Χαραλαμπίδης: «Αποτύχαμε!»

Χαραλαμπίδης: «Αποτύχαμε!»

Ο Άρης δεν κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που σημαίνει ότι απέτυχε, όπως τονίζει ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Ο έμπειρος γκαρντ του Άρη μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» και τόνισε αναλυτικά: «Ο στόχος ήταν συγκεκριμένος, δεν επιτεύχθηκε, άρα αποτύχαμε. Οι λόγοι είναι πολλοί, σε σημείο να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Η ομάδα είχε πολλές αλλαγές από επίπεδο προπονητή, παικτών... Έγιναν προσθήκες παικτών που έπρεπε να πάρουν ένα κομμάτι του παιχνιδιού και να το ενστερνιστούν.

Ακούγεται εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει δύο-τρεις μήνες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Βλέποντας πλέον πιο ψύχραιμα την κατάσταση, υπήρξε ένας συνδυασμός πραγμάτων, αφού κι εμείς οι παίκτες αγωνιστικά δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών. Δεν παίξαμε μπάσκετ που αποδεδειγμένα μπορούμε».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Η επιλογή του Σαρόν Ντρούκερ ήταν κακή βάσει του τρόπου λειτουργίας του;
«Δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Ολοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αν η ομάδα έπαιζε εκπληκτικό μπάσκετ και έφευγε ο προπονητής, όλοι θα αναρωτιόντουσαν τους λόγους. Στον κόουτς στοίχισε και το γεγονός ότι ήμασταν εκτός στόχων στο πρωτάθλημα».

- Το γεγονός ότι οι προπονήσεις επί Ντρούκερ δεν λειτουργούσαν περισσότερο από μια ώρα, κόστισε;
«Επειτα από τόσα χρόνια στο μπάσκετ, πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω. Εχω δει να λειτουργεί σε κάποιες ομάδες και έχω υπάρξει μάλιστα σε κάποιες. Εκ του αποτελέσματος δεν λειτούργησε».

- Τελικά, τι κόστισε στον Αρη; Προσωπικά νιώθεις ικανοποιημένος από τη δική σου (συνολική) απόδοση;
«Επί του προσωπικού, όχι. Θεωρώ ότι κόστισαν δύο πράγματα. Κατ' αρχάς, άργησα να μπω στην προετοιμασία της ομάδας και δεύτερον, η ομάδα έπαιζε με έναν τρόπο από την αρχή που δεν βοηθούσε παίκτες στο δικό μου στιλ ή σαν τον Χατζηβρέττα».

- Το πλάνο περιλάμβανε μπόλικη ατομική πρωτοβουλία...
«Αυτό είναι αλήθεια, αλλά στην αρχή δεν είχαμε πει κάτι τέτοιο. Δεν είπαμε δηλαδή ότι θα βασιστούμε, για παράδειγμα, στην ατομική πρωτοβουλία του Τάκερ. Επί της ουσίας όμως αυτό έγινε και κατά κάποιον τρόπο ευνούχισε τη διάθεση και την προσπάθεια του συνόλου. Μπορεί σε κάποιες ομάδες να λειτουργήσει η ατομική πρωτοβουλία, όχι όμως σε όλες».

- Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αρη;
«Αγωνιστικά, ναι. Ενώ στην ομάδα βρέθηκαν παίκτες με μεγάλη ποιότητα και αξιοζήλευτο ρόστερ, μπήκαμε σε μια διαδικασία να κερδίζουμε με ατομική πρωτοβουλία. Αυτό σε βάθος χρόνου αποτυγχάνει. Μπορεί να κερδίσεις ένα-δυο παιχνίδια, αλλά χάνεις τις ισορροπίες και μοιραία έρχεται η αγωνιστική αστάθεια».

- Και στις 14 Φεβρουαρίου ανέλαβε ο Λευτέρης Σούμποτιτς...
«Ηταν μια δύσκολη περίοδος. Κάποιοι παίκτες έψαχναν να βρουν τους εαυτούς τους, άλλοι πάλι σκέφτονταν ότι θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο συμβόλαιο σε άλλη ομάδα. Δεν ξέρω αν ψυχολογικά η ομάδα ήταν κατεστραμμένη, αλλά σίγουρα δεν ήταν καλά».

- Τι άλλαξε;
«Πολλά. Αν κάποιος ήξερε το πώς λειτουργούσε η ομάδα και έβλεπε τον τρόπο λειτουργίας της την πρώτη εβδομάδα, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Είχαμε την ατυχία να παίξουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μιας καλής ομάδας όπως η Γκέτινγκεν. Καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια, δεν ήρθε το αποτέλεσμα και αυτό μας έριξε. Ηταν μια κακή συγκυρία.

- Και τι έφταιξε;
«Υστερα από ένα σημείο θα έλεγα ότι πάψαμε να είμαστε συνεπείς στην αγωνιστική προσπάθεια στο κάθε δευτερόλεπτο. Χάναμε πράγματα σε επίθεση και άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χειροτερεύουν οι εμφανίσεις μας».

- Η κόντρα που δημιουργήθηκε μεταξύ της διοίκησης με τον Super 3 λόγω της επιλογής του Σούμποτιτς, επηρέασε την ομάδα;
«Στην αρχή δεν το πιστέψαμε. Σχολιάστηκε στα αποδυτήρια, αλλά έπειτα από μια-δυο ημέρες ήμασταν υποχρεωμένοι να την ξεχάσουμε, γιατί έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι κι αυτό θα στοίχιζε στην ομάδα».

- Υπάρχει κάτι θετικό στην όλη χρονιά;
«Αν πρέπει σώνει και καλά να βρούμε ένα θετικό, ίσως είναι το γεγονός ότι στα μέσα της περιόδου η ομάδα ήταν εκτός πλέι οφ, τερμάτισε 4η και διεκδίκησε την 3η θέση σε 5ο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου».

- Θα μπορούσατε να είχατε κατακτήσει την 3η θέση στον τέταρτο αγώνα στο Αλεξάνδρειο. Ηταν θέμα άγχους;
«Το άγχος φαίνεται στην επίθεση. Οταν μια ομάδα σκοράρει 80 πόντους, σημαίνει ότι δεν έχει άγχος. Χάσαμε καθαρά λόγω της άμυνας. Αυτό ήταν όμως το παιχνίδι μας. Οπως και στους προηγούμενους αγώνες, ρισκάραμε σε κάποια κομμάτια στην άμυνα. Στα προηγούμενα μας βγήκε, στον τέταρτο αγώνα δεν μας βγήκε το ρίσκο».

- Ο Αρης ουδέποτε κατάφερε να βρει χημεία. Στατιστικά, την τελευταία διετία, από την τεχνική ηγεσία πέρασαν πέντε προπονητές και φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας 35 διαφορετικοί παίκτες...
«Πέντε προπονητές σημαίνει πέντε διαφορετικές φιλοσοφίες. Κι αν οι αλλαγές γίνονται ανά τρεις-τέσσερις μήνες, τότε σημαίνει ότι οι παίκτες θα πρέπει να μαθαίνουν γρήγορα. Οι ομάδες δεν χτίζονται σε έναν-δυο μήνες, ενδεχομένως ούτε σε μια χρονιά. Ο προγραμματισμός πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει έναν βασικό κορμό και συγκεκριμένο πλάνο».



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved