Στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟΚ!

Στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν οι άμυνες και η αστοχία στις βολές, ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε του Άρη με 63-56.

Σε ένα κάκιστο από πλευράς θεάματος ματς, οι Ρόουλ Μάρσαλ και Ρόμπερτ Ντόζιερ ήταν εξαιρετικοί με τον πρώτο να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 20 πόντους, ενώ ο δεύτερος σημείωσε νταμπλ – νταμπλ με 17 πόντους και 18 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων, ξεχώρισε ο Χρήστος Ταπούτος ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, ενώ θετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπόμπι Μπράουν (14 π.).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Άρης δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς το καλάθι στα πρώτα έξι λεπτά. Έτσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει από νωρίς μία διαφορά 12 πόντων (12-0), μέχρι που ο Κώστας Σλούκας πέτυχε το πρώτο καλάθι για την ομάδα του. Στη συνέχεια ο Μπόμπι Μπράουν βρήκε στόχο από τη γραμμή των 6.75μ., ωστόσο αυτά ήταν και τα δύο μοναδικά καλάθια των φιλοξενουμένων στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 15-5.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο, θέλοντας να κάνουν το ίδιο ακριβώς που έκαναν στην αρχή του αγώνα. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 16 πόντους (21-5), αλλά κάπου εκεί ο Άρης… ξύπνησε και ξεκίνησε να μειώνει το σκορ. Ο Μπράουν συνέχισε να είναι καλός επιθετικά, ωστόσο από την άλλη οι Μάρσαλ και Ντόζιερ ήταν ασταμάτητοι. Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 33-20 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τις άμυνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το… πλεκτό. Η διαφορά πήγε και πάλι στους 16 πόντους (45-29), ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ άστοχοι στις ελεύθερες βολές. Έτσι ο ΠΑΟΚ κράτησε μία διαφορά ασφαλείας της τάξεως των 11 πόντων, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά απέναντι σε μία σπουδαία άμυνα.

Οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και μπουν ξανά στο παιχνίδι, ωστόσο η άμυνά τους δεν ήταν καλή σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει μία διαφορά πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια στα τελευταία λεπτά, με τον Ντόζιερ να είναι κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση. Το τελικό 63-56 δίνει στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τη συμμετοχή στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 15-5, 33-20, 47-36, 63-56.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20, Κρίστμας 3, Αποστολίδης 2, Δέδας, Ντόζιερ 17, Στίγκερς 3 (1), Μπούλιαν 1, Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές, Γκετσέβσκι 12 (1).
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 14 (3), Ουίντερς 3 (1), Ταπούτος 20 (4), Κινγκ 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης, Κασίροφ, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 3, Σλούκας 10, Βεργίνης.

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα που έκρινε ποια ομάδα θα πάρει το τρίτο ελληνικό εισιτήριο για την Ευρωλίγκα πατήστε ΕΔΩ.



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved