Βουγιούκας: «Κακομαθαίνουμε…»

Βουγιούκας: «Κακομαθαίνουμε…»

Ο τίτλος του ελληνικού πρωταθλήματος κατέληξε «στην καλύτερη ομάδα κι αυτή ήμασταν εμείς», όπως παραδέχθηκε ο Ίαν Βουγιούκας.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην «Πράσινη», εξήγησε πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη, μια και: «Είναι λογικό να… κακομαθαίνεις όταν κατακτάς το πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά και θες να ζήσεις ανάλογες στιγμές στο μέλλον». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που το περίμενε χρόνια: «Ήταν απίστευτο. Μπορεί να μην κάναμε το 3-0β στο ΣΕΦ, αλλά πανηγυρίσαμε με τον κόσμο, με τους 20.000 οπαδούς μας, και πραγματικά το συναίσθημα ήταν πολύ όμορφο».

Για το εάν οι δύο τίτλοι φέτος του άνοιξαν την όρεξη για ακόμα περισσότερους στο μέλλον: «Βέβαια. Μακάρι να μπορέσω στο μέλλον να κερδίσω ακόμα περισσότερους με τον Παναθηναϊκό. Είναι λογικό να… κακομαθαίνεις όταν κατακτάς το πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά και θες να ζήσεις ανάλογες στιγμές στο μέλλον».

Για το εάν είναι έτοιμος για την πολλή δουλειά που τους περιμένει στο μέλλον, δεδομένου ότι για να φθάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να διατηρηθείς σε αυτήν: «Αυτό είναι αλήθεια. Είμαι σίγουρος πάντως ότι έχουμε τις προοπτικές και τη δυνατότητα να μείνουμε στην κορυφή. Ξέρουμε βέβαια ότι πρέπει να δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να είμαστε τη νέα χρονιά το ίδιο καλοί ή και ακόμα καλύτεροι».

Για το ποιον τίτλο θα έβαζε στη φετινή σεζόν: «Λοιπόν, το καλύτερο που νομίζω ότι πρέπει να γράψεις είναι: το όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Για το εάν πίστευε πως θα φθάσει τόσο ψηλά σε τόσο σύντομο διάστημα: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό ήμουν σίγουρος πως πλέον βρίσκομαι σε μια ομάδα με την οποία θα κατακτήσω τίτλους, αλλά δεν περίμενα να πιάσουμε από την πρώτη χρονιά κιόλας την κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος βέβαια».

Για το εάν είχε σκεφτεί, όταν αγωνιζόταν στον ΑΓΟΡ, πως θα φθάσει στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό: «Αυτό σκεφτόμουν πριν από λίγες ημέρες και το είχα συζητήσει με ένα φίλο μου. Θυμάμαι μάλιστα χαρακτηριστικά ένα παιχνίδι στο Ρέθυμνο ανάμεσα στην πρώην ομάδα μου και τον Παναθηναϊκό, που έβλεπα το Στράτο (σ.σ. Περπέρογλου), με τον οποίο παίζαμε παλιά συμπαίκτες, αλλά και τα άλλα παιδιά και… ζήλευα. Όχι βέβαια με την κακή έννοια, απλώς σκεφτόμουν ότι και εγώ κάποια στιγμή θέλω να βρεθώ να παίζω σε μια τέτοια ομάδα».

Για την αμφισβήτηση που δέχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν: «Όταν είσαι μέσα στην ομάδα και ξέρεις πως υπάρχουν αυτοί οι παίκτες, αλλά και καλή χημεία, τα πάντα είναι διαφορετικά και τα σκέφτεσαι διαφορετικά. Είναι μέρος της δουλειάς μας να δείχνουμε τι αξίζουμε. Είναι επίσης δουλειά κάποιων άλλων να μας αμφισβητούν. Για το λόγο αυτό λοιπόν δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτά που έλεγαν έξω από την ομάδα. Στις κακές περιόδους άλλωστε δεν πρέπει να μας επηρεάζουν αρνητικά αυτά που λέγονται, όπως και ύστερα από μια κατάκτηση ενός τίτλου δεν θα πρέπει να ανεβαίνουμε στα σύννεφα. Έτσι πρέπει κι έτσι λειτουργούμε».

Για το εάν έδωσαν τις καλύτερες απαντήσεις: «Νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δώσουμε καλύτερες απαντήσεις. Πλέον πιστεύω ότι ούτε ένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του κόουτς Ομπράντοβιτς, αλλά και των παικτών».

Για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη στον τέταρτο τελικό: «Είναι σίγουρο πως όταν χάνεις τον πιο σημαντικό παίκτη σου τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Για να πω την αλήθεια εγώ μέχρι ένα σημείο πίστευα πως θα ξαναμπεί να παίξει. Όταν όμως μας είπαν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, καταλάβαμε όλοι μας αμέσως ότι θα έπρεπε να δώσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα προκειμένου να πάρουμε τη νίκη και μαζί το πρωτάθλημα».

Για τις δικαιολογίες που προέβαλε ο Ολυμπιακός: «Σίγουρα όταν έχεις καιρό να πάρεις ένα πρωτάθλημα ψάχνεις διάφορες δικαιολογίες. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το πρωτάθλημα το κερδίσαμε στο ΣΕΦ. Από τη στιγμή που πήραμε το πλεονέκτημα τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα για εμάς».

Για το πώς είναι να κατακτά τον τίτλο κόντρα στην παλιά του ομάδα: «Όταν χάναμε 3-0 από τον Ολυμπιακό είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Το θέμα όμως είναι ότι στο τέλος κέρδισε η καλύτερη ομάδα και αυτή ήμασταν εμείς».

Για το ποιους θα ήθελε να ευχαριστήσει: «Θέλω να ευχαριστήσω το Σάββα Αρώνη, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου που με βοήθησαν πάρα πολύ στο να πετύχω. Με το Σάββα δουλέψαμε πάρα πολύ όλη τη χρονιά και νομίζω ότι τα αποτελέσματα φάνηκαν μέσα στο παρκέ».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι φανταστικός. Όταν παίζεις παιχνίδια δύσκολα και τον έχεις στο πλάι σου καταλαβαίνεις πόσο σε βοηθάει. Μακάρι να είναι πάντα κοντά μας και να προσφέρει τη βοήθειά του όπως το έκανε και φέτος».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved