«Βήματα με σοβαρότητα κι ευθύνη»

«Βήματα με σοβαρότητα κι ευθύνη»

Για τις εξελίξεις στον Άρη μίλησε ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Θανάσης Τζεβελέκης.

Ο ισχυρός άνδρας, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Μ' Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις». Αναφορικά με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου και τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό κομμάτι του Άρη ο κ. Τζεβελέκης τοποθετήθηκε ως εξής: «Θεωρώ ότι είναι μια στιγμή που όλες οι πλευρές, οι μέτοχοι, όσοι διοικούν και όσοι φιλοδοξούν να ασχοληθούν με τον Άρη, να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το όνομα του Άρη είναι πολύ μεγάλο και τα διοικητικά του δεν θα πρέπει  γίνονται σε δημόσιο διάλογο γιατί πολλές φορές αυτό δημιουργεί προβλήματα.

Τα προηγούμενα χρόνια από το πουθενά ανέλαβε η ΓΕΝΕΣΙΣ , από την ΓΕΝΕΣΙΣ η διοίκηση πέρασε στον Τζεβελέκη σε μια νύχτα και από τον Τζεβελέκη πέρασε στον Δαμιανίδη και στην ΣΑΡΙΣΑ . Νομίζω αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Θεωρώ ότι όποιος έχει ενδιαφέρον πρέπει τάχιστα να εμφανιστεί στην διοίκηση  και σ τους μετόχους και να αναπτύξει τι θέλει και τι μπορεί να κάνει. Εμείς θα κρίνουμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και εάν μπορεί να το κάνει. Η κουβέντα που πρέπει να γίνεται σήμερα στον Άρη είναι μόνο πως μπορεί ο Άρης να γίνει καλύτερος. Δεν είναι ώρα να μιλάμε δημοσίως για το πώς θα λυθούν τα διοικητικά, ποιος θα είναι ο προπονητής, ποιοι οι παίκτες γιατί ουσιαστικά όλα αυτά είναι άκυρα αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι πληγώνουν τον Άρη και την σοβαρότητα του

Κάνω έκκληση σε όσους ενδιαφέρονται για τα πράγματα και είναι λογικό αλλά ακόμα και στους δημοσιογράφους που στην αγωνία τους να παρουσιάσουν θέματα πολλές φορές υπερβάλουν. Είναι πρέπον  να μην δημιουργούνται πολλές φιλοδοξίες και προσδοκίες γιατί το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον κόσμο του Άρη είναι να απογοητευτεί. Ας είμαστε ρεαλιστές και να πατάμε τα πόδια μας στη γη. Στα αθλητικά υπάρχει μια διαδικασία. Θέλεις, μπορείς, αναλαμβάνεις και παίρνεις το «μαγαζί». Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται δημοσίως κουβέντες που κάνουν μόνο κακό. Για αυτό λοιπόν ζήτησα από τον κ. Δαμιανίδη να προχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται τις συναντήσεις που πρέπει να γίνουν και να γίνει ουσιαστική συζήτηση εντός του Άρη».

Για την συνάντηση που είχε με τον κ. Πέτρο Πάλμα στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού ταξιδιού του στην Κύπρο, ανέφερε: «Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος αλλά αυτό δεν φτάνει. Στις κουβέντες που θα γίνουν στα όργανα του Άρη ο καθένας που φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας ομάδας , να απαντήσει θετικά. Πρέπει να μας ενδιαφέρει να υπάρχει διοίκηση σταθερή και σοβαρή για να προχωρήσει τον Άρη μας έτσι όπως πρέπει. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και κυρίως να μη δημιουργούμε προσδοκίες που δεν θα υπάρξουν. Δίνουμε μια πολύ σημαντική μάχη για να κερδίσουμε όσα δικαιούμαστε αλλά αυτό θέλει ομοψυχία και όχι υπερβολές κυρίως δημοσίως. Ο Άρης είναι ό,τι καλύτερο έχει αυτή η πόλη σε επίπεδο αθλητικού σωματείου. Το τι έχω πει εγώ με τον Πάλμα σε μια ιδιωτική συζήτηση δεν μετράει. Αυτό που μετράει είναι τι θα ειπωθεί στο τραπέζι της διοίκησης της ΚΑΕ. Ο Άρης δεν διοικείται με τα λόγια και μέσω ανακοινώσεων. Υπάρχει μια πρακτική δεν υπάρχει καμία ανώνυμη αθλητική εταιρεία είτε ποδοσφαιρική είτε μπασκετική που δεν έχει θέματα να επιλύσει και να τα βάλει σε μια τάξη. Θέλει ισχυρή και δυνατή διοίκηση που θα είναι σε θέση όσα έχει αναλάβει να τα κάνει».

Όσον αφορά στην  οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ Άρης, ο πρώην πρόεδρος της σημείωσε: «Έχω μια συνολική πολύ καλή εικόνα. Τα  στοιχεία είναι δεδομένα και μπορεί να τα πάρει όποιος ανήκει στα θεσμικά όργανα του ΑΡΗ. Το κριτήριο είναι πως θα πάει ο Άρης καλύτερα και όποιος πάρει οποιεσδήποτε αποφάσεις για να έχει εμπλοκή δεν χρειάζεται να μην έχει τη συνολική εικόνα. Είναι δεδομένο αυτό».

Για τα προσωπικά χρήματα που έβαλε στην ΚΑΕ Άρης αλλά και την υπόθεση «Σούμποτιτς», σχολίασε: «Είναι λογικό μετά από έναν κακό μήνα που περάσαμε να βγαίνουν πικρίες και σκληρές κριτικές και έντονες σκέψεις. Εγώ πάντα ξέρετε από την θητεία μου ακόμα στην προεδρία της ΚΑΕ ότι είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και κοιτώ μπροστά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάμε την επομένη μέρα στον Άρη. Είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση θα κάνει το καθήκον της σε σχέση με την ενημέρωση που θα γίνει για να μην υπάρξουν σκιές πουθενά. Μακάρι να υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι είναι έτοιμοι κι θα έχουν τις δυνατότητες να πάρουν το μαγαζί να το προχωρήσουν. Όλοι ξεκινάμε με την θετική διάθεση να βρεθούν λύσεις. Όμως δεν είναι θέματα δημόσιας συζήτησης αυτά. Έχουμε ζητήσει μόνοι μας έλεγχο από το ΣΔΟΕ και μας είπαν οι ελεγκτές ότι δεν υπάρχει άλλη ανώνυμη αθλητική εταιρεία σε τέτοια διαφάνεια. Αυτό είναι μία κατάκτηση κι έχει γίνει τα τελευταία έξι χρόνια με τη βοήθεια του αείμνηστου Βαγγέλη Καράογλου».

Για την επόμενη μέρα στην ΚΑΕ Άρης, είπε:  «Είμαι συνεχώς κοντά έστω κι αν δεν φαίνεται όπως κι όλοι οι μέτοχοι θα το κάνουν. Τουλάχιστον έτσι νιώθω και για τους υπόλοιπους. Την ομάδα την έχουμε από κοντά. Ακόμα και σε εποχές δύσκολες, αλλά δεν έχουμε κάνει πίσω. Υπάρχει ο σκληρός πυρήνας των ανθρώπων και θα βρεθεί μια λύση ότι κι αν γίνει».

Τέλος ο Θανάσης Τζεβελέκης αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε ο SUPER 3 ζητώντας συνάντηση με τους ανθρώπους της διοίκησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Είναι υποχρέωση των διοικούντων να ενημερώνουν όλα τα κομμάτια της οικογένειας του Άρη. Θέλει σοβαρότητα, λεπτότητα όχι συναισθηματισμούς κι ανευθυνότητες».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved