Μπατίστ: «Ποτέ στον Ολυμπιακό!»

Μπατίστ: «Ποτέ στον Ολυμπιακό!»

Στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp βρέθηκε σήμερα (23/6) ο Μάικ Μπατίστ ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό.

Τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Ευθύμης Ρεντζιάς. Ο Μάικ Μπατίστ, αφού ευχαρίστησε θερμά τους τρεις τελευταίους για την πρόσκληση τους, μίλησε για το έργο που γίνεται στο Triple Crown Basketball και έστρεψε την προσοχή του στους νεαρούς αθλητές δηλώνοντας…

«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία να μάθετε να παίζετε το παιχνίδι και να το αγαπήσετε. Αυτό που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά (σ.σ Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς) είναι κάτι ξεχωριστό και είμαι πολύ περήφανος που είμαι σήμερα μαζί σας».

Στη συνέχεια αν και ο Junior Μάικ Μπατίστ ήθελε να κλέψει την δόξα από τον πάτερα του, ο σταρ του Παναθηναϊκού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές…

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την πρώτη του επαφή με το μπάσκετ δήλωσε: «Ξεκίνησα σε ηλικία πέντε χρόνων στην αυλή του σπιτιού μου με τον αδερφό μου, η πρώτη μου μπάλα ήταν δώρο των γονιών μου και μετά από πάρα πολλές ώρες προπόνησης είμαι σήμερα εδώ μπροστά σας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Όταν ερωτήθηκε για την φετινή κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό απάντησε: «H Ευρωλίγκα είναι η πιο δύσκολη και σκληρή διοργάνωση της Ευρώπης. Είναι απίστευτο συναίσθημα να βρίσκεσαι στην κορυφή της Ευρώπης. Επίσης είμαι πάρα πολύ περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί τρεις φορές στην κορυφή και συνολικά έξι».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την ζωή στην Ελλάδα σχολίασε: « Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έκανα την επιλογή να έρθω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό πριν οχτώ χρόνια. Περνάω πάρα πολύ όμορφα όταν βρίσκομαι εδώ είναι πλέον σαν το σπίτι μου. Ακόμη και τις μέρες που δεν έχουμε προπόνηση η ζωή εδώ είναι πολύ ευχάριστη».

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν μετάνιωσε που δεν επέστρεψε στο NBA δήλωσε: «Καθόλου, τα πρώτα χρόνια που ήρθα στον Παναθηναϊκό το σκεφτόμουνα όμως περνώντας ο καιρός βρήκα ακριβώς ότι έψαχνα και όπως σας είπα και πριν η Ελλάδα πλέον είναι σαν το σπίτι μου».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και αν πιστεύει ότι θα τον κέρδιζε σε παιχνίδι 1on1 σχολίασε: «Ο Δημήτρης είναι ένας καταπληκτικός παίχτης που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Μαζί δουλεύουμε πολλές ώρες στην προπόνηση και πέρα από την συνηθισμένη. Ο καθένας μας γνωρίζει τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του άλλου και προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώσουμε την συνεργασία μας. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες μου και πιστεύω ότι θα τον κέρδιζα» (είπε γελώντας)

Όταν ερωτήθηκε για το αν πιστεύει πως θα μπορούσε να κερδίσει σε 1on1 τον Φραγκίσκο Αλβέρτη δήλωσε: «Όχι, δεν μπορείς να κερδίσεις τον μύθο» (και το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα!).

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, για πόσα χρόνια θα επιθυμούσε να αγωνίζεται ακόμα και αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Το συμβόλαιο μου λήγει του χρόνου το καλοκαίρι όπου συμπληρώνω και εννέα χρόνια στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσο χρόνια ακόμα θα ήθελα να αγωνίζομαι, είμαι τριάντα τρία και του χρόνου τριάντα τέσσερα. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να παίζεις τόσο ανταγωνιστικό μπάσκετ κάθε χρόνο το σώμα του αθλητή καταπονείται ακόμα περισσότερο. Όσο μπορώ και όσο αντέχω θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Θα το ήθελα πολύ να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό».

Όταν ερωτήθηκε για τον αν θα σκεφτόταν να πάει στον Ολυμπιακό απάντησε: «Χωρίς να δείχνω έλλειψη σεβασμού προς τους παίχτες του Ολυμπιακού δεν θα ήθελα. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, είμαι χαρούμενος και περήφανο μέλος της και δεν θα επέλεγα να πάω. Πάντως ο Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Κάθε φορά που παίζουμε γίνονται συναρπαστικά παιχνίδια και είναι κάτι ιδιαίτερο που περιμένω κάθε χρόνο».

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: «Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που ίσως οι περισσότεροι δεν το γνωρίζετε. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του ο Mike αγωνιζόταν στην θέση τρία, όμως οι προπονητές του άλλαξαν θέση σε power forward και μετά από χρόνια έγινε αν όχι ο καλύτερος από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Αυτό σας το λέω για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η δουλειά του προπονητή».

Οι ιδρυτές ευχαρίστησαν θερμά τον καλεσμένο τους και τόνισαν πως η συνέχεια του 3ου Triple Crown Basketball Summer Camp θα είναι εξίσου εντυπωσιακή κρύβοντας και άλλες εκπλήξεις στους νεαρούς αθλητές προσφέροντας τους την απόλυτη μπασκετική εμπειρία!



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved