Διαμαντίδης: «Ποτέ στον Ολυμπιακό»

Διαμαντίδης: «Ποτέ στον Ολυμπιακό»

Ποτέ δεν θα φορούσε τα «ερυθρόλευκα» ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όπως τόνισε με δηλώσεις του στο περιθώριο του 6 Stars Basketball Camp που διοργανώθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε στο sportsioannina.gr για την Ευρωλίγκα, για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Δημήτρη δύο πρωταθλήματα φέτος, Πρωτάθλημα Ευρώπης, Πρωτάθλημα Ελλάδας, τι τίτλο θα έβαζες στη φετινή χρονιά;

«Δεν θα έβαζα κάποιον συγκεκριμένο τίτλο. Απλά αυτό που μένει για μας είναι η χαρά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ευρώπης και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που μένει είναι η ευτυχία».

-Τη χρονιά αυτή ποιο θεωρείς ότι ήταν το καλύτερο σου παιχνίδι;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παιχνίδι. Για μένα αυτό που μετράει και έχει σημασία όπως και για όλα τα παιδιά που παίζουν στον ΠΑΟ είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο παιχνίδι. Σαφώς και όταν φτάσεις σε έναν τελικό στην Ευρωλίγκα θέλεις να κερδίσεις».

Πως τον βλέπεις τον ανταγωνισμό στην Ευρωλίγκα και στην Ελλάδα;

«Το επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι τέτοιο που όλες οι ομάδες είναι ποιοτικές και έχουν πολύ καλούς παίκτες. Και έτσι για κάθε ομάδα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα αν εξαιρέσεις δύο-τρεις ομάδες που είναι σε ένα καλό επίπεδο, όλες τις άλλες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός τις περνάνε. Σαφώς μαζί με τον Ολυμπιακό είμαστε σε υψηλό επίπεδο και ειδικά φέτος οι ομάδες δεν είχαν κάποια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ήταν θέμα ημέρας, θέμα τύχης. Ο κύριος συναγωνισμός είναι με τον Ολυμπιακό και έτσι είναι ένα πρωτάθλημα που δεν έχει και τόσο μεγάλη αίγλη».

-Ποιο ήταν το στοιχείο που έκρινε τον τίτλο στην Ελλάδα;

«Σε μία σειρά τελικών αυτό που είναι σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας. Εμείς από τη στιγμή που πήραμε το πρώτο παιχνίδι σίγουρα για μας ήταν πιο εύκολο».

-Από όλους τους τίτλους που κατέκτησες, ποιος σε ευχαρίστησε περισσότερο;

«Όλοι οι τίτλοι έχουν τη χαρά τους και την ευτυχία που νιώθεις. Αλλά ο ποιο σημαντικός ήταν με τη φανέλα της εθνικής ομάδας το 2005 με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού».

-Και μία και η κουβέντα για την εθνική, αν και εσύ έχεις δηλώσει ότι έχεις τελειώσει με το αντιπροσωπευτικό, πως τα βλέπεις τα πράγματα ενόψει Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας;

«Κοίταξε είναι πολύ νωρίς ακόμη να πω. Τα παιδιά είναι σε περίοδο ξεκούρασης. Η εθνική ομάδα σε γενικές γραμμές πάντα είναι σε υψηλό επίπεδο και έχει καλούς παίκτες άσχετα αν έχει απουσίες ή όχι. Θεωρώ ότι τα παιδιά εκεί θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Όλοι όσοι έχουμε παίξει με την Εθνική είτε φέραμε διακρίσεις είτε όχι δώσαμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό».

-Γιατί δεν βλέπουμε πολλούς Έλληνες στο ΝBA; Γιατί βλέπουμε παίκτες σαν το Ρούμπιο και όχι Έλληνες που είναι αποδεδειγμένα ικανοί;

«Είναι νομίζω θέμα συγκυριών. Δεν είναι απόλυτο ότι θα πας στο NBA και θα παίξεις κατευθείαν. Πάντως δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια επιλέγουν τους παίκτες».

-Ποιον άνθρωπο θα ήθελες να ευχαριστήσεις που σε βοήθησε στην καριέρα σου;

«Πολλοί άνθρωποι με έχουν βοηθήσει στην καριέρα μου. Πολύ μεγάλη βοήθεια μου προσέφερε ο Κώστας Πιλαφίδης. Αυτός με βοήθησε πολύ αλλά σαφώς υπήρχαν και άλλοι».

-Και μία ερώτηση που είναι της μόδας, θα φόραγες ποτέ την φανέλα του «αιώνιου»;

«Όχι δεν θα τη φόραγα (γέλια)!».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved