«Θα έπαιρνε πολλούς τίτλους»

«Θα έπαιρνε πολλούς τίτλους»

Την ΑΕΚ της νέας εποχής, η οποία θα πανηγύριζε τίτλους για πολλά χρόνια ήθελε να χτίσει ο Φώτης Κατσικάρης.

Ο νυν τεχνικός της Μπιλμπάο μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για την ξαφνική αλλαγή πλεύσης του Γιάννη Φιλίππου και τα χρονικά σημεία-«κλειδιά» για την πτώση της «Ένωσης». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το Γιάννη Φιλίππου κι αν τον θεωρεί υπαίτιο της πτώσης, λόγω της αποχώρησής του: «Είναι λίγο δύσκολο να το κάνω. Θα μπορούσα εύκολα να στραφώ εναντίον του Φιλίππου, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι προθέσεις του όταν έφυγε. Εμένα με βοήθησε, αλλά θα καταλάβω έναν οπαδό της ΑΕΚ που νιώθει θυμό. Ο Φιλίππου έκανε μεγάλες προσπάθειες, έφερε παίκτες, πήρε τίτλους. Μετά το πρωτάθλημα έγιναν κάποιες αλλαγές. Αλλάξαμε γήπεδο. Στα Λιόσια δεν είχαμε πολλά περιθώρια αλλά η οργάνωση που είχαμε με τον Ίβκοβιτς και το Σάκοτα ήταν άψογη. Ακόμα έχω βιώματα από τότε και μοντέλο λειτουργίας που τα ακολουθώ σε όποια ομάδα κι αν πάω. Εκπληκτικές καταστάσεις. Μετά, στο Γαλάτσι, είχαμε ένα νέο γήπεδο. Όμορφο και εμπειρία οργάνωσης. Και ξαφνικά μία ομάδα που πήγαινε τρένο στο κομμάτι της δυναμικής και της οργάνωσης κόπηκε απότομα. Εγώ τρελάθηκα εκείνη τη στιγμή, διότι δεν μπορούσα να πιστέψω τι συμβαίνει. Πολλοί μπορούν να κατηγορήσουν το Φιλίππου, αλλά να σου πω κάτι; Μετά το Κύπελλο που κατέκτησε στη Λωζάννη, παίξαμε στο ΟΑΚΑ για την Α1 και είχε μέσα 550 άτομα. Τι να κάνει δηλαδή ο άνθρωπος».

Για τα κομβικά σημεία της πορείας της ΑΕΚ: «Δύο σημαντικές χρονικές στιγμές νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει την ιστορία της ΑΕΚ. Μετά το πρωτάθλημα του 2002, ο κόσμος να συνέχιζε να έρχεται στο γήπεδο για να προσφέρει κι ένα επιπλέον κίνητρο στο Γιάννη Φιλίππου. Και το δεύτερο χρονικό σημείο. Ήταν δεύτερη χρονιά όταν φτιάξαμε κορμό με νέα παιδιά όπως τον Μπουρούση, το Ζήση και είχαμε δημιουργήσει μια μαγιά, κρατώντας και κάποιους πρωταγωνιστές, για να κάνουμε κάτι όμορφο. Παίξαμε τελικό, πήγαμε καλά στην Ευρωλίγκα κι εκεί που είσαι έτοιμος να κάνεις παραπάνω βήμα, έρχονται και σου λένε μείωσε. Θυμάμαι ότι εκείνη τη χρονιά είχαμε μπάτζετ παικτών 2,7 εκατ. ευρώ… Αυτόν τον αριθμό δεν τον ξεχνάω ποτέ κι ούτε πρόκειται να τον ξεχάσω στη ζωή μου. Τι να πω… Πιστεύω ότι η ομάδα θα μπορούσε να είναι για πολλά χρόνια στο προσκήνιο και να παίρνει τίτλους. Οι Έλληνες αποτελούσαν τη βάση σε μια ηλικία που συνεχώς μεγάλωνε κι ωρίμαζε. Ήταν ιδανική κατάσταση. Ωστόσο, δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν η ομάδα δεν διαλυόταν. Είμαι σίγουρος όμως ότι αν συνεχίζαμε με αυτό το γκρουπ των παικτών η ομάδα θα ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved