«Ευρωλίγκα σαν ΝΒΑ»

«Ευρωλίγκα σαν ΝΒΑ»

Την ανησυχία του για το μέλλον του Παναθηναϊκού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα, εξέφρασε ξανά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» εξήγησε πως θα πρέπει να δημιουργεί ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανάλογο με αυτό του ΝΒΑ, ενώ εξήγησε πως δεν γνωρίζει πώς έχει η κατάσταση στα διοικητικά των πρωταθλητών Ευρώπης και την πρόθεση της οικογένειας Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Τι συμβαίνει πραγματικά με την πιθανή πώληση του Παναθηναϊκού;
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μόλις πριν από τρεις εβδομάδες το έμαθα και δεν είχα καμία επαφή με τον σύλλογο. Έχω μιλήσω μόνο με το βοηθό μου, το Δημήτρη, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με το γενικό διευθυντή μας, Παπαδόπουλο. Αν και αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύαμε πάντα, αυτή τη φορά δεν έχουμε καμία πληροφόρηση. Το μόνο που ξέρουμε είναι ό,τι έχει ειπωθεί, πως η πρόθεση των ιδιοκτητών είναι να πουλήσουν το σύλλογο και να αποχωρήσουν. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να συναντηθούμε για να δούμε τι θα συμβεί».

-Τι είναι αυτό που πραγματικά σας ανησυχεί;
«Σίγουρα, δεν είναι το συμβόλαιό μου. Θέλω, απλώς, να ξέρω ποια ομάδα θα έχω τη νέα σεζόν. Το συμβόλαιό μου δεν είναι τόσο σημαντικό».

-Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των οποίων και μια πιθανή αποχώρηση του Αντώνη Φώτση…
«Η κατάσταση είναι σαφής: έχω δέκα παίκτες με συμβόλαιο, πλην των δύο προπονητών που επίσης έχουμε συμβόλαιο. Πρέπει να ανανεώσουμε μόλις τρεις: το Φώτση, τον Τσαρτσαρή και τον Περπέρογλου. Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για την ομάδα, ενώ είναι και διεθνείς. Έχω ήδη εκφράσει την επιθυμία μου να παραμείνουν, αλλά όλα εξαρτώνται από το σύλλογο. Επιπλέον, έχουμε αυτόν τον κανονισμό στην Ελλάδα, που απαιτεί να έχεις έξι γηγενείς στο ρόστερ σου, οπότε η παραμονή τους γίνεται ακόμα πιο σημαντική».

-Είναι δύσκολο να διατηρείς σε υψηλό επίπεδο το κίνητρο όταν έχεις κερδίσει σχεδόν τα πάντα;
«Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τον Παναθηναϊκό. Κάθε χρόνο ζούμε αυτή την κατάσταση. Σε 12 χρόνια έχουμε παίξει 27 τελικούς κι έχουμε κερδίσει 22 τίτλους, έξι Κύπελλα, πέντε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα... Αυτό είναι το κίνητρο. Είναι αδύνατο να πάρεις κάτι εάν δεν έχεις κίνητρο. Το κίνητρό μας ξεκινάει από την αγάπη μας για τη δουλειά. Είμαι ευτυχισμένος το πρωί, ξυπνάω και πάω στο γήπεδο να δω τους παίκτες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Αθήνα και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρό μου».

-Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε πρόσφατα ότι τον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει περισσότερο να παίζει στην Ευρώπη παρά στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αληθεύει;
«Η γνώμη μου είναι ότι εδώ, στην Ευρώπη, θα πρέπει να να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρόμοιο του ΝΒΑ. Με πολλά περισσότερα παιχνίδια. Το εθνικό πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να είναι τόσο σημαντικό στις μεγάλες ομάδες, θα μπορούσαν να παίζουν για δύο μήνες ή κάπως έτσι. Χρειάζονται περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα είναι πιο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, τους χορηγούς, την τηλεόραση. Δεν γνωρίζω πώς μπορεί να γίνει ή πότε, αλλά μπορούμε να πάρουμε κάποια στοιχεία από το ΝΒΑ».

-Τι σας έχει μείνει από τη μεγάλη γιουγκοσλαβική σχολείο και το «δάσκαλο» Νίκολιτς;
«Χρησιμοποιώ ακόμα πάρα πολλά στοιχεία. Είμαι υπερήφανος που έχω δουλέψει μαζί του. Γενεές προπονητών ακολουθούν εδώ και χρόνια όλα όσα εισήγαγε».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved