Ντόζιερ: «Ονειρεύομαι το ΝΒΑ»

Ντόζιερ: «Ονειρεύομαι το ΝΒΑ»

Ο Ρόμπερτ Ντόζιερ δεν κατάφερε πέρυσι το καλοκαίρι να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Υπέστη κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του ποδιού λίγες ημέρες πριν από τη συμμετοχή του στο summer league των Μαϊάμι Χιτ, για να καταλήξει λίγους μήνες μετά στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, πάλι, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Εξασφάλισαν την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα, με τον Αμερικανό να είναι εκ των πρωτεργατών της επιτυχίας. Ο Ντόζιερ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» και αναφέρθηκε τόσο στο «Δικέφαλο του Βορρά» όσο και στην επιθυμία του να αγωνιστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...

-Αληθεύει ότι ο ΠΑΟΚ σου έχει κάνει ήδη πρόταση παραμονής;
«Είναι πολύ νωρίς για να πω οριστικά ότι έχω αποφασίσει για το μέλλον μου. Υπάρχει μια καλή σχέση, δεν έχω όμως λόγο να βιαστώ. Είπα, όταν με ρώτησαν, ότι μου άρεσε η Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ, οι προπονητές μου και ότι σίγουρα αυτή θα μπορούσε να είναι μια επιλογή μου. Θα δούμε».

-Σκέφτεσαι το ΝΒΑ;
«Λογικό δεν είναι; Θα κάνω την προσπάθειά μου αρκεί να μου δοθούν οι ευκαιρίες. Πέρσι στάθηκα άτυχος, καθώς τραυματίστηκα πριν από το summer league. Το Μαϊάμι έχει τα δικαιώματά μου (σ.σ. τον επέλεξαν στο νούμερο 60 των περσινών ντραφτ), θα μιλήσουμε. Ήταν μια καλή χρονιά για Εμένα, θεωρώ πως με βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου σε μια ομάδα που δούλευε με τον τρόπο που δούλευε και σε ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά δύσκολο».

-Πώς ήταν οι προπονήσεις στον ΠΑΟΚ;
«Θα σου πω αυτό: δεν νομίζω να υπάρχει ομάδα που να δούλευε περισσότερο από εμάς. Ο κόουτς επέμενε σε κάποια πράγματα, τα οποία επαναλαμβάναμε μέχρι να τελειοποιήσουμε. Δεν υπήρχε ρολόι στις προπονήσεις. Όλα αυτά όμως μας βοήθησαν πάρα πολύ στη διάρκεια κι αυτό φάνηκε. Προσωπικά βοηθήθηκα από το στιλ παιχνιδιού, το high low, το οποίο σε μεγάλο βαθμό διατηρήσαμε και μετά την αποχώρηση του Παπαδόπουλου. Δεν ήμασταν όμως προσηλωμένοι σε ένα στιλ, είδατε στα ματς με τον Άρη πως επιδιώξαμε να ανοίξουμε ρυθμό, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και μας βγήκε».

-Είναι αλήθεια ότι βρέθηκες πολύ κοντά στην έξοδο στη διάρκεια της σεζόν;
«Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, προτάσεις πάντα υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ υπήρχε καλή επικοινωνία. Υπήρχαν και προβλήματα, όπως υπήρχαν όμως και δυνατές σχέσεις μέσα στην ομάδα κι αυτό μας κράτησε όρθιους».

-Περίμενες ότι το Μαϊάμι θα είχε αυτήν την πορεία;
«Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για την ποιότητα παικτών όπως ο Τζέιμς, ο Χάουαρντ, ο Μπίμπι, ο Μπος, ο Ουέιντ. Είναι τρομερή ομάδα κι έχει το προβάδισμα στους τελικούς με το Ντάλας».

-Πώς φάνηκαν στην Άντρεα τα παιχνίδια που είδε;
Ρόμπερτ: «Μπορείτε να τη ρωτήσετε».
Άντρεα: «Τέτοιο κοινό δεν υπάρχει πουθενά, απλά δεν χρειάζεται τόσο φανατισμός. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα»



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved