«Έτοιμος να περάσουμε τη Ρεάλ»

«Έτοιμος να περάσουμε τη Ρεάλ»

Το μεγάλο του όνειρο αποκάλυψε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε...

Ο «Ζοτς» μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» και τόνισε πως το όνειρό του είναι ο Παναθηναϊκός να περάσει σε συλλογή ευρωπαϊκών τροπαίων την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε χαρακτηριστικά: «Το όνειρό μου είναι να περάσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και είμαι πανέτοιμος να το κάνω πραγματικότητα. Το όνειρό μου είναι να κάνουμε τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, σε όλη την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό είναι το όνειρό μου. Γι αυτό δουλεύω και αυτό περιμένω να ζήσω. Το 1999 ήρθα στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είχε ένα ευρωπαϊκό. Σήμερα, 12 χρόνια αργότερα ο Παναθηναϊκός έχει έξι. Τότε η Ρεάλ είχε οκτώ και ήταν πρώτη. Τώρα εμείς και η ΤΣΣΚΑ έχουμε έξι και έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην Ρεάλ. Από την μεριά μου αυτή είναι η επιθυμία μου. Να περάσουμε και την Ρεάλ. Αυτό είναι το όνειρό μου και είμαι πανέτοιμος να το κάνω πραγματικότητα».

Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τον «my way» («ο τρόπος μου») του Παναθηναϊκού: «Ποιος είναι ο τρόπος μας; Να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Να δουλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, όπως γίνεται τα τελευταία 12 χρόνια και να έχουμε πάντα ομαδικό πνεύμα σε ό,τι και αν κάνουμε. Αυτός είναι ο τρόπος μας».

Για τη δήλωσή του πως φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά του στην ομάδα: «Η σεζόν που τελείωσε είναι η καλύτερη που έχω ζήσει από την ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό, λόγω των πολλών προβλημάτων που είχαμε το καλοκαίρι, αλλά και αυτών που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πιστεύω ότι εάν δεν ήταν η καλύτερη σεζόν, σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες. Χάσαμε τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες και κανένας δεν πίστευε σε εμάς. Κανένας δεν πίστευε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μόνο όσοι ήμασταν στην ομάδα. Κανένας άλλος. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και δεν μάς ενδιέφερε τι λένε οι άλλοι. Από την αρχή της σεζόν το είπαμε και πάντα το λέμε: πιστεύουμε στην ομάδα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέραμε ότι μπορούμε. Αυτή ήταν η αίσθησή μας από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος. Ο κόσμος έχει τη δική του άποψη. Όλοι έχουμε δίκιο, αλλά έχουμε ξαναπεί: εμείς έχουμε τον τρόπο μας».

Για τα όσα δήλωσαν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, πως θέλουν να αποχωρήσουν από την ομάδα: «Πρέπει να δούμε τι θα κάνουν, γιατί χωρίς αυτούς αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπάρξει. Είμαστε όλοι εδώ, εξαιτίας αυτών. Για μία ακόμη φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έχουν δώσει την ευκαιρία να δουλέψουμε στην ομάδα και με τον τρόπο που θέλουμε. Και τα αποτελέσματα είναι εδώ. Έχουμε πάει σε 27 τελικούς κι έχουμε πάρει 22 τίτλους, όλοι μαζί, μέσα σε 12 χρόνια. Είμαστε μία οικογένεια. Σε 12 χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό».

Για την επόμενη ημέρα: «Αυτή είναι ερώτηση σε πρώτη φάση για τους κυρίους Παύλο, Θανάση, Κώστα και Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που είναι οι άνθρωποι που λατρεύουν την ομάδα. Από τη μεριά μας τι να πούμε; Είμαστε προπονητές, έχουμε συμβόλαια, έχουμε κάποιους παίκτες στην ομάδα και κάποιους που τα συμβόλαιό τους τελείωσαν. Τριών παικτών συγκεκριμένα, του Τσαρτσαρή, του Φώτση και του Περπέρογλου. Η άποψή μου και η επιθυμία μου είναι γνωστές. Χωρίς την παραμικρή δεύτερη σκέψη θα πρέπει να μείνουν και οι τρεις. Θα πρέπει να κάνουν καινούρια συμβόλαια και τέλος. Είμαι ξεκάθαρος».

Για τους παίκτες του: «Πριν από τον τελευταίο αγώνα του ΟΑΚΑ μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες μου ότι είμαι υπερήφανος για το πώς έχουν παίξει, γιατί είναι πραγματικοί κύριοι. Gentleman. Τους τόνισα «συνεχίστε έτσι. Φυσικά θα χρειαστεί να παίξουμε σκληρά, αλλά μείνετε σε αυτό το επίπεδο. Είστε πραγματικοί κύριοι κι εγώ είμαι υπερήφανος για εσάς». Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε στην ομάδα μας πολύ καλούς χαρακτήρες. Δεν θέλουμε παίκτες που δημιουργούν προβλήματα. Μία φορά έγινε μόνο με τον Μπατίστ κι εγώ ο ίδιος μπήκα στο γήπεδο και τον πήγα να ζητήσει συγνώμη. Έχουμε πολλούς λόγους να νιώθουμε υπερήφανοι για την ομάδα μας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Για τον κόσμο: «Αυτό που θέλουμε από την πλευρά μας είναι να βλέπουμε τους φίλους μας να δημιουργούν ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή του τέταρτου τελικού και των παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχω πει πολλές φορές πως με τη βοήθεια των οπαδών μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Θα πρέπει όμως κι αυτοί από τη μεριά τους να απομονώσουν αυτούς τους 50-100 που κάνουν όλα αυτά τα επεισόδια και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα.

Όταν έγιναν αυτά στον τέταρτο τελικό, προσπάθησα να τους εμποδίσω. Τους «επιτέθηκα», για να τους βγάλω έξω. Πρώτα απ’ όλα δεν έχουν κανένα λόγο να είναι στο γήπεδο. Από τη μία δεν αφήνουν εμάς να πανηγυρίσουμε τη νίκη μας και από την άλλη είναι πολύ επικίνδυνο, μια και υπήρχαν στο παρκέ παίκτες του Ολυμπιακού. Όλα είναι πολύ απλά. Πάντα προστατεύω τους πραγματικούς φιλάθλους. Τους χούλιγκαν ποτέ. Και δεν με ενδιαφέρουν. Όλοι αυτοί που μπήκαν δεν έπρεπε να μπουν. Ακόμα και ο καλύτερός μου φίλος να έμπαινε θα τον έβγαζα έξω».

Για την αμφισβήτηση των επιτυχιών του: «Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Όποιος ξέρει έστω και λίγο μπάσκετ καταλαβαίνει. Δεν με νοιάζει να πω τίποτα. Δεν έχω πρόβλημα. Ξέρω πολύ καλά τι λένε όσοι με πήραν τηλέφωνο. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται στην προσπάθεια να βρεθούν δικαιολογίες. Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά. Δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι απόψεις. Δεν έχω χρόνο να ακούω αυτούς που λένε τέτοια πράγματα. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με την ομάδα μας».

Για το Νικ Καλάθη: «Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μιλήσαμε μαζί του και του δείξαμε ότι τον εμπιστευόμαστε απόλυτα. Και εκείνος δούλεψε σκληρά. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης».

Για το Μάικ Μπατίστ: «Λατρεύει το μπάσκετ, το αγαπάει. Και έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να «θυσιάσει» τα πάντα, για να φθάσει στο επίπεδο που είναι. Είναι φοβερός. Βοηθάει όλη την ομάδα και πάνω απ' όλα τους νέους».

Για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη: «Ακόμα και από τον πάγκο δεν σταμάτησε να βοηθάει την ομάδα, με όλους τους τρόπους. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει να χάνουμε το Διαμαντίδη. Ειδικά αν αυτό γίνεται στο πρώτο λεπτό. Πρέπει άμεσα να δεις αλλιώς το παιχνίδι και να αλλάξεις κάποια πλάνα σου. Πρέπει να βρεις τον τρόπο και να πάρεις τη νίκη. Να μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι φέραμε στην ομάδα τέσσερις πολύ καλούς παίκτες: το Σάτο, το Μάριτς, το Βουγιούκα και τον Καϊμακόγλου. Παίκτες που είναι πανέτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Και το απέδειξαν».

Για τους νέους παίκτες κι αν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους: «Αυτή είναι η απάντηση (σ.σ. δείχνει τα κύπελλα). Οι τίτλοι».

Για το Μάριτς και πόσο δύσκολο ήταν να επανέλθει από τον τραυματισμό του: «Ο Μάριτς έχει πολύ «σκληρό» χαρακτήρα. Όταν χτύπησε δούλευε σαν τρελός για να επανέλθει. Δούλεψε πολύ σκληρά και στο τέλος τα κατάφερε. Ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερος του χρόνου».



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved