«Δύσκολη η επόμενη ημέρα»

«Δύσκολη η επόμενη ημέρα»

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την 3η θέση του πρωταθλήματος και, παράλληλα, τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα και ο Νίκος Σταυρόπουλος δεν θα μπορούσε να μην είναι πανευτυχής.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε στο Sentra FM 103.3 για τα όσα έζησε την τελευταία διετία που βρίσκεται στην ομάδα, αλλά και για την επόμενη ημέρα, που τη χαρακτήρισε δύσκολη.

Για το πώς αποφάσισε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και τι έζησε αυτές τις δύο σεζόν: «Πριν από δύο χρόνια ο Ερασιτέχνης και συγκεκριμένα ο κ. Κατσαρής με πίεσε πάρα πολύ να βοηθήσω την ομάδα. Η στιγμή ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Την προηγούμενη χρονιά είχα και πάλι προσκληθεί, θυμάμαι ήμασταν σε ένα γήπεδο κατάμεστο και ενώ νόμιζα πως παίζαμε για κάποιον τίτλο, έτσι αισθανόσουν βάσει της ατμόσφαιρας, αλλά εμείς παίζαμε για να σωθούμε. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αποφασίσω με ποιους θα συνεργαστώ. Έπρεπε να διαλέξω προπονητή. Κανείς δεν πίστευε πως θα πίεζα έναν προπονητή που μόλις είχε βγει στην Ευρωλίγκα με την ομάδα του, το Μαρούσι. Αλλά ήθελα να φέρω στον ΠΑΟΚ το Σούλη Μαρκόπουλο και τα κατάφερα δίνοντάς του ένα όραμα. Του είπα πως θέλω να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ήταν. Ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο γιος του Σούλη, επίσης ήταν δική μου επιλογή. Άλλαξα όλο το προσωπικό, όλοι είναι δικές μου επιλογές. Βάλαμε τάξη και αποφασίσαμε πώς θα λειτουργήσει ο καθένας. Υπήρχε η απειλή, όποιος δεν θα δούλευε όπως πρέπει στο κομμάτι που του αντιστοιχεί, θα έφευγε αμέσως. Προσπαθούσαμε να πάρουμε παίκτες και μόλις άκουγαν ΠΑΟΚ, έφευγαν! Είχα πει τότε, σε μια συνέντευξη Τύπου, πως κάποτε όλοι αυτοί θα μας παρακαλάνε να έρθουν στον ΠΑΟΚ. Τότε μειδίασαν κάποιοι…».

Για το εάν η ομάδα θα έχει ελληνικό στοιχείο: «Στην αρχή ήταν δύσκολο. Θέλαμε εξ αρχής να έχουμε ελληνικό βασικό κορμό, αλλά πολλά παιδιά αρνήθηκαν να έρθουν. Μιλάμε για μεγάλα ονόματα, τα οποία χθες βράδυ (08/06) μας έστειλαν συγχαρητήρια. Είναι στη σκέψη μας, έχουμε ήδη κάνει ένα πλάνο, έχουμε ήδη αποκτήσει φερέλπιδες Έλληνες παίκτες και σιγά σιγά πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδα να συμμετάσχει απευθείας σε όμιλο της Ευρωλίγκα: «Προσωπικά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω πως η ULEB θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή και μάλλον θα μας αφήσει, για πρώτη φορά, να παίξουμε στην προκριματική φάση. Τώρα, εάν θα μας δοθεί η ευκαιρία να διοργανώσουμε τα προκριματικά στο Παλατάκι, είναι κάτι που είναι πιθανό. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, θα στείλουμε το υλικό μας, να δείξουμε και στην ULEB αυτό που ζήσαμε χθες (08/06). Ήταν απίστευτο! Αυτή η ατμόσφαιρα δεν έχει ξαναγίνει».

Για την επόμενη ημέρα: «Σαφέστατα είμαι πολύ χαρούμενος, μια προσπάθεια δύο χρόνων καρποφόρησε χθες (08/06), αλλά η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη. Βέβαια, θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και, το σημαντικότερο, μια ομάδα που πρέπει να ετοιμαστεί πολύ γρήγορα, μέχρι τον Αύγουστο. Καταλαβαίνετε όλοι πόσο δύσκολο είναι. Οι παίκτες θα είναι πολύ πιο ακριβοί. Θα κάνουμε μίτινγκ και θα καταστρώσουμε τα σχέδιά μας, να δούμε και τι πληροφορίες θα έχουμε από την ULEB, αλλά σίγουρα δεν θα ξεφύγουμε σε μεγάλα μπάτζετ. Φέτος, για τα δεδομένα της ομάδας, το μπάτζετ ήταν πολύ χαμηλό. Ευελπιστούμε να κρατήσουμε το βασικό κορμό και να βρούμε κάποια καινούρια παιδιά που θα λάμψουν».

Για το εάν η ιστορία «χρωστούσε» στο Σούλη Μαρκόπουλο να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα: «Ζήσαμε μια απίστευτη χρονιά, με πολλά προβλήματα, με τη φυγή παικτών. Αυτό είπα κι εγώ στο Σούλη. Όταν ήρθα, του ξεκαθάρισε πως θέλω να μείνουμε μαζί για αρκετά χρόνια, πως έρχεται για να δουλέψει ελεύθερα και απερίσπαστα. Εγώ ήμουν η ομπρέλα του. Θέλαμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μια ανταγωνιστική ομάδα, την οποία σέβονται όλοι. Υπήρχε πλήρης αναξιοπιστία όταν αναλάβαμε».



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved