«Φυλακισμένες οι ομάδες»

«Φυλακισμένες οι ομάδες»

Η απεμπλοκή των ελληνικών ομάδων από το παρελθόν τους είναι μονόδρομος για την πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ, σύμφωνα με το Βασίλη Οικονομίδη.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μίλησε στο Sentra FM 103.3 για τις ομάδες της Α1 που «πληρώνουν το παρελθόν τους κι αυτό είναι το πρόβλημα για το μέλλον», για τη σημερινή (20/06) κρίσιμη γενική συνέλευση, τα όσα ακούγονται για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αλλά και το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι θέσεις της χώρας μας στην Ευρωλίγκα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ: «Θα γίνει ο οικονομικός απολογισμός, εφόσον βγει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, που θα έπρεπε να έχει ήδη βγει, θα γίνει και η επικύρωση της βαθμολογίας και φυσικά θα ψηφίσουν οι ομάδες για τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, που είναι πολύ σημαντική, αφού αφορά τις επόμενες τρεις χρονιές».

Για τα όσα ακούγονται για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ: «Προσωπικά πιστεύω πως αυτές οι διαρροές δεν υπάρχουν, είναι τι θέλει ο καθένας να ακούσει. Κανείς δεν ξέρει τίποτα, οι αντιδράσεις είναι άστοχες. Προσωπικά, δεν ξέρω γιατί ακούγονται όσα ακούγονται. Δεν ξέρουμε ούτε καν εμείς. Όλα αυτά είναι φήμες και τίποτα παραπάνω. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε ζητήσει να εκδοθεί επιτέλους αυτή η απόφαση, επειδή δεν μπορούμε να επικυρώσουμε την κατάταξη. Είναι μια κατάσταση που όσο παρατείνεται δεν ευνοεί κανέναν. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτό, να ξεκινήσει και ο προγραμματισμός της νέας περιόδου».

Για την πρόταση του ΟΠΑΠ: «Η πρόταση που έχει κατατεθεί είναι για τις 12 ομάδες, σύμφωνα με επιθυμία της ΟΠΑΠ ΑΕ. Με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θέλει να κάνει ξεχωριστή συμφωνία η εταιρία, που θα αφορά πολλά ακόμα που δεν απασχολούν τις άλλες ομάδες. Η πρόταση είναι ικανοποιητική, δίνει περισσότερα λεφτά από την προηγούμενη και είναι τριετίας, με αυξητική προοπτική».

Για τα τηλεοπτικά: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση. Επιθυμία μας είναι να κλείσουμε και αυτό το θέμα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι. Εξετάζουμε όλες τις λύσεις, απλώς είναι πολύ ρευστή η κατάσταση. Χρειάζονται προσεκτικά βήματα. Θέλουμε μια συμφωνία που να ικανοποιεί τις ομάδες, τηρουμένων των αναλογιών».

Για το επίπεδο της Α1: «Έχουμε ζητήσει, για να μην είμαστε μόνο στις διαπιστώσεις ότι βούλιαξε το μπάσκετ, να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ακόμα και οι δημοσιογράφοι. Έχω την ελπίδα πως θα κάνουμε κάποια βήματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα του πρωταθλήματος. Οι ομάδες πληρώνουν το παρελθόν τους κι αυτό είναι το πρόβλημα για το μέλλον. Οι ομάδες είναι φυλακισμένες. Κάποιοι λένε να μείνουν λιγότερες ομάδες, αλλά είναι μια προοπτική που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα, πριν ανακοινώσουμε το οτιδήποτε. Αλλιώς θα μιλάμε για πυροτεχνήματα. Πρέπει πρώτα να δούμε την οικονομική κατάσταση των ομάδων, να δούμε πώς μπορούν να απεμπλακούν από το παρελθόν τους. Είναι κάτι που θέλει τη βοήθεια όλων».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση να βγει και τέταρτη ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα: «Ως χώρα θα έπρεπε να δικαιούμαστε μία παραπάνω θέση, αυτή που χάθηκε στη Ρώμη πριν από δύο χρόνια, πάντα με την υπαιτιότητα των ελληνικών ομάδων. Είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη πως ενώ είμαστε δυνατοί αγωνιστικά, δεν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Θεωρώ πως η wild card θα πάει στην Τουρκία, για πολλούς λόγους. Πιστεύω, όμως, πως είναι δυνατό να μας δοθεί ο προκριματικός όμιλος. Νομίζω πως είμαστε σε θετική κατεύθυνση να διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη».



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved