«Νιώθουμε δικαιωμένοι»

«Νιώθουμε δικαιωμένοι»

Μία μέρα μετά το θρίαμβο του ΠΑΟΚ, ο πρωτομάστορας της επιτυχίας μίλησε στο Onsports για τη φετινή σεζόν αλλά και την επόμενη μέρα.

Πίστη, επιμονή και υπομονή! Αυτά τα στοιχεία κράτησαν ζωντανό τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, όπως αποκάλυψε στο Onsports και ο άνθρωπος που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη φετινή πετυχημένη πορεία της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος. Ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, έντεκα χρόνια μετά και έκανε τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ να παραληρεί χθες στο κλειστό της Πυλαίας και να τον σηκώνει στα ουράνια! Οι δυσκολίες όλη τη χρονιά δεν έλειψαν. Βασικοί παίκτες αποχώρησαν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, οικονομικά προβλήματα ταλαιπώρησαν το σύλλογο, δεν έλειψε όμως η προσπάθεια και πίστη για το ότι αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά. Και το απόδειξε όλη τη σεζόν, αλλά και κατά τη διάρκεια των μικρών τελικών κόντρα στον Άρη, όπου έδειξε απίστευτα ψυχικά αποθέματα, μα πάνω από όλα, θέληση και δικαιώθηκε.

-Δύσκολη χρονιά, αλλά με αίσιο τέλος. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;
«Όταν τελειώνει κάτι καλά, είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Πράγματι, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, όμως τα παιδιά παιχνίδι με παιχνίδι έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Είχαμε μεγάλη πίστη από την αρχή και κάναμε μεγάλη προσπάθεια, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ».

-Παρακολουθήσαμε συναρπαστικούς τελικούς με αντίπαλο τον Άρη. Τι ήταν εκείνο τελικά που σας εξασφάλισε την 3η θέση και σας οδήγησε στα προκριματικά της Ευρωλίγκας;
«Το θέλαμε πάρα πολύ. Από κει και πέρα όταν παίζεις πολλά ματς με τον ίδιο αντίπαλο, τον μαθαίνεις καλύτερα, τις αδυναμίες του, τα δυνατά του σημεία και προετοιμάζεσαι καταλλήλως. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Άρη. Απλά, πιστεύω ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια δείξαμε περισσότερα αποθέματα ψυχικής δύναμης και ίσως ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στα κρίσιμα σημεία με αποτέλεσμα να πετύχουμε το στόχο μας».

-Πόσο σας βοήθησε ο κόσμος;
«Ήταν εκπληκτικός! Ιδίως στα τελευταία ματς, που κατέκλεισε το γήπεδο, ήταν φανταστικά και μας βοήθησε πάρα πολύ. Μακάρι ο κόσμος να συνεχίσει να βλέπει μπάσκετ και να γεμίζει τα γήπεδα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Πρέπει ο κόσμος να το αγκαλιάσει το μπάσκετ στην Ελλάδα με τις επιτυχίες που φέρνει, όχι μόνο σε συλλογικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο».

-Ποια είναι τα τρία πράγματα που θυμάστε πιο έντονα από τη χθεσινή μαγική βραδιά;
«Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω τρία πράγματα. Ήταν εκπληκτικά. Ένα χρόνο παλεύαμε όλοι μαζί και στο τέλος όταν έρχεται η επιτυχία νιώθεις δικαίωση. Βλέπεις ότι οι κόποι σου δεν πήγαν χαμένοι και αυτό σε γεμίζει ικανοποίηση. Γιατί η προσπάθεια για εμάς τους προπονητές αλλά και τους παίκτες είναι δεδομένη και δεν πρέπει να σταματάει ποτέ. Όταν δε, συνοδεύεται και από καλά αποτελέσματα, τότε είναι το ιδανικό και για τον κόσμο φυσικά, ο οποίος χαίρεται με τις επιτυχίες».

-Υπήρχαν στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν, που απογοητευτήκατε;
«Σίγουρα. Ορισμένα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα περιμένεις. Μας κράτησαν όμως και τα καλά αποτελέσματα που ήρθαν. Αυτά μας δυνάμωσαν και μας έφεραν πιο κοντά παίκτες και τεχνική ηγεσία και βάλαμε στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

-Τι ήταν εκείνο που σας κράτησε;
«Η επιμονή, η επιμονή και η πίστη που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

-Όταν επιστρέφατε στον ΠΑΟΚ, περιμένατε αυτό το φινάλε;
«Δεν το κρύβω, πως όχι. Στην αρχή της περιόδου ήταν τελείως διαφορετική ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα μέσα της περιόδου αποχώρησε ο Λάζαρος (Παπαδόπουλος) και έπρεπε να αλλάξουμε όλα μας τα αγωνιστικά πλάνα, τα οποία δεν ξέραμε αν θα μας βγουν. Ευτυχώς όμως τέλος καλό, όλα καλά».

-Αναφερθήκατε στη συνέντευξη Τύπου και για το γιο σας τον Χάρη. Πόσο εύκολο είναι να δουλεύετε μαζί;
«Εντάξει δεν είναι μόνο ο Χάρης, είναι όλοι οι άνθρωποι εκτός από τους παίκτες, που ήταν στο τεχνικό τιμ και την ομάδα που βοήθησαν γι αυτό το αποτέλεσμα. Όσο για το πόσο εύκολο είναι να δουλεύω με το γιο μου, εντάξει, υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, αλλά γενικώς προσπαθούσαμε να λειτουργούμε σαν συνεργάτες και όχι σαν γιος με πατέρα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η άψογη συνεργασία που είχαμε όλοι στην ομάδα».

-Πώς φαντάζεστε την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ;
«Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Πρέπει όλοι να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να τα βάλουμε κάτω και να σκεφτούμε τι θέλουμε και ποιους στόχους μπορούμε βασικά να υλοποιήσουμε. Διότι σημασία δεν έχει μόνο τι θέλεις, αλλά και τι μπορείς να κάνεις».

-Στα πλάνα σας είναι να αποκτήσει η ομάδα πιο ελληνικό στοιχείο τη νέα σεζόν;
«Αυτό είναι λογικό και σίγουρα αυτή είναι η επιθυμία μου. Όπως προανέφερα όμως, δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Έχει να κάνει και το αν μπορούμε. Έτσι όπως είναι οι καταστάσεις είναι δύσκολα τα πράγματα. Ελπίζουμε πάντα στο καλύτερο».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved