«Το άξιζε ο Παναθηναϊκός»

«Το άξιζε ο Παναθηναϊκός»

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα παιδιά τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον Κώστα Χατζηχρήστο που βρέθηκαν σήμερα (21/6) στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Καταρχάς και εγώ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας, και θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ που με ξανακαλέσατε. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν τόσα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. Όμως θα πρέπει όπως προπονείστε σκληρά στο γήπεδο να διαβάζετε και να αφιερώνετε και χρόνο στο σχολείο σας. Βλέπω πολλούς καλούς προπονητές γύρω μου και μια μεγάλη ευκαιρία για σας αλλά και για το μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μέλλον είναι φωτεινό» ενώ στην συνέχεια οι νεαροί επίδοξοι αστέρες του μπάσκετ τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις…

Αναλυτικά οι απαντήσεις του σέντερ της Μακάμπι στις ερωτήσεις των νεαρών καλαθοσφαιριστών:

Για τα συναισθήματα του για την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Να σας πω την αλήθεια περίεργα, δεν ήμουνα έτοιμος και δεν το περίμενα. Όμως έπρεπε να βρω τη δύναμη να βελτιωθώ, να ωριμάσω και να απολαύσω το μπάσκετ και πιστεύω το κατάφερα».

Για το που θεωρεί ότι είναι καλύτερα να αγωνίζεται στην Ελλάδα ή στο Ισραήλ: «Μου αρέσει πάρα πολύ στο Ισραήλ πως ο κόσμος πλησιάζει την ομάδα και ο τρόπος που παίζαμε φέτος. Όμως δε συγκρίνεται με το να αγωνίζεσαι και να έχεις στο γήπεδο την οικογένεια σου και να ζεις το σπίτι σου».

Για την αίσθηση που του αφήνει η φετινή χρονιά και ο τελικός της Euroleague: «Είμαι πολύ χαρούμενος και έχω πολλές και ωραίες αναμνήσεις αν και θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν κατακτούσαμε το τρόπαιο. Όμως μας το στέρησε η ομάδα του Coach σας. (σ.σ κοιτάζοντας αγριεμένα τον Φραγκίσκο Αλβέρτη)».

Για τους τελικούς της Α1 και αν δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: «Δεν μπορώ να πω γιατί ο coach Αλβέρτης θα με κυνηγήσει (είπε αρχικά αστειευόμενος). Ο Παναθηναϊκός ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι και με την απουσία του Δημήτρη (σ.σ Διαμαντίδη) έδειξε ότι το άξιζε».

Για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Λιθουανία, την αντιμετώπιση που περιμένει από τις αντίπαλες ομάδες αλλά και την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από την εθνική ομάδα: «Υπάρχει λογική στην απόφαση του Δημήτρη να απουσιάσει από την εθνική γιατί για πολλά χρόνια αγωνίζεται συνεχώς χωρίς να έχει περιθώριο ξεκούρασης και αυτό καταπονεί ιδιαίτερα τον οργανισμό ενός αθλητή. Όποιοι και αν επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν την χώρα θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό, όπως κάνανε και τα παιδιά πριν από εμάς έτσι το ίδιο θα κάνουμε και εμείς με τη σειρά μας. Κανένα βράδυ δε θα είναι εύκολο και σίγουρα θα αρπάξω κάποιες αδέσποτες αλλά αυτό το άγχος και η αγωνία του κάθε αγώνα κάνουν το παιχνίδι ιδιαίτερα συναρπαστικό και ευχάριστο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε και να περάσουμε καλά».

Για το ποιόν θεωρεί τον καλύτερο παίχτη στην ομάδα του και ποιον σε όλο τον κόσμο: «Ο Τζέρεμι Πάργκο είναι ένας πάρα πολύ καλός παίχτης και χαίρομαι που τον γνωρίζουν ακόμα και οι μικρότεροι εδώ, σε όλο τον κόσμο θα έλεγα ο Nowitzki που πρόσφατα έγινε και πρωταθλητής με τους Dallas Mavericks. »

Για το νούμερο του παπουτσιού του: «51,5»

Για το αν ασχολείται και με άλλα αθλήματα: «Όταν ήμουν πιο μικρός έπαιζα ποδόσφαιρό με τον αδερφό μου, τώρα στον ελεύθερο μου χρόνο προτιμώ να διαβάζω και να παίζω σκάκι».

Για τους λόγους που τον έκαναν να μετακομίσει στο Ισραήλ: «Πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε ο προπονητής μου, (σ.σ Ντέιβιντ Μπλατ) που μου εξήγησε το πλάνο του. Επίσης ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα για τους αθλητές είναι να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και φέτος αυτό φάνηκε».

Για το πότε ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ ο σέντερ της Μακάμπι απάντησε  «Στα δώδεκα»  ενώ σε εκείνο το σημείο τον λόγο τότε πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου που είπε «Ο Σοφοκλής έχει αγωνιστεί στην Α1 σε ηλικία 15,5 ετών στοιχείο που τον κάνει τον μικρότερο πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία, και ο δεύτερος μικρότερος ποιος ξέρει να μου πει ποιος είναι». Για να πάρει απάντηση από έναν νεαρό αθλητή «εσείς» και το κοινό ξεσπά σε γέλια...

Ο Κώστας Χατζηχρήστος από την πλευρά του μίλησε στους νεαρούς αθλητές για την σημασία της σωστής προπόνησης και τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν ένα πρόγραμμα. Στη συνέχεια παρουσίασε με την βοήθεια νεαρών εθελοντών κάποιες καινοτόμες και πρωτοποριακές ασκήσεις με σύγχρονο εξοπλισμό που εφαρμόζει ο ίδιος στους επαγγελματίες αθλητές που συνεργάζεται αναλύοντας γιατί αυτά τα μηχανήματα βοηθάνε τον αθλητή να καταλάβει σε ποιον τομέα θα πρέπει να βελτιωθεί δηλώνοντας:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι και πάλι εδώ, βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί που βρέθηκαν και τα Χριστούγεννα στο Skills Camp και αυτή η συνέπεια που δείχνετε στο μέλλον θα σας βοηθήσει σε ότι και αν κάνετε. Αυτό που ήθελα να σας πω χωρίς να σας κουράσω, είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να προσπαθείτε να γίνεστε καλύτεροι, ποτέ μην αποδεχτείτε την μετριότητα στη ζωή σας σε ότι και αν κάνετε. Κάποτε μου είπαν ότι ο μέτριος είναι ο καλύτερος από τους χειρότερους και ο χειρότερος από τους καλύτερους. Κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Είστε τυχεροί που είστε εδώ με αυτούς τους προπονητές, κοιτάξτε να το επωφεληθείτε και σας εύχομαι να περάσετε ένα ωραίο καλοκαίρι».

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις οι ιδρυτές ευχαρίστησαν θερμά τους καλεσμένους τους και τόνισαν πως η συνέχεια του 3ου Triple Crown Basketball Summer Camp θα είναι εξίσου εντυπωσιακή κρύβοντας και άλλες εκπλήξεις στους νεαρούς αθλητές προσφέροντας τους την απόλυτη μπασκετική εμπειρία!



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved