«Έχει δυνατότητες ο ΠΑΟΚ!»

«Έχει δυνατότητες ο ΠΑΟΚ!»

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα με τον Βασίλη Οικονομίδη να τονίζει πως έχει πολλές δυνατότητες…

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ  μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4». Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ:

Ο Οικονομίδης τόνισε αρχικά: «Ο ΠΑΟΚ και η Θεσ/νίκη ήταν μέσα στα πλάνα της Ευρωλίγκας για την διοργάνωση ενός ομίλου προκριματικών και ήδη κατέθεσε την πρόταση στην λίγκα για γίνει εδώ ο ένας όμιλος. Εμείς ως ΕΣΑΚΕ είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθάμε κάθε μέλος μας σε μια τέτοια προσπάθεια και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλές πιθανότητες να διοργανώσει τελικά τον όμιλο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ευρωλίγκα μετά την κλήρωση που θα γίνει στις 7 Ιουλίου».

Για το οικονομικό ρίσκο αυτής της απόφασης: «Απαιτούνται 2 εγγυητικές επιστολές ύψους 50.000 ευρώ η κάθε μία αλλά πιστεύω ότι η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για τον ΠΑΟΚ. Με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει και οικονομικά αλλά και αγωνιστικά οφέλη καθώς θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους αγωνιζόμενος στην έδρα του. Πρόθεση μας είναι να μπορέσουμε να «βγάλουμε» πιο μπροστά την Θες/νίκη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και να μπορέσει η πόλη να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωλίγκα».

Για την συμμετοχή του Άρη στα προκριματικά της Ευρωλίγκας μέσω wildcard από την λίγκα, ο κ. Οικονομίδης τόνισε: «Έχουμε ήδη μιλήσει και με την διοίκηση του Άρη και πράγματι υπάρχει στα χέρια της ομάδας η πρόσκληση να συμμετέχει στα προκριματικά μέσω wildcard. Δεν γνωρίζω όμως ακόμη αν θα την αποδεχθεί, είναι καθαρά θέμα της διοίκησης του Άρη».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και όσα συνέβησαν εκτός αγωνιστικών χώρων φέτος: «Πλέον δεν θα έχουμε άλλη εξέλιξη, το θέμα για τον ΕΣΑΚΕ έχει λήξει και έχουμε ήδη προχωρήσει σε επικύρωση της βαθμολογίας. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τις δικαστικές εξελίξεις καθώς τότε το ελληνικό μπάσκετ θα γινόταν περίγελος. Ο ΕΣΑΚΕ έχει καθήκον με τις κινήσεις και τις αποφάσεις του να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ και να μην μπλέκεται σε δικαστικές διαμάχες. Για εμάς λοιπόν δεν υπάρχει πλέον κανένα θέμα, καμία εκκρεμότητα και προχωρούμε μπροστά».

Για την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ: «Είναι γνωστό ότι έχει ψηφιστεί ενώ, όπως και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν πλέον ρήτρες βίας. Θα υπάρχουν αυστηρές ποινές και θα πρέπει επιτέλους οι φίλοι των ομάδων να σταματήσουν να κάνουν κακό στις ομάδες που αγαπούν, μάλιστα για τις ομάδες που δεν θα έχουν τιμωρίες προβλέπονται μεγάλα μπόνους. Οι ομάδες λοιπόν θα πρέπει να απομακρύνουν τους κακούς φιλάθλους και οι φίλαθλοι, από την άλλη, να προστατεύουν τις ομάδες τους. Τα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολα για όλους και έχουν την ευκαιρία οι ομάδες που θα αποφύγουν ακραίες συμπεριφορές στους αγώνες που θα δώσουν, να βελτιώσουν σημαντικά τα οικονομικά οφέλη από την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ».

Τέλος, στην ερώτηση, αν ο Άρης λάβει μέρος στα προκριματικά της Ευρωλίγκας θα αγωνιστεί στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ; «Προσωπικά ζήτησα να μην αγωνιστεί ο Άρης στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ αλλά είναι θέμα Ευρωλίγκας. Θα γίνει φυσικά κλήρωση αλλά πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο αν ο Άρης αποδειχθεί την πρόσκληση. Να ξέρουν όμως όλοι οι φίλοι των ομάδων ότι ακραίες συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν δεκτές από την Ευρωλίγκα και θα είναι πολύ αυστηρή».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved