«Απειλές και μαχαίρια στο ΟΑΚΑ»

«Απειλές και μαχαίρια στο ΟΑΚΑ»

Ακόμα προσπαθεί να ηρεμήσει από τα όσα καταγγέλλει πως έγιναν στον τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα «Sportski Zurnal» αρχικά ξεκαθάρισε πως έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για τη νέα αγωνιστική περίοδο και στη συνέχεια εξιστόρησε τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπου τους πετούσαν νερό, δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους, αλλά και επίθεση με μαχαίρι! «Έχω συμβόλαιο δύο ετών. Θα έχουμε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας, κύριους Αγγελόπουλους, τις επόμενες ημέρες, ώστε να δούμε πώς θα προχωρήσουμε», ήταν το πρώτο σχόλιό του όσον αφορά στην επόμενη ημέρα.

Όταν ρωτήθηκε για τα όσα έζησε στον τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, έκανε λόγια για απειλές και μαχαίρια, μιλώντας με πολύ σκληρή γλώσσα για τους γηπεδούχους φιλάθλους: «Εάν στον τέταρτο τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν πετούσαμε τις τρεις ελεύθερες βολές, που ήταν «κλειδί» για την εξέλιξη της αναμέτρησης, πιστεύω πως θα είχαμε φύγει νικητές. Το ματς ήταν εντελώς περίεργο και ανοιχτό. Ήταν από την αρχή περίεργο, από τη στιγμή που η ασφάλεια του γηπέδου επέτρεψε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να γεμίσουν τις πρώτες έξι σειρές της εξέδρας πίσω από την μπασκέτα, κάτι το οποίο είχε απαγορευτεί. Θα έπρεπε να ήταν άδειες. Βρίσκονταν πολύ κοντά στον πάγκο μας. Πίστεψέ με, ήμασταν μούσκεμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης από το νερό που μας πετούσαν. Ήμουν μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω, το κεφάλι μου έσταζε, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Στο ημίχρονο μέλη του προπονητικού επιτελείου και ο Σπανούλης δέχθηκαν απειλές πως θα σκοτώσουν τα παιδιά τους! Είδα με τα μάτια μου έναν οπαδό του Παναθηναϊκού με μαχαίρι να σκίζει τη φυσούνα και να προσπαθεί να μας επιτεθεί. Ο Παπαλουκάς προσπαθούσε να κλοτσήσει κροτίδες, οι οποίες αρκετές φορές εξερράγησαν στα πόδια μας. Δεν μπορώ να περιγράψω την εχθρική ατμόσφαιρα που ζήσαμε. Μιλάμε για μίσος. Πρέπει να πω, βέβαια, πως οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να μας προστατεύσουν, όπως κάνουν πάντα, όπως κάνουμε κι εμείς όταν παίζουμε στον Πειραιά. Ωστόσο, η ασφάλεια ήταν ελλιπής. Είναι ανεξήγητη αυτή η ψυχολογία μίσους που υπάρχει».

Για τη στάση της αστυνομίας ανέφερε: «Εδώ η αστυνομία έχει διαταγές απλώς να διατηρεί την τάξη. Μόνο οι ειδικές μονάδες μπορούν να επέμβουν. Η αστυνομία στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί βία», ενώ για την παρουσία του ίδιου και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, πρόσθεσε: «Είχαμε ελπίσει ότι με την παρουσία μας θα μειωθεί το μίσος, αλλά προφανώς αυτό δεν συνέβη. Κατά την παρουσίαση του πρωταθλήματος, όταν ήμασταν όλοι παρόντες, ο Ζέλικο μου είχε πει πως θα αποσύρει άμεσα την ομάδα εάν πέσει έστω κι ένα μπουκάλι με νερό στο παρκέ. Ένιωσα ότι εξακολουθούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των παικτών και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι ευθύνη των διοργανωτών. Για αυτό του είπα: «Φίλε μου, δεν πρέπει να αναλαμβάνεις την ευθύνη για πράγματα που δεν είσαι αρμόδιος».

Ο Ίβκοβιτς υπενθύμισε, στη συνέχεια, πως οι ρίζες της έχθρας ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» βρίσκονται στο ποδόσφαιρο και διευκρίνισε πως δεν είναι δυνατόν να διεξάγονται οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών: «Δεν γίνεται να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα κατάλληλη για να παίξεις μπάσκετ υπό αυτές τις συνθήκες. Το μπάσκετ πρέπει να παίζεται μπροστά σε κοινό».

Ερωτώμενος για το δείπνο που παρέθεσε στους παίκτες του στη Γλυφάδα, μετά το τέλος των τελικών, απάντησε: «Δεν ήταν επαγγελματικό δείπνο, ήθελα απλώς να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Μου αρέσει να κάθομαι μαζί με τους παίκτες, οι σχέσεις μας δεν σταματούν στα αποδυτήρια».

Για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού κι όσα ακούστηκαν για αποχώρηση των αδερφών Αγγελόπουλων, εξήγησε: «Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι νέοι και διέπονται από ποιότητα χαρακτήρα. Τα χρήματα που έχουν επενδύσει στον Ολυμπιακό είναι κάτι καλό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με την κρίση που περνάει η Ελλάδα, αν αποχωρήσουν αυτοί, αλλά και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, το μπάσκετ θα γίνει ερασιτεχνικό. Είναι αλήθεια ότι εδώ δεν υπάρχει υψηλού επιπέδου οργάνωση, το πρωτάθλημα εξακολουθεί να συνοψίζεται γύρω από αυτές τις δύο ομάδες».

Κλείνοντας, μίλησε για τους Σέρβους παίκτες του Ολυμπιακού: «Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε πρόβλημα τραυματισμού και σε αντίθεση με πέρυσι, οπότε αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκα, φέτος έκανε αδύναμη σεζόν. Θα πρέπει να δουλέψει πολύ και να διατηρήσει τη φυσική κατάστασή του. Ο Ζόραν Έρτσεγκ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι το Φεβρουάριο, στο Top 16, και από εκεί και πέρα βοήθησε πραγματικά την ομάδα. Αλλά στα πλέι οφ χάθηκε. Είναι προφανές ότι δεν ταιριάζει με τον τρόπο που παίζουμε. Ο Μάρκο Κέσελ είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Τελείωσε πειστικά τη σεζόν, υποτίθεται θα ερχόταν πίσω από το Σπανούλη, τον Τεόντοσιτς και τον Παπαλουκά, αλλά ταλαιπωρήθηκε δυόμισι μήνες με τον τραυματισμό του και στα πλέι οφ, προφανώς, δεν ήταν έτοιμος».



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved