο στόχοι που είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν: «Έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Όσον αφορά τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, τα περισσότερα ματς κρίθηκαν στον πόντο. Έπαιξε ρόλο και η τύχη αλλά και άλλοι παράγοντες… Για τον αποκλεισμό μας από τους «4» της Ευρωλίγκας, πιστεύω ότι επηρεαστήκαμε πολύ από το πρώτο ματς με τη Σιένα και στη συνέχεια πάθαμε μπλακ άουτ. Δεν θα έλεγα ότι υποτιμήσαμε την αντίπαλό μας, σίγουρα όμως μας επηρέασε».

Πόσο τον βοήθησε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Είναι μεγάλη υπόθεση και τιμή να συνεργάζεσαι με έναν προπονητή του βεληνεκούς του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει απίστευτη εμπειρία, πολύ απαιτητικός και προσπαθεί να παίρνει το καλύτερο δυνατό από τον κάθε παίκτη. Ο κ. Ιβκοβιτς μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω και να δείξω μια πλευρά των αγωνιστικών μου δυνατοτήτων».

Για το αν νιώθει έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Εθνικής: «Νιώθω έτοιμος εδώ και χρόνια. Πολύ καιρό περίμενα να παίξω σε ένα μεγάλο τουρνουά. Και φυσικά, αν είμαι στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την εθνική».

Για το αν τον προβληματίζουν οι απουσίες, βασικών στελεχών της Εθνικής για χρόνια: «Παίκτες όπως οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής αποτελούσαν για χρόνια σημαντικές μονάδες και ήταν πρωταγωνιστές σε όλες τις επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αναμφισβήτητα είναι μεγάλο πλήγμα οι απουσίες τους. Ελπίζω όμως όσοι κληθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να αναπληρώσουν τα κενά».

Το σχόλιό του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τον Γιάννη Μπουρούση: «Ο Γιάννης είναι πολύ ντόμπρος σαν χαρακτήρας. Δεν ξέρω τι πραγματικά έχει συμβεί, θα μάθουμε στο μέλλον. Εκείνο που εγώ πραγματικά εύχομαι είναι να πάνε του πάνε όλα καλά».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του: «Να μετράω τίτλους με τα δάχτυλα και των δύο χεριών μου».

Αν είχε τη δυνατότητα να άλλαζε κάτι στο ελληνικό πρωτάθλημα, τι θα ήταν αυτό. «Από πού να αρχίσω και που να σταματήσω. Να υπάρχει διαφάνεια για παράδειγμα…».

Τι τον ευχαριστεί και τι τον χαλάει: «Οι βόλτες και τα ταξίδια με χαλαρώνουν και με ευχαριστούν. Με χαλάει, η αχαριστία και η υποκρισία. Έχω δει πάρα πολλούς ανθρώπους να λένε τα καλύτερα πράγματα μπροστά σου και όταν γυρνάς την πλάτη να σε βρίζουν».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved