«Μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ»

«Μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ»

Ο Χάρης Μαρκόπουλος τόνισε η σταθερότητα και ο καλός σχεδιασμός έκαναν τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίσει την φετινή σεζόν…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ασίσταντ κόουτς του Δικεφάλου του Βορρά μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Sport 103»:

Για τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων της Α1 με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έχουν ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος με το μπάτζετ που έχουν δημιουργήσει. Οπότε οι υπόλοιπες ομάδες, παλεύουν σε ένα δικό τους πρωτάθλημα. Είναι λογικό να έχει ανοίξει η «ψαλίδα» ειδικά με την κρίση και με τα μπάτζετ που υπάρχουν. Δεν έχασαν πουθενά οι δύο αυτές ομάδες στην Ελλάδα. Για να μπορέσει να αλλάξει αυτό, θέλει σωστό προγραμματισμό για μια τριετία, να βγούνε νέοι παίκτες και να μείνουν στις ομάδες τους.

Μέχρι στιγμής η κρίση δε φαίνεται να έχει αγγίξει τους δύο «αιώνιους» αντίπαλους. Ο ΠΑΟΚ φέτος είχε μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με το 2009. Η διαφορά με εκείνη τη σεζόν, είναι ότι φέτος κράτησε αυτούς που ήθελε, τον κάθε παίκτη που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες περίπου στο ίδιο καζάνι «βράζανε». Ο πιο σταθερός, αυτός με τον καλύτερο προγραμματισμό, θα ξεχώριζε».

Για την φετινή πορεία της ομάδας παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της χρονιάς: «Εμείς παρά τις αποχωρήσεις, προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματά της ομάδας μας και να παρουσιαστούμε πιο σταθεροί μέσα στο γήπεδο. Στην Ευρώπη η ομάδα, προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο. Στην Ελλάδα θέλαμε σε κάθε παιχνίδι να καταθέτουμε την ψυχή μας και να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Δεν ήταν αυτοσκοπός η τρίτη θέση, αλλά αντέξαμε στη πίεση και δείξαμε θέληση και φτάσαμε στην επιτυχία. Όταν φεύγει ένας παίκτης σαν τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ψάχνεις να βρεις την καλύτερη λύση. Η αλλαγή είναι δύσκολη μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά, ευτυχώς για εμάς το καταφέραμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε και ότι καλύτερο από τους άλλους παίκτες μας».

Για τους τελικούς με τον Άρη και την έξοδο στην Ευρωλίγκα: «Οι παίκτες μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Επίσης, παίξαμε ακόμα καλύτερη άμυνα. Έπρεπε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να μην κοιτάμε πολύ μακριά γιατί είχαμε πολλά προβλήματα και αν κοιτούσαμε μακριά θα χάναμε το στόχο μας.
Το πλεονέκτημα της έδρας είναι σημαντικό, αλλά δημιουργεί μια επιπλέον πίεση. Μετά το τρίτο ματς αναλύσαμε πολύ τι κάναμε και τι πρέπει να κάνουμε. Δείξαμε την εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, τους ζητήσαμε να μπουν μέσα και να παίξουν το παιχνίδι τους.

Θεωρώ ότι αυτή η έξοδος στην Ευρωλίγκα, είναι μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να υπάρξει πάρα πολλή δουλειά και ελπίζουμε να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved