Μπουρούσης: «Ποτέ στον ΠAO»

Μπουρούσης: «Ποτέ στον ΠAO»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Μπουρούσης σε ομιλία του στη σχολή δημοσιογραφίας «City Unity College».

Ο σέντερ του Ολυμπιακού τόνισε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στον Παναθηναϊκό, δήλωσε μετανιωμένος για τη δήλωσή του περί αποχώρησης από την Εθνική ομάδα, ενώ υπογράμμισε ότι όποιος προπονητής του Ολυμπιακού δεν παίρνει πρωτάθλημα θεωρείται αποτυχημένος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουρούση…

Για την Εθνική ομάδα είπε: «Όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπάω την Εθνική ομάδα. Και επίσης όλοι ξέρουν τι θυσία έκανα πέρσι και αγωνίστηκα με δική μου ευθύνη, παρότι τραυματίας. Φέτος θέλω να παίξω, αλλά δεν πρόκειται να το κάνω εάν δεν είμαι υγιής. Έχω πρόβλημα τραυματισμού και περιμένω τους γιατρούς να μου πουν τι πρέπει να κάνω. Σε μία εβδομάδα θα ξέρουμε εάν θα κάνω εγχείρηση και θα μείνω δυο μήνες εκτός δράσης ή συντηρητική αγωγή. Όσο για τη δήλωση που έκανα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, ότι δεν θα ξαναπαίξω στην Εθνική, ήταν λάθος μου, ήμουν φορτισμένος ψυχολογικά. Δεν έπρεπε να μπλέξω την Εθνική με τα συλλογικά. Από κει και πέρα επαναλαμβάνω ότι ήταν επίσης λάθος μου που έπαιξα πέρυσι στην Εθνική, ενώ είχα κατάγματα στο μετακάρπιο, ενώ δεν ήμουν 100% έτοιμος. Το πλήρωσα αυτό μέσα στη σεζόν με πολλούς πόνους και ενέσεις για να βγει η χρονιά».

Για το συμβόλαιό του: «Θέλω να τιμήσω και να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Υπάρχει ένας ειδικός όρος στο συμβόλαιο που επιτρέπει στον Ολυμπιακό, αν θέλει να με αφήσει ελεύθερο, να μου δώσει ένα ποσό ως αποζημίωση μέχρι τον Ιούλιο».

Για το ΝΒΑ: «Μου είχε δοθεί η ευκαιρία να πάω πριν από δυο χρόνια, αλλά ήθελα να μείνω για να πάρω πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει στο συμβόλαιό μου όρος ότι όποια ομάδα από το ΝΒΑ με θέλει να πληρώσει ένα buy out και να με πάρει. Αν μου ξαναδοθεί ευκαιρία θα πάω στο ΝΒΑ. Είναι πιο εύκολο να παίξεις στο ΝΒΑ παρά στην Ευρώπη, γιατί εκεί το βλέπουν περισσότερο ως σόου, χαβαλέ. Χάσεις – κερδίσεις, το ίδιο είναι. Πάντως, υπάρχει ρατσισμός με τους Ευρωπαίους. Οι Αμερικανοί προτιμούν να παίξει κάποιος δικός τους, παρά ένας Ευρωπαίος. Αυτό έγινε στην περίπτωση του Σπανούλη και του Φώτση. Ενώ ο Βασίλης και ο Αντώνης άξιζαν να παίξουν, δεν τους δόθηκαν ευκαιρίες και γι αυτό γύρισαν στην Ευρώπη».

Για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα , ωστόσο και πάλι είδαμε ότι σε κρίσιμα σημεία είχε βοήθεια από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Ο τίτλος, πάντως, κρίθηκε στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ με το τρίποντο του Φώτση και τις δικές μας άστοχες προσπάθειες στο 68-68. Γενικά θα έλεγα ότι φέτος έγιναν πολύ καλά παιχνίδια, μεταξύ δυο ομάδων που παρουσιάστηκαν ισοδύναμες. Απλώς σε μας μένει ένα παράπονο για το γεγονός ότι δεν μας αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά».

Για τα επεισόδια στη φυσούνα στον τέταρτο τελικό: «Είχαν μπει στο γήπεδο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κι έσκισαν την φυσούνα με μαχαίρι. Ο Δημήτρης (Διαμαντίδης), προσπάθησε να μας προστατέψει. Τι να κάνει όμως, ο κόσμος, όταν κάποιοι «κύριοι» από τα επίσημα καταριόντουσαν το παιδί του Σπανούλη; Γι αυτό το λόγο εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό, για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν με προσέγγισε, ούτε και πριν από ένα χρόνο που τελείωσε το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι αν είχε γίνει ή αν γίνει κάποια επαφή , εγώ είμαι ξεκάθαρος. Δεν θα πάω ποτέ στον Παναθηναϊκό. Ο Σπανούλης είναι διαφορετική περίπτωση. Ο Βασίλης είχε αποφασίσει να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Για τους δικούς του λόγους και σίγουρα όχι για τα λεφτά».

Για την «τιμωρία» του από τον Ιβκοβιτς: «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έμεινα ένα μήνα εκτός. Και λόγω τραυματισμού, φαντάζομαι, αλλά και για λόγους τακτικής μπορεί να πάρθηκε αυτή η απόφαση. Πάντως ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό. Δεν θέλω να πω περισσότερα τώρα για να μην πικράνω κανέναν. Σημασία έχει ότι γύρισα και όταν γύρισα έπαιξα πολύ καλά και τα έδωσα όλα για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για την κίνησή του στο φάιναλ φορ του Βερολίνου να δείξει με τα χέρια του «σε δέκα μέρες»  στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που τον έβριζαν καθ όλη την διάρκεια του μικρού τελικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα: «Για να μην κάνω κάτι άλλο χειρότερο και πιο προκλητικό, τους έδειξα ότι τα πούμε σε δέκα μέρες στα πλέι οφ. Όταν πέρασε ο Παναθηναϊκός στον τελικό, ήμουνα υπέρ του. Και πριν και μετά τον τελικό επικοινώνησα με τους συμπαίκτες μου στην Εθνική Διαμαντίδη, Σπανούλη, Τσαρτσαρή. Ετσι θα ήθελα να είναι κι αυτοί μαζί μας, εάν είχαμε προκριθεί εμείς στον τελικό. Όχι σαν κάποιους άλλους τότε παίκτες του Παναθηναϊκού, στο φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ, που χειροκροτούσαν την Μπανταλόνα στον τελικό με τον Ολυμπιακό κι χάρηκαν για τη νίκη της».

Για το αν προτιμάει πρωτάθλημα στην Ελλάδα ή Ευρωλίγκα: «Προτιμώ ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Είναι αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια. Από κει πρέπει να γίνει η αρχή για να χτιστεί μια νέα αυτοκρατορία του Ολυμπιακού».

Για τους αδερφούς Αγγελόπουλους υπογράμμισε: «Αγαπάμε τρελά τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ. Δεν βλέπουν ως επένδυση την ενασχόλησή τους με την ομάδα. Είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων σε αντίθεση με κάποιους άλλους προέδρους. Πάντως, δεν ξέρω κάτι για τις προθέσεις τους, αν θα μείνουν ή θα φύγουν. Αγοράζουν παίκτες γιατί θέλουν εδώ και τώρα το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει εδώ και χρόνια σταθερό κορμό, έναν προπονητή που είναι εκεί για 12 χρόνια και με λίγες και καλές προσθήκες διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Οι Αγγελόπουλοι έχουν αποδείξει ότι δεν μέτρησαν το οικονομικό κόστος για να φέρουν μεγάλους παίκτες στον Ολυμπιακό , ακόμη και από το ΝΒΑ».

Για τον Κρστιτς, που τον χτύπησε με την καρέκλα στο ματς Ελλάδας – Σερβίας για το τουρνουά Ακρόπολις: «Υπάρχει θέμα. Μου ζήτησε συγνώμη μετά το συμβάν στο ξενοδοχείο, αλλά δεν την δέχτηκα. Σε ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, δεν ξέρω τι θα έκανα. Μάλλον θα έφευγα ( γέλια)…Να ξεκαθαρίσω πάντως κάτι. Εκείνα τα επεισόδια δεν μας επηρέασαν στη μετέπειτα πορεία στο Μουντομπάσκετ. Πέρσι στην εθνική έφταιξε νομίζω το γεγονός ότι φορμαριστήκαμε πολύ νωρίς και μετά ξεφουσκώσαμε μέσα στους αγώνες».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Όποιος προπονητής και να έρθει στον Ολυμπιακό και χάσει το πρωτάθλημα, θεωρείται αποτυχημένος», αφήνοντας αιχμές για τον «Ντούντα».

Για την συμπεριφορά των παικτών στα αποδυτήρια: «Ο σεβασμός είναι διαφορετικός με τον Ίβκοβιτς. Αλλά και ο Γιαννάκης είναι καλός προπονητής».

Για την σύγκριση Γκάλη – Διαμαντίδη: «Άλλες εποχές, άλλο μπάσκετ, δεν μπαίνει θέμα σύγκρισης. Ο Γκάλης , βέβαια , ήταν κάτι άλλο».

Ποιοι τον βοήθησαν στην καριέρα του: «Με βοήθησαν οι προπονητές μου στην ΑΕΚ στα πρώτα μου βήματα. Από εκεί και πέρα, κάτι παίρνεις από τον κάθε προπονητή. Από συμπαίκτες, εκείνος που με βοήθησε περισσότερο ήταν ο Βούισιτς. Ο Νίκολα είναι και πολύ καλό παιδί».

Για τη νέα έδρα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να φύγει από το ΣΕΦ, να πάει σε πιο δυνατή έδρα, όπως το Ελληνικό, όπου κι εμείς και οι αντίπαλοι θα αισθανόμαστε τον παλμό της εξέδρας».

Για το ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλός του: «Αυτός που σε κερδίζει ( γέλια) . Εντάξει , ο Μπατίστ είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχω παίξει. Με πολύ καλή τεχνική και δυνατό παιδί».

Για τα ματς με τη Σιένα, ο Γιάννης Μπουρούσης: «Δεν αλλάξαμε την τακτική μας μετά το πρώτο ματς. Μετά την εύκολη νίκη μας , έπρεπε να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι για το σκληρό παιχνίδι της ιταλικής ομάδας. Όταν χάνεις ή  όταν αποκλείεσαι μετά από μια τέτοια σειρά αγώνων , τότε οι ευθύνες ανήκουν σε όλους. Φταίμε όλοι. Σε μια πραγματική ομάδα , χάνουν όλοι μαζί και κερδίζουν επίσης όλοι μαζί».

Για την εθνική ομάδα με τις πολλές απουσίες φέτος: «Ο καθένας παίρνει την απόφασή του και έχει τους λόγους του για να μην παίξει στην εθνική ομάδα. Όλοι την αγαπάμε αυτή την ομάδα και όλοι την πιστεύουμε. Η εθνική είναι πάνω από πρόσωπα. Με εμένα, χωρίς εμένα, με τον Διαμαντίδη, χωρίς αυτόν και ούτω καθεξής, η εθνική μπορεί να πετύχει. Όπως έγινε και στην Πολωνία… Φέτος θα γίνει μια νέα προσπάθεια, με νέο προπονητή και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά… Δεν έχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας με τους Ισπανούς, απλά είναι καλύτερη και πληρέστερη ομάδα, γι αυτό τα τελευταία χρόνια μας κερδίζουν. Πάντως το 2007, φτάσαμε πολύ κοντά να τους κερδίσουμε στον ημιτελικό και μάλιστα μέσα στην έδρα τους. Αν έλειπαν οι θεατρινισμοί τους τότε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved