«Χαίρομαι που έρχομαι»

«Χαίρομαι που έρχομαι»

Στο Ρέθυμνο θα βρεθεί τις προσεχείς ημέρες ο σέντερ του Παναθηναϊκού Ίαν Βουγιούκας για να λάβει μέρος στο 1ο Streetball 2Χ2.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους «πράσινους» μίλησε στον Ρέθυμνο Σπορ Fm 103,3. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ίαν είναι ξεχωριστή η χαρά για όλους τους Ρεθυμνιώτες που θα βρίσκεσαι κοντά μας σε λίγες ημέρες από τώρα. Ο κόσμος της πόλης όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν να σε ξεχάσει…

«Κι εγώ δεν ξεχνώ αυτούς τους φιλάθλους μα ούτε και την πόλη. Στο Ρέθυμνο αλλά και στα Χανιά, κατεβαίνω κάθε χρόνο αφού έχω καλούς φίλους και συνδυάζω την παρέα, τις διακοπές μου με τα όμορφα μέρη εκεί».

- Φανταζόμαστε πως αναμέτρηση τύπου «2 εναντίον 2» σε ανοικτό χώρο, θα έχεις κάποια χρόνια να δώσεις.

«Στην Αμερική, δεν είχα την ευκαιρία να παίξω αν και το έζησα από κοντά το συγκεκριμένο θέαμα. Εκείνο τον καιρό, ούτως ή άλλως, αγωνιζόμουν με το κολέγιο, (Σεντ Λιούις) ωστόσο από μικρός και ‘γω θυμάμαι τον εαυτό μου να επιδίδομαι σε μονομαχίες ανάλογου τύπου «2 εναντίον 2».

Θα έχει ενδιαφέρον από τη στιγμή που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ με τον φίλο μου και πρώην συμπαίκτη μου από τον Ολυμπιακό, τον Μανώλη Παπαμακάριο».

- Το τουρνουά περνάει και μηνύματα καθώς θα έχεις πληροφορηθεί, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για αγορές σε είδη ανάγκης για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό σχολείο…
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα έρθω στο Ρέθυμνο μα πολύ περισσότερο χαίρομαι για τον λόγο που αναφέρατε. Τέτοια κινήσεις μου δίνουν περισσή χαρά. Αυτά τα παιδιά είναι που χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας».

- Πως σου φαίνεται ότι θα αγωνιστείτε στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη σε μια πόλη την γνωρίζεις και σε γνωρίζει πολύ καλά;
«Θα είναι μια νέα εμπειρία για μένα. Είναι καλό που θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με παιδιά διαφορετικής «συχνότητας» όσον αφορά το μπάσκετ. Το γεγονός όμως ότι από αυτή την εκδήλωση θα αντληθούν κάποια χρήματα για τα Ειδικά σχολεία, είναι πολύ σημαντικό».

- Η βελτίωσή σου σε υψηλό επίπεδο ήταν ραγδαία. Το 2007-08 που ήρθες στο Ρέθυμνο για να αγωνιστείς με τον ΑΓΟΡ, αναδείχθηκες «ρούκι» της χρονιάς! Τρία χρόνια μετά, ο ΑΓΟΡ, ανεβαίνει ξανά κατηγορία κι αυτή τη φορά, θα έρθεις ως αντίπαλος…

«Ναι. Είχα μια πολύ καλή χρονιά στο Ρέθυμνο παρ’ ότι στο τέλος, δεν στέφθηκε η προσπάθεια της ομάδας από επιτυχία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν παρακολουθούσα την πορεία των παιδιών κι ειλικρινά, χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι από τη νέα περίοδο θα βρίσκεται στην Α1».

- Η ζωή σου πήρε άλλους αγωνιστικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Τελικά τι ήταν πιο δύσκολο για σας που ζήσατε από κοντά την προσπάθεια σε Ευρώπη και Ελλάδα, η κατάκτηση της Ευρωλίγκα ή αυτή του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Κοίτα, όταν παρακολουθείς από μικρός την Ευρωλίγκα, θέλεις να συμμετάσχεις και συ σ’ έναν σύλλογο που φτάνει μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου. Το έζησα από κοντά και η χαρά ήταν πολύ μεγάλη. Επειδή όμως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν, ίσως δεν έχουμε καταλάβει τί πραγματικά καταφέραμε φέτος, ιδίως εμείς που θεωρηθήκαμε «νέοι» στην ομάδα. Είναι κάτι όμως που αναμφίβολα, θα κατανοήσουμε την αξία του πολύ περισσότερο, σε λίγα χρόνια από τώρα και θα αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχαμε δύσκολο έργο μπροστά μας. Τα καταφέραμε γιατί την κατάλληλη στιγμή –όπως με την Μπαρτσελόνα, έτσι και με τον Ολυμπιακό- ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο. Οι διαφορές των δύο ομάδων ήταν μικρές και σίγουρα επρόκειτο για δύο δυνάμεις που έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο του μπάσκετ.

- Από «στιγμή σε στιγμή» ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός (Ηλίας Ζούρος) αναμένεται να ανακοινώσει τους παίκτες που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ. Θεωρείς ότι θα είσαι μέσα στην τελική 12αδα (θα υπάρξουν κάποια φιλικά στην Λιθουανία);

«Το εύχομαι αλλά και το πιστεύω. Ποιος δεν θέλει να βρίσκεται μαζί με την Εθνική σ’ ένα τόσο μεγάλο ραντεβού; Την υγειά μας να έχουμε κι όλα τα άλλα έρχονται…».



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved