Εξώδικο στους πέντε

Εξώδικο στους πέντε

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τον Πανιώνιο, αλλά η διοικούσα επιτροπή εξακολουθεί να μην τακτοποιεί τις οικονομικές οφειλές της.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Νίκος Κακκαβάς, παραδέχθηκε στην εφημερίδα «Sportday» πως έχει ήδη σταλεί εξώδικο στους Κουτελάκη, Θεοδωρίδη, Αβραντίνη, Γαλλή και Δημητρίου: «Πέρα από τις συναντήσεις με την πενταμελή επιτροπή, τους έχει σταλεί κι ένα εξώδικο. Εξώδικο στο οποίο αναφέρεται τι έχουμε συμφωνήσει, ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους, τι πρέπει να γίνει με τις εγγυητικές επιταγές, οι οποίες πλέον θα ενεργοποιηθούν. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και σίγουρα δεν πρέπει να φθάσουμε στα όρια της εκμετάλλευσης. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Θα οδηγηθούμε σε δικαστική εμπλοκή με μέλη του Πανιωνίου που έχουν δείξει ότι αγαπούν την ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους. Αυτά τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί θα οδηγήσουν τον Πανιώνιο σε απαξίωση. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Λιανό αν η ομάδα θα είναι από δω και πέρα σε άλλο επίπεδο». Είπε ακόμα…

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας για την αποπληρωμή των χρεών: «Υπογράφτηκε μια σύμβαση με δύο κομμάτια. Ένα αφορούσε τα χρέη προς τους παίκτες κι ένα τις οφειλές προς τρίτους. Το χρέος ήταν περίπου 1.200.000 ευρώ. Με την αξιοπιστία του Λιανού πιστεύαμε ότι το ποσό θα πέσει κοντά στις 800.000. Με τον Ηλία να πληρώνει το 1/3, ενώ δεν είχε καμία υποχρέωση να το κάνει αυτό, και τα μέλη της επιτροπής να πληρώνουν τα υπόλοιπα. Ο Λιανός μπήκε μπροστά για να βοηθήσει, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει συνέπεια από τα πέντε μέλη της επιτροπής. Είχαν υποσχεθεί δημόσια ότι το καλοκαίρι του 2010 θα είχαν πληρώσει όλα τους τα χρέη. Ο Ηλίας τους χτύπησε κατά τη διάρκεια της θητείας τους πολλές φορές το καμπανάκι, ότι δεν λειτουργούν σωστά. Κορυφαίο παράδειγμα ήταν να δώσει ο Πανιώνιος αντάλλαγμα στον Ηλυσιακό για να πάρει τον Αθηναίου. Ήταν από τα σημεία που υψώθηκαν οι τόνοι μεταξύ τους. Είχαν την άποψη πως ό,τι κάνουν, στο τέλος θα το πληρώσουν, ή ότι τέλος πάντων πρόκειται για μια επένδυση που θα αποδώσει. Κάτι σεβαστό, εκεί δεν μπορείς να πεις τίποτα. Η επιθυμία να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ομάδας σαν ένα δέλεαρ για την επιστροφή του Λιανού οδήγησε σε υπέρβαση του προϋπολογισμού. Φθάσαμε στο καλοκαίρι του 2010. Και αντιμετωπίζουμε -με την επιστροφή του Λιανού στον Πανιώνιο- ένα μεγάλο έλλειμμα (1.200.000 ευρώ). Οι λύσεις ήταν δύο: ελάτε και πληρώστε τα ή συνεχίστε αν θέλετε στη διοίκηση. Ετέθη το θέμα ότι δεν μπορούν και ότι θέλουν τη βοήθεια του Λιανού. Για να μην απαξιωθεί ο Πανιώνιος, ο Ηλίας έφθασε σε συμβιβασμό. Αντί να πει πληρώστε τα όλα, είπε ότι θα συμμετέχω κι εγώ στο έλλειμμα της διαχειρίσεώς σας. Κάνουμε συμφωνητικό. Μία σύμβαση που αφορούσε, όπως ανέφερα, δύο άξονες οφειλών. Ο Ηλίας, για να διευκολύνει τα πράγματα στο κομμάτι των παικτών, που είναι περίπου 600.000 ευρώ, είπε ότι συμμετέχω. Στο συμφωνητικό αναφέρεται ότι οι πέντε δίνουν 350.000 και τα υπόλοιπα ο Λιανός. Προς τους τρίτους, όμως, αναφέρεται πως την αποκλειστική ευθύνη την έχει η επιτροπή. Παραβιάσθηκε, όμως, η συμφωνία. Ο Λιανός πλήρωνε για τους τρίτους και για τους παίκτες. Και βεβαίως για την ομάδα που έτρεχε την περίοδο 2010-2011. Έφτασε στο σημείο να έχει βάλει από την τσέπη του σε ένα χρόνο 800.000 ευρώ. Δεν είναι Λάτσης ή Βαρδινογιάννης. Ο Πανιώνιος συν τοις άλλοις είναι ζωντανός οργανισμός. Έτσι, για να λειτουργήσει η ομάδα, έπρεπε ο Λιανός να πληρώνει υποχρεώσεις προς τρίτους».

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το χρέος: «Είμαι 15-16 χρόνια στον Πανιώνιο, είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο. Οι προσφυγές στη FIBA αυξάνουν το ύψος των απαιτήσεων και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Στο ερώτημα που τίθεται «τι γίνεται τώρα;», η απάντηση είναι «αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα, αλλά σε προοπτική τριών ετών και με επιπλέον συνεισφορά του Λιανού». Η οφειλή προς τον Καλαμπόκη περιλαμβάνεται όχι στη λίστα για τους τρίτους. Μία λίστα που την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η επιτροπή. Είναι ιδιαίτερα στενόχωρη αυτή η κατάσταση μεταξύ προσώπων που αποδεδειγμένα αγαπούν τον Πανιώνιο και πρέπει να φθάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση, η οποία να διασφαλίζει τη συνέχεια του μπασκετικού Πανιωνίου».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved