Ιτούδης: «Δεν κλαιγόμαστε»

Ιτούδης: «Δεν κλαιγόμαστε»

Για τις δυσκολίες της φετινής σεζόν και τον τρόπο που τις αντιμετώπισαν στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πράσινη», στην οποία αναφέρθηκε σε έναν έναν τους παίκτες της ομάδας, αλλά και στη διαιτησία των τελικών. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εξέλιξη του Νικ Καλάθη: «Ο Καλάθης δεν ήταν καλός μόνο στους αγώνες μας. ήταν πάρα πολύ καλός και στις προπονήσεις. Κάθε μέρα έδινε τον καλύτερο εαυτό του. Και το σημαντικότερο στην περίπτωση του Καλάθη, που μας απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως έχει χαρακτήρα, είναι ότι γινόταν κάθε μέρα καλύτερος. Τη στιγμή που του έκαναν «επιθέσεις» για την αξία του, που γίνονταν ακόμα και προβοκάτσιες, εμείς τον πιστεύαμε κι εκείνος μέσα από τη δουλειά του μας δικαίωνε. Μέσα από όλες αυτές τις «επιθέσεις» που έγιναν προς το πρόσωπό του, ο ίδιος βρήκε μία ακόμα ευκαιρία. Δημιούργησε ένα έξτρα κίνητρο και μας έδειξε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητή και ένα σπουδαίο άνθρωπο. Η αλήθεια είναι ότι τον βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες του: ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Μπατίστ. Κάθε φορά που ο κόουτς φώναζε τον Καλάθη, πήγαιναν και του έλεγαν «Νικ, το ότι σου φωνάζει ο κόουτς πάει να πει ότι όλα είναι καλά. Ασχολείται μαζί σου. Σε πιστεύει και θέλει να σε κάνει ακόμα καλύτερο». Είναι πολύ διαφορετικό να σου μιλάνε οι προπονητές σου, αλλά και οι συμπαίκτες σου».

Για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη: «Το σημαντικότερο για να καταλάβουμε αυτό που λέει ο κόουτς συνέχεια, ότι πρέπει να συνεχίζουμε υπό οποιαδήποτε κατάσταση, είναι το γεγονός ότι στο ημίχρονο του τελικού ήμασταν μπροστά με δύο πόντους. Παρά τα όσα είχαν προηγηθεί, εμείς ήμασταν μπροστά. Με τον τραυματισμό του Διαμαντίδη, με τεχνικές ποινές, με αντιαθλητικά φάουλ κατά μας, με το μπέρδεμα που έγινε με τον Καϊμακόγλου, εμείς ήμασταν μπροστά».

Για τους Ζούμπο, Καραμαλέγκο, Μπόγρη: «Είμαι αλήθεια ότι και τα τρία αυτά παιδιά μάς βοήθησαν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικά όποτε είχαμε προβλήματα τραυματισμών ήταν εκεί, με όλη τους τη συγκέντρωση και μας βοηθούσαν να διατηρήσουμε ψηλά το επίπεδο της προπόνησης. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί υπήρξαν στιγμές που δεν ήταν καθόλου εύκολο να προπονηθούμε, με τους τραυματισμούς του Μάικ, του Ντρου, του Μάριτς. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες για να πετύχουμε».

Για τους νεοφερμένους: «Ο Καϊμακόγλου έκανε πολύ καλή χρονιά. Και δεν ήταν εύκολο για εκείνον. Ο Κώστας από εκεί που είχε συνηθίσει να παίζει στο «4», σε εμάς έπαιξε στο «3». Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και τα κατάφερε.

Ο Βουγιούκας ήταν πολύ καλός, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το σημαντικότερο για τον Ίαν είναι ότι κατάφερε να μετατρέψει σε πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Σίγουρα πρέπει να γίνει πιο δυνατός και πιο γρήγορος, αλλά μην ξεχνάμε πως έχει πολύ καλό inside game. Και για αυτό ο κόουτς πολλές φορές επέμενε να του περνάμε την μπάλα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τον μαρκάρει κανένας σέντερ στην Ευρώπη.

Είναι γνωστό ότι δεν είναι εύκολο για όποιον παίκτη έρθει στον Παναθηναϊκό να ενταχθεί άμεσα στο σύστημα και τη φιλοσοφία της ομάδας. Έτσι έγινε και με το Σάτο. Ήθελε το χρόνο του. Το ίδιο έγινε και με το Καλάθη, το ίδιο και με το Νίκολας. Ο Νικ πέρυσι χρειάστηκε πάρα πολύ χρόνο για να κατανοήσει πλήρως τις διαφορές του ευρωπαϊκού από το αμερικάνικο μπάσκετ. Το καλό για τον Καλάθη είναι ότι πλέον έχει γίνει ένας παίκτης που σκέφτεται. Πριν ήταν παίκτης με πολλές δυνατότητες. Τώρα σκέφτεται».

Για την πιο δύσκολη στιγμή της φετινής σεζόν: «Το πιο δύσκολο για εμάς ήταν ότι κάποιες στιγμές δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Αυτό ήταν το πρόβλημά μας. Οι τραυματισμοί μάς κράτησαν πίσω. Δεν «κλαίμε» για αυτό, αλλά ήταν πρόβλημα. Πολλές φορές έρχονταν οι γιατροί και μας έλεγαν πως δύο προπονούνται, τρεις δεν προπονούνται. Για παράδειγμα ο Άλεξ ήταν άτυχος. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που είχε προβλήματα τραυματισμών. Και δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσει αυτό ένας παίκτης. Τα κατάφερε όμως».

Για τη διαιτησία των τελικών: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή κι έχετε μερίδιο κι εσείς, οι δημοσιογράφοι. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «ονομάστηκαν» οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν είναι αυτές. Οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι που πήγαν στον τελικό της Ευρωλίγκας. Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης είναι ο Παναθηναϊκός και θα είναι τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Φάιναλ Φορ. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα, τη Σιένα, τη Μακάμπι. Στη σειρά των τελικών υπήρχε αρχή και τέλος. Στην αρχή της σειράς υπήρξε ένα ματς στο ΣΕΦ, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ μεγάλο μπρέικ. Κάποιοι το έχουν ξεχάσει αυτό. Στον τελικό του Κυπέλλου χάσαμε και μείναμε εκεί και χειροκροτήσαμε το νικητή. Δεν ψάξαμε δικαιολογίες. Μπήκαμε μετά στα αποδυτήρια και ψάξαμε να βρούμε τι έφταιγε για να το λύσουμε. Αυτό κάνουμε ο κύριος Ομπράντοβιτς κι εμείς».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved