«Τρεις οι εχθροί του αθλητισμού»

«Τρεις οι εχθροί του αθλητισμού»

«Είμαστε μαζί με όποιον προσπαθεί να καθαρίσει τον ελληνικό αθλητισμό από τους εχθρούς του που είναι το ντόπινγκ, η βία και τα στημένα παιχνίδια» είπε ο  Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον ραδιοφωνικό «Sentra 103.3» για:

Τους «εχθρούς» του αθλητισμού:

«Ο αθλητισμός είναι γνωστό ότι διδάσκει πράγματα και αξίες οι οποίες δεν διδάσκονται πουθενά. Τα παιδιά που ασχολούνται σοβαρά με τον αθλητισμό αποφεύγουν επικίνδυνους παραδρόμους. O ελληνικός αθλητισμός όμως έχει τρεις εχθρούς, τη  βία, το ντόπινγκ και τα στημένα . Ο αθλητισμός ενώνει δεν είναι κομμάτι για να κάνεις αντιπολίτευση. Υπάρχουν τα παράνομα στοιχήματα τα οποία έκαναν ανθρώπους πλούσιους. Πρωταθλητισμός είναι να κερδίζεις και  αθλητισμός να συμμετέχεις αλλά όταν μπαίνουν αυτοί οι τρεις παράγοντες καταστρέφονται τα πάντα. Όσο ήμουν στο υπουργείο δεν ήθελα να ξέρω πως παίζεται το στοίχημα».

Την σύμπνοια που πρέπει να υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα:

«Εμείς τώρα είμαστε αντιπολίτευση, παρά το πολιτικό κόστος είμαστε μαζί στο να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορεί να στέλνει ο γονιός το παιδί να αθληθεί για να  κινδυνεύει. Ο αθλητισμός πρέπει να προστατεύει τα παιδιά από το να μπλέξουν με απαγορευμένες ουσίες και ναρκωτικά και όχι να τα σπρώχνει σε αυτά. Το ντόπινγκ ίσων να είναι και πιο επικίνδυνο από τα  ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά απαξιώνουν ενώ  το ντόπινγκ καταξιώνει και γίνεσαι πρότυπο για νέους ανθρώπους. Σε αυτό το θέμα είμαστε μαζί και  δεν υπάρχει πολιτικό κόστος όταν έχει σχέση με τα παιδιά μας.

Για τον Γιάννη Μπουρούση:

Ο Μπουρούσης ήταν προχθές στα Γιάννενα που ήμουν κι εγώ, δεν ήξερα ότι έχει πρόβλημα ακόμα με το χέρι του και ότι θα πήγαινε στο γιατρό και είπα ότι αν είναι υγιής έπρεπε να είναι στην Εθνική Ελλάδος. Παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και ότι βιάστηκε όσον αφορά τις δηλώσεις του για αποχώρηση από την Εθνική, δεν πρέπει να εμπλέκεται η Εθνική στον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες σε επίπεδο συλλόγων . Κακώς ανακατεύτηκε σε αυτήν την υπόθεση όμως είναι πολύ καλό παιδί και καταπληκτικός αθλητής. Η εθνική Ελλάδος δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Ο Αγγελόπουλοι προσέφεραν και έχουν βάλει πολλά χρήματα στον Ολυμπιακό , δεν είναι σωστό να μιλάει κάποιος αραιωτικά  για αυτούς. Το ίδιο λέω και για τον Παναθηναϊκό και θα χω μεγάλη στεναχώρια αν αποχωρήσουν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και ο Παναθηναϊκός δεν συνεχίσει την πορεία του…»



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved