«Να γυρίσουμε δριμύτεροι»

«Να γυρίσουμε δριμύτεροι»

Μετά και την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος η ξεκούραση είναι αυτή που προέχει τώρα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, μιλώντας στην εφημερίδα «Derby News», έκρινε τη σεζόν απόλυτα επιτυχημένη παρά την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας, παραδέχθηκε πως πείσμωσαν από τις 3-0 νίκες του Ολυμπιακού, αλλά αυτή τη στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θέλουν να ηρεμήσουν, ώστε να επανέλθουν δριμύτεροι τη νέα σεζόν. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Κώστα, η σεζόν που ολοκληρώθηκε κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη ή σας άφησε πικρία η απώλεια του τελικού Κυπέλλου;
«Ήταν επιτυχημένη, δεν μπορείς να πεις ότι δεν ήταν λόγω της απώλειας του Κυπέλλου, αλλά σίγουρα στενοχωρηθήκαμε που δεν καταφέραμε να πάρουμε και τα τρία τρόπαια, ειδικά όταν φτάνεις να κατακτάς τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, την Ευρωλίγκα, που είναι και ο μεγαλύτερος. Νομίζω ότι τότε έχεις μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνεις το  triple crown, που είναι πολύ δύσκολο, αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι μια άκρως επιτυχημένη χρονιά».

-Μετά το μπρέικ στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό νιώσατε σίγουροι ότι ο τίτλος είναι δικός σας;
«Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ. Σε αυτά τα παιχνίδια όταν είναι τόσο δύσκολα που κρίνονται τα ματς δεν νομίζω ότι υπάρχουν κι έδρες. Το ότι σπάσαμε την έδρα δεν σημαίνει ότι αυτόματα γίναμε και πρωταθλητές. Όπως αποδείχτηκε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο Ολυμπιακός μας νίκησε τρεις φορές και μέσα κι έξω, οπότε παρόλο που κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, δεν ήμασταν ποτέ σίγουροι ότι είμαστε πρωταθλητές, αλλά απλά ότι η ψυχολογία γύρισε με το μέρος μας κι ότι είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία».

-Οι τρεις ήττες σε κανονική σεζόν και Κύπελλο, σας πείσμωσαν περισσότερο και τα δώσατε όλα στη σειρά των τελικών;
«Ναι, πραγματικά μας πείσμωσαν πολύ οι τρεις ήττες. Ερχόμενοι και με μειονέκτημα και με το 0-3 απέναντι στον Ολυμπιακό θέλαμε να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε οι καλύτεροι. Το κάναμε από το πρώτο παιχνίδι, μπήκαμε πολύ δυνατά και αποδείξαμε ότι τελικά αυτό που μετράει δεν είναι στην κανονική σεζόν, αλλά εκεί που κρίνονται τα ματς, εκεί που καίει η μπάλα στα δύσκολα, στα πλέι οφ».

-Υπάρχει κάτι που σας είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τέταρτο τελικό για να σας εμψυχώσει, όταν δυσκόλευαν τα πράγματα;
«Όχι, δεν μας είπε κάτι ιδιαίτερο, το μυστικό νομίζω ήταν ότι κράτησε την ψυχραιμία, την ηρεμία στην ομάδα, αυτό που κάνει πάντα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη), που δεν πανικοβλήθηκε κανένας και όλοι αν βάζαμε το 100% σε όλα τα παιχνίδια, σε αυτό βάλαμε το 200% για να αναπληρώσουμε το κενό του κι ήρθε μια πολύ μεγάλη νίκη».

-Στη σειρά των τελικών δεν μπήκατε στη διαδικασία να ασχοληθείτε με τη διαιτησία, σε αντίθεση με τους αντιπάλους σας. Είναι γενικά στη νοοτροπία της ομάδας;
«Εκτός του ότι είναι στη νοοτροπία της ομάδα, νομίζω ότι και τα παιδιά, ο χαρακτήρας και το ήθος που έχουν όλοι δεν μπαίνουν στη λογική να ασχολούνται με τρίτους εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας, να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να διορθώνουμε τα λάθη μας κι ότι καλό κάνουμε, να το κάνουμε ακόμη καλύτερα και κάποιες λεπτομέρειες που έχουμε στο παιχνίδι μας. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το αγωνιστικό πλάνο, όχι οι διαιτητές».

-Η επόμενη μέρα μετά το νταμπλ;
«Ακόμη προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει γίνει, γιατί όλα αυτά περνάνε πολύ γρήγορα, η πίεση και το άγχος των τελευταίων ημερών ήταν πολύ έντονα, οπότε η επόμενη μέρα τώρα είναι να ηρεμίσουμε, να βρούμε τον προορισμό των διακοπών μας, να χαλαρώσουμε κι από εκεί και πέρα να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να γυρίσουμε δριμύτεροι».

-Ένα σχόλιο για τους αδερφούς Γιαννακόπουλους που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ομάδα;
«Με δύο λέξεις: Big Respect! Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και στους δύο. Πολλές φορές δεν ακούγεται το όνομά τους, είναι κάτι το οποίο πρέπει να ακουστεί ότι αυτοί είναι το κεφάλι αυτής της ομάδας τόσα χρόνια. Όλες οι επιτυχίες περνάνε πρώτα από αυτούς, μετά στον προπονητή και τέλος σε όλη την ομάδα και σίγουρα σε όλους όσοι έχουν συνεισφέρει».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved